• Business

    Οικογένεια Κουτσολιούτσου: Σήμερα οι απολογίες για τη Folli Follie και η απόφαση για την τύχη της 

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Οι προθεσμίες τελείωσαν για την οικογένεια Κουτσολιούτσου.

    Οριστικά σήμερα το πρωί θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας και των ποινικών ευθυνών της για το αποκαλούμενο σκάνδαλο της Folli Follie.

    Πατέρας και γιος απολογούνται ως συνιδρυτές μιας εγκληματικής οργάνωσης που πλαστογράφησαν στοιχεία για να εμφανίσουν μία ψευδή οικονομική ευρωστία στην εταιρεία που ίδρυσαν, καταφέρνοντας έτσι, μαζί με το τρίτο μέλος της οικογένειας, τη σύζυγο Κουτσολιούτσου, να χειραγωγήσουν τη μετοχή της εταιρείας τους, να εξαπατήσουν το επενδυτικό κοινό και να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα.

    Κατηγορίες βαριές που σηματοδοτούν την «ώρα μηδέν» για την οικογένεια. Σήμερα, ανακρίτρια και εισαγγελέας, μετά το πέρας των τριών απολογιών, θα αποφανθούν για την ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων. Εάν δηλαδή θα αφεθούν ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους ή εάν θα κριθούν προφυλακιστέοι για να διασφαλιστεί η παρουσία τους στην περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και η μη διάπραξη ανάλογων εγκλημάτων στο μέλλον.

    Με υπομνήματα

    Πέντε μέρες μετά τη δεύτερη προθεσμία που ζήτησαν και πήραν (είχε προηγηθεί μία 2μηνη προθεσμία), ο Δημήτρης, η Καίτη και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος επιστρέφουν στις 9 το πρωί στο γραφείο της 35ης ανακρίτριας.

    Πρώτοι έχουν κληθεί να απολογηθούν οι γονείς και αμέσως μετά ο γιος. Ολοι έχουν ετοιμάσει με τη συνδρομή των υπερασπιστών τους πολυσέλιδα απολογητικά υπομνήματα, με τα οποία επιχειρούν να αντικρούσουν το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν.

    Ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης και η σύζυγος του Καίτη έχουν επιλέξει να έχουν νομικούς συμπαραστάτες διαφορετικούς από αυτούς του Τζώρτζη. Είναι η υπερασπιστική γραμμή που ακολουθούν από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο με τους καταγγελλόμενους ως πλασματικούς οικονομικούς ισολογισμούς της εταιρείας, την εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού και τις πλαστογραφίες τραπεζικών εγγράφων που, κατά τα κατηγορητήρια, οδήγησαν την Folli Follie και τους επενδυτές της στην οικονομική καταστροφή.

    Πατέρας και γιος κατηγορούνται και θα απολογηθούν για 5 κακουργήματα : απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση, και πλαστογραφία.

    Για τρία κακουργήματα (απάτη, ξέπλυμα και χειραγώγηση) θα απολογηθεί η Καίτη Κουτσολιούτσου.

    Ελεύθεροι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι

    Με τις απολογίες της οικογένειας κλείνει ο κύκλος των απολογιών όσων κατηγορουμένων εμφανίστηκαν ενώπιον της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεξοπούλου.

    Συνολικά 30 οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση και όσοι απολογήθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους και εγγυοδοσία.

    Άπαντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος απολογούνται τρεις μήνες πριν συμπληρωθούν δύο χρόνια από την άσκηση της πρώτης ποινικής δίωξης σε βάρος τους.

    Μετά τις απολογίες και την εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης (εάν προταθούν από τους 3 κατηγορουμένους), η ανακρίτρια αναμένεται να περαιώσει την ανάκριση, στέλνοντας τη δικογραφία της Folli Follie στο δικαστικό συμβούλιο. Τα μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών θα αποφασίσουν, μέσα στο επόμενο έτος πλέον, για την παραπομπή σε δίκη ή την απαλλαγή των κατηγορουμένων.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ