• Business

    Amancio Ortega: Ο Mr Zara πλήρωσε 232 εκατ. δολάρια για ένα κτήριο 45 ορόφων στο Σικάγο

    • Bloomberg
    Amancio Ortega, ιδρυτής της αλυσίδας ένδυσης Zara

    Amancio Ortega, ιδρυτής της αλυσίδας ένδυσης Zara


    Ο Amancio Ortega, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της αλυσίδας ρούχων Zara, εξαγόρασε κτήριο πολυτελών κατοικιών στο Σικάγο έναντι 232 εκατ. δολαρίων, επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που διαθέτει στις ΗΠΑ.

    Το οικογενειακό γραφείο του Ortega, Pontegadea, απέκτησε το 727 West Madison από μια κοινοπραξία της Ares Management και της F&F Realty, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

    Το κτήριο των 45 ορόφων προστίθεται στον μακρύ κατάλογο με τα εντυπωσιακά ακίνητα που έχει αποκτήσει ο δισεκατομμυριούχος στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών γραφείων της Meta Platforms στο Σιάτλ και του κτηρίου Haughwout του Μανχάταν.

    Ο εντυπωσιακός οβάλ πύργος περιέχει 492 πολυτελή διαμερίσματα, των οποίων τα ενοίκια κυμαίνονται από περίπου 2.200 δολάρια το μήνα για ένα στούντιο έως και 6.000 δολάρια για ένα σπίτι 3 υπνοδωματίων.

    Η περιουσία του Ortega ανέρχεται σε 75 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, και προέρχεται κατά κύριο λόγο από το πλειοψηφικό μερίδιο που κατέχει στον ισπανικό όμιλο ενδυμάτων Inditex. Παράλληλα ο μεγιστάνας διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 18,1 δισ. ευρώ. (19,7 δισεκατομμύρια δολάρια).

    Επενδύσεις 1 δισ. δολ. το 2022

    Ο πλουσιότερος άνδρας της Ισπανίας ξόδεψε περίπου 1 δισ. δολάρια το 2022 αγοράζοντας αποθήκες logistics στις ΗΠΑ, διαφοροποιώντας την επενδυτική του πολιτική που μέχρι πρότινος εστίαζε σε χώρους γραφείων και λιανικού εμπορίου.

    Ορισμένες από τις τελευταίες εξαγορές της Pontegadea περιλαμβάνουν έναν κόμβο logistics ανατολικά του Λος Άντζελες, μια αποθήκη στην Ολλανδία και ένα κτίριο γραφείων στο κεντρικό Λονδίνο.

    Η Pontegadea κατέχει επίσης μερίδια σε φορείς εκμετάλλευσης υποδομών ενέργειας και τηλεπικοινωνιών και σε παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων μεριδίων στον πορτογαλικό φορέα εκμετάλλευσης δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου REN-Redes Energeticas Nacionais και στην ισπανική εταιρεία μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας Redeia Corporacion.

    Διαβάστε ακόμη:

    Amancio Ortega: Δυσκολίες αντιμετωπίζει με τα δισεκατομμύριά του ο μεγιστάνας Mr Zara

    Μεγιστάνες και family offices σαρώνουν τα εμπορικά ακίνητα – Επενδύσεις 2 δισ. από τον Mr Zara

    Amancio Ortega: Ο μεγιστάνας ιδρυτής των Zara επεκτείνει τις επενδύσεις στο real estate



    ΣΧΟΛΙΑ