• Business

    Intralot: Τι είπε ο Σωκράτης Κόκκαλης στους αναλυτές

    Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot

    Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot


    Αισιόδοξος για την επόμενη μέρα στην Intralot εμφανίζεται ο Σωκράτης Κόκκαλης. Το μήνυμα προς τους αναλυτές του διοικητικού και μετοχικού ηγέτη της εταιρείας είναι ότι γίνονται ουσιαστικές κινήσεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των οικονομικών μεγεθών.

    Στο σημερινό conference call, τα στελέχη της Intralot ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι το νέο στρατηγικό πλάνο της εταιρείας πηγαίνει καλά.

    Πρόσθεσαν επίσης ότι η Intralot διαθέτει επαρκή ρευστότητα, δεν πρόκειται να προσφύγει σε νέο δανεισμό και ότι μετά το καλοκαίρι θα εκπονηθεί το αναμορφωμένο business plan.

    Από την δική του πλευρά και ακτινογραφώντας τις επιδόσεις της εταιρείας ο Σωκράτης Κόκκαλης αναφέρει:

    Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου δείχνουν μεγάλη βελτίωση από το τελευταίο τρίμηνο του 2018, με αύξηση των EBITDA άνω του 62% σε τριμηνιαία βάση, έστω κι αν εξακολουθούν να υπολείπονται των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου του περασμένου έτους. Ο αντίκτυπος, λόγω κυρίως της μερικής απώλειας της σύμβασης του ΟΠΑΠ πέρυσι, θα αντισταθμιστεί προοδευτικά από την επιτυχή έναρξη του σημαντικού έργου της Λοταρίας του Ιλινόις στις 18 Φεβρουαρίου 2019.

    Φέτος, ξεκινήσαμε σειρά πρωτοβουλιών για να εφαρμόσουμε μια στρατηγική περιορισμού του κόστους, οργανικής ανάπτυξης και βελτίωσης της λειτουργικής απόδοσης.

    Σε επίπεδο οργανικής ανάπτυξης, τα πήγαμε πολύ καλά, υπογράφοντας μια νέα σημαντική σύμβαση στον Καναδά με την British Columbia Lottery Corporation για 5 έτη με δυνατότητα παράτασης για άλλα 6. Αυτήν την εβδομάδα, υπογράψαμε επίσης την ανανέωση της σύμβασής μας για το αθλητικό στοίχημα στο Μαρόκο για 8+2 έτη.

    Σε επίπεδο περιορισμού του κόστους, έχουμε ήδη λάβει μέτρα μείωσης των λειτουργικών και κεφαλαιουχικών δαπανών που θα οδηγήσουν σε εξοικονομήσεις άνω των 10 εκατ. ευρώ, σε επαναλαμβανόμενη, ετησιοποιημένη βάση, ενώ η είσπραξη μερισμάτων στο δεύτερο τρίμηνο θα ενισχύσει την άμεσα ελεγχόμενη από εμάς διαθέσιμη ρευστότητα.

    Στις θετικές εξελίξεις είναι επίσης οι εξελίξεις στο νομοθετικό πλαίσιο για το αθλητικό στοίχημα στις ΗΠΑ, σε Κολούμπια και Μοντάνα, που δημιουργούν άμεσες προοπτικές για νέα παραγωγή εσόδων στην υποσχόμενη αμερικανική αγορά αθλητικού στοιχήματος.

    Είμαστε επίσης πολύ αισιόδοξοι για την GAMENET στην Ιταλία, η οποία ανακοίνωσε πολύ ισχυρή ανάπτυξη στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

    Προσφάτως αναδιοργανώσαμε το τμήμα Τεχνολογίας μας, δημιουργώντας δύο νέα εξειδικευμένα end-to-end τμήματα για το αθλητικό στοίχημα και τις λοταρίες, που επικεντρώνονται στη σχεδίαση και εξέλιξη που θα έχουν οι πλατφόρμες επόμενης γενιάς μας και των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουμε, καθώς και ένα τμήμα ανάπτυξης λύσεων επικεντρωμένων στον πελάτη για να ενισχύσουμε τη λειτουργική απόδοσή μας και τις ψηφιακές δυνατότητές μας.

    Τέλος στις ΗΠΑ, ανακοινώσαμε την αναδιοργάνωση του ΔΣ της θυγατρικής μας, συμπεριλαμβάνοντας τρία νέα μη εκτελεστικά μέλη που θα ενισχύσουν την δομή της εταιρικής διακυβέρνησης της εταιρείας.



    ΣΧΟΛΙΑ