• Business

    INTRACOM HOLDINGS: Στα €1,4 εκατ. τα κέρδη προ φόρων το 2022 – Πρόταση για μέρισμα €0,12 ανά μετοχή

    Σωκράτης Κόκκαλης, πρόεδρος Intracom

    Σωκράτης Κόκκαλης, πρόεδρος Intracom


    Με προτεραιότητα τον μετασχηματισμό της INTRACOM, το 2022 και οι πρώτοι μήνες του 2023, χαρακτηρίζονται από σημαντικά επιχειρηματικά γεγονότα τα οποία άλλαξαν τη δομή του Ομίλου Intracom και τη δομή του χαρτοφυλακίου του, που δεν περιλαμβάνει πλέον εταιρεία στον χώρο της παραγωγής: πώληση ποσοστού της INTRAKAT, προδιαγεγραμμένη πώληση της IDE, ίδρυση της INTRACOM VENTURES στο χώρο των επενδύσεων και της INTRACOM PROPERTIES στο χώρο ανάπτυξης ακινήτων, υπογραφή μνημονίου συναντίληψης για απόκτηση συμμετοχής στην Κ.Λ.Μ ΑΕ.

    ❖ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα εισηγηθεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους ύψους € 0,12 ανά μετοχή.

    ❖ Κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) Μητρικής : € 34,1 εκατ.

    ❖ Ίδια Κεφάλαια Μητρικής : € 277,1εκατ.

    ❖ Κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) Ομίλου : € 1,4 εκατ.

    ❖ Ίδια Κεφάλαια Ομίλου : € 350,7 εκατ.

    ❖ Ταμειακά Διαθέσιμα Ομίλου : € 184 εκατ.

    O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRACOM κ. Σωκράτης Κόκκαλης, ανέφερε:

    «Η INTRACOM, με την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού της βαδίζει αποφασιστικά στην υλοποίηση της νέας της στρατηγικής. Βασιζόμαστε στην μακρόχρονη εμπειρία μας, αλλά επιχειρούμε με νέους όρους. Είμαι βέβαιος ότι έτσι μπορούμε να δημιουργούμε αξία για την Εταιρεία και τους μετόχους της.»

    Τα αποτελέσματα του Ομίλου, για το 2022 διαμορφώθηκαν υπό την επίδραση σημαντικών γεγονότων:

    • Την πώληση ποσοστού της INTRAKAT στις 5/7/2022, η δραστηριότητα της οποίας μέχρι και την 5/7/2022, καθώς και το αποτέλεσμα της συναλλαγής
    πώλησης των μετοχών της, εμφανίζονται στις οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου ως διακοπείσες δραστηριότητες.

    • Την προδιαγεγραμμένη πώληση της IDE, που πλέον καταγράφεται ως διαθέσιμο προς πώληση περιουσιακό στοιχείο στον ισολογισμό και διακοπείσα
    δραστηριότητα στην κατάσταση αποτελεσμάτων

    • Τις ζημιές του Α’ εξαμήνου 2022 της INTRAKAT, καθώς και την επιβάρυνση από απομείωση υπεραξίας θυγατρικής, και κόστος διάθεσης μετοχών.

    Οι προαναφερόμενες εξελίξεις και δεδομένα, καθώς επίσης και η ίδρυση της INTRACOM VENTURES και της INTRACOM PROPERTIES, έχουν ως αποτέλεσμα ο Όμιλος INTRACOM να αποκτά εντελώς διαφορετική δομή, και εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα χαρτοφυλακίου, που δεν συμπεριλαμβάνει εταιρεία στον χώρο της παραγωγής.

    Σε σχέση με γεγονότα των πρώτων μηνών του 2023, επισημαίνεται ότι η ολοκλήρωση της συναλλαγής για εξαγορά του ποσοστού της «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «Κ.Λ.Μ. Α.Ε.», με βάση το μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο 2023 με τους βασικούς μετόχους της εταιρείας, θα ενισχύσει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο της INTRACOM PROPERTIES και θα προσδώσει νέα δυναμική στην εξέλιξη της εταιρείας και κατ’ επέκταση του Ομίλου.

    Διαβάστε επίσης

    Intracom: Σε συζητήσεις για την πώληση της Intracom Defense – Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία



    ΣΧΟΛΙΑ