• Business

    Intralot – ΑΜΚ: Στο 0,58 ευρώ η διάθεση των νέων μετοχών – Τι λεφτά θα βάλει ο Κόκκαλης

    O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης

    O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης


    Ξεκίνησαν να τρέχουν οι διαδικασίες για την κεφαλαιακή αύξηση της Intralot, συνολικού ύψους 129,2 εκατ. ευρώ.

    Όπως προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο, η διάθεση των νέων μετοχών θα γίνει στην τιμή των 0,58 ευρώ η μία, γεγονός που υποδηλώνει υπερτίμημα της τάξεως του 16% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο στο Χρηματιστήριο.

    Σήμερα στις 12 το μεσημέρι και κατά τη διάρκεια της πρώτης δημοπρασίας το «χαρτί» της εταιρείας βρέθηκε να είναι με άνοδο 5% στο 0,525 ευρώ. Περιορίζοντας το υπερτίμημα για τις νέες μετοχές στο 10,5%.

    Για την ΑΜΚ, η οποία θα γίνει με δικαίωμα προτίμησης για τους υφιστάμενους μετόχους, η αναλογία είναι 1,499 νέες μετοχές για κάθε μία παλαιά.

    Ωστόσο, οι σχέσεις της χρηματιστηριακής τιμής με αυτή της διάθεσης αποτελούν μια δύσκολη άσκηση για τους υφιστάμενους μετόχους μειοψηφίας που θα πρέπει να πληρώσουν ακριβότερα για να μπουν στην ΑΜΚ απ’ ότι αν αγόραζαν τις μετοχές απευθείας από τη Χρηματιστηριακή αγορά.

    Η ΑΜΚ θεωρείται κλειδωμένη, καθώς ο Σωκράτης Κόκκαλης δηλώνει ότι θα καλύψει πλήρως το υφιστάμενο ποσοστό του που είναι 28,023%, ενώ παράλληλα θα δηλώσει συμμετοχή για αγορά αδιαθέτων.

    Με τα δεδομένα αυτά ο Σωκράτης Κόκκαλης θα τοποθετήσει τουλάχιστον 36,2 εκατ. ευρώ δεσμευόμενος ότι θα διατηρήσει τις μετοχές για τουλάχιστον 6 μήνες μετά την ΑΜΚ.

    Η κεφαλαιακή αύξηση θα φέρει νέο στρατηγικό έταιρο, καθώς η αμερικανική Standard General έχει συμφωνήσει να αποκτήσει μετοχές από τα αδιάθετα υπόλοιπα μέχρι του σημείου να φτάνει να κατέχει το 33,2% της εταιρείας, χωρίς να γεννά την υποχρέωση δημόσιας πρότασης.

    Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την Intralot θα χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά ποσοστού 33,23% έως 34,27% στην αμερικανική θυγατρική του Ομίλου, το οποίο βρίσκεται σε χαρτοφυλάκιο ομολογιούχων.

    Η αποκοπή του δικαιώματος στην ΑΜΚ θα γνωστοποιηθεί σύντομα.

    Διαβάστε επίσης:

    Intralot: Πράσινο φως από το ΔΣ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως και 66.840.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ