• Business

    Inditex: Τα μεγάλα καταστήματα Zara και οι διαδικτυακές προσφορές εκτίναξαν τα κέρδη εξαμήνου

    • Bloomberg
    Αμάνθιο Ορτέγα, ιδρυτής Inditex

    Αμάνθιο Ορτέγα, ιδρυτής Inditex


    Ο όμιλος Inditex SA εμφάνισε υψηλότερα κέρδη καθώς η αλυσίδα ένδυσης Zara προσέλκυσε τους καταναλωτές με τα μεγαλύτερα καταστήματα της αλλά και τις διαδικτυακές προσφορές.

    Τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 30% στα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ (3,4 δισεκατομμύρια δολάρια) το εξάμηνο έως τον Ιούλιο, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη.

    Τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 14% σε σταθερά νομίσματα τις πρώτες εβδομάδες του τρίτου τριμήνου, παρουσιάζοντας μικρή επιβράδυνση σε σχέση με τον ρυθμό του πρώτου εξαμήνου.

    Σημειώνεται ότι τα ευρωπαϊκά brands μόδας ανακοίνωσαν θετικά αποτελέσματα κατά το δεύτερο τρίμηνο.

    Τον Αύγουστο, η Hugo Boss και η Next αύξησαν τις προβλέψεις τους και πολλοί ανταγωνιστές τους δημοσίευσαν κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

    Καθώς οι καταναλωτές επισκέπτονται λιγότερο τα εμπορικά κέντρα, η Inditex αναδιαρθρώνει το φυσικό της δίκτυο καταστημάτων.

    Η αλυσίδα λιανικής έχει μειώσει τον αριθμό των καταστημάτων της κατά 1/4 για να επικεντρωθεί σε μεγαλύτερες τοποθεσίες που είναι πιο αποτελεσματικές.

    Στις νέες προσθήκες της περιλαμβάνονται το Hotel de Ville του Παρισιού και το Coolsingel του Ρότερνταμ. Πέρυσι, η Zara άνοιξε τη μεγαλύτερη μπουτίκ που είχε ποτέ, στη Μαδρίτη.

    Οι διαδικτυακές προσφορές

    Η Inditex κάνει ολοένα και περισσότερες διαδικτυακές προσφορές, όπως μια δερμάτινη καμπαρντίνα 89,90 δολαρίων που μπορεί να αγοραστεί μόνο στον ιστότοπο Pull&Bear και όχι σε καταστήματα.

    Στις ΗΠΑ, όπου η αλυσίδα Massimo Dutti δεν έχει φυσική παρουσία, οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν τα ρούχα από τον ιστότοπο της Zara.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος Oscar Garcia Maceiras έχει εντείνει τις προσπάθειες για να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στις ΗΠΑ με σχέδιο να ανοίξει 10 νέα καταστήματα και να ανακαινίσει ή να διευρύνει άλλα 13. Οι ΗΠΑ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Inditex σε πωλήσεις, κυρίως λόγω του ηλεκτρονικού εμπορίου.

    Αν και το σχέδιο δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2025, ο αναλυτής της Barclays, Nicolas Champ, εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με το καταναλωτικό περιβάλλον στις ΗΠΑ, όπου οι λιανοπωλητές ανακοίνωσαν πρόσφατα απογοητευτικές επιδόσεις και επιφυλακτικές προοπτικές.

    Η μετοχή της εταιρείας έχει σημειώσει άνοδο 44% από τις αρχές του έτους, καλύπτοντας τις απώλειες που κατέγραψε όταν ο Garcia Maceiras διορίστηκε αιφνίδια Διευθύνων Σύμβουλος στα τέλη του 2021.

    Ο όμιλος δήλωσε ότι έχει εγκαταστήσει τον εξοπλισμό για το νέο του σύστημα ασφαλείας σε όλα τα καταστήματα Zara που διαθέτει παγκοσμίως.

    Το Bloomberg ανέφερε σε δημοσίευμα του την Τρίτη ότι η Inditex προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα που προέκυψαν από τα αντικλεπτικά νέας τεχνολογίας, τα οποία διευκολύνουν την κλοπή των ενδυμάτων, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

    Διαβάστε ακόμη:

    Inditex: Ευάλωτα στους κλέφτες τα νέα συστήματα ασφαλείας των προϊόντων Zara

    Inditex: Εκτίμηση για αύξηση κερδών κατά 33% το α’ εξάμηνο

    Amancio Ortega: Ο Mr Zara πλήρωσε 232 εκατ. δολάρια για ένα κτήριο 45 ορόφων στο Σικάγο



    ΣΧΟΛΙΑ