• Business

    ΥΓΕΙΑ: Στα 12,5 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α’ εξάμηνο

    • NewsRoom
    θανασης παπανικολαου

    O Αθανάσιος Παπανικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος Vivartia


    Στα 12,5 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους το πρώτο εξάμηνο του 2018 του Ομίλου Υγεία,  έναντι κερδών €7,8 εκ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2017, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

    Τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση κατά 18% και ανήλθαν στα €22,1 εκ. έναντι κερδών €18,8 εκ. το πρώτο εξάμηνο του 2017, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) παρουσίασαν σημαντική βελτίωση και ανήλθαν σε  €15,8 εκ. έναντι  κερδών €11,5 εκ. την αντίστοιχη περυσινή  περίοδο.

    Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της περιόδου, ανήλθε σε €113,6 εκ.  σημειώνοντας αύξηση 5% έναντι €107,7 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΘΚΑ ΥΓΕΙΑ και Διευθύνων Σύμβουλος  της MARFIN INVESTEMENT GROUP  κος Αθανάσιος Παπανικολάου  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    “Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, επιβεβαιώθηκε η συνεχής ανοδική πορεία του Ομίλου ΥΓΕΙΑ πετυχαίνοντας σημαντική λειτουργική κερδοφορία διατηρώντας παράλληλα αμετάβλητη την ισχυρή θέση του Ομίλου στον κλάδο Υγείας.

    Θεωρώντας ότι, μετά την έξοδο της Ελλάδας από το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής, η χώρα και,  κατ’ επέκταση η αγορά, που δραστηριοποιούμαστε, θα αρχίσουν να κινούνται σε πορεία ανάπτυξης, είμαστε βέβαιοι ότι ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ θα συνεχίσει να αποτελεί τον ηγέτη της ιδιωτικής Υγείας και για τα επόμενα χρόνια επιβραβεύοντας για μια ακόμα φορά τις προσπάθειες και τη σκληρή δουλειά των Ιατρών, του προσωπικού και της Διοίκησης του Ομίλου.

    Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρήση που διαφαίνεται ότι ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ διαμορφώνει νέο ρεκόρ κερδοφορίας και είμαστε όλοι υπερήφανοι γι’ αυτό, κάτι για το οποίο η ίδια η αγορά μας επιβραβεύει καθημερινά”.  

    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του “Ομίλου ΥΓΕΙΑ” κος Ανδρέας Καρταπάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

    Στo τρέχον επιχειρηματικό περιβάλλον με την προσδοκία επιτάχυνσης της ανάκαμψης  της ελληνικής οικονομίας, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ συνεχίζει να καταγράφει αυξητικούς ρυθμούς λειτουργικής κερδοφορίας, ισχυροποιώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που κατέχει στον κλάδο.

    Στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ παραμένουμε αφοσιωμένοι στους βασικούς μας στόχους για την έγκαιρη αναγνώριση των κινδύνων και την άμεση εφαρμογή των κατάλληλων εργαλείων, που θα εξασφαλίσουν την επιχειρησιακή βελτιστοποίηση  και  την αναπτυξιακή πορεία στοχεύοντας στην κεφαλαιακή ενίσχυση και την εξασφάλιση επαρκούς ρευστότητας.

    Όλοι εμείς στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, δεν επαναπαυόμαστε και αντιμετωπίζουμε την κάθε κρίση ως μια νέα πρόκληση και ευκαιρία, για να γινόμαστε καλύτεροι. Συνεχίζουμε να προσεγγίζουμε με Υπευθυνότητα τα θέματα Βιώσιμης Aνάπτυξης, δίνοντας έμφαση στην ενθάρρυνση και την ενίσχυση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας, για τη δημιουργία υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας που ενσωματώνουν γνώση, ποιότητα και περιβαλλοντική ευαισθησία καθώς πιστεύουμε ότι η ανάπτυξή μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους και την εθνική οικονομία.

    Σταθερή προτεραιότητά μας παραμένει, όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες  μας, να είναι εφάμιλλες της υψηλότερης παγκοσμίως ποιότητας, έχοντας ως δέσμευση τη μακροχρόνια ανάπτυξη και τη διατήρηση της υψηλής θέσης αναγνωρισιμότητας που κατέχει ο Όμιλος διεθνώς, καθώς επίσης και την ενδυνάμωση της αξίας και το μακροπρόθεσμο συμφέρον των μετόχων  και συμμετόχων του”.

     “Το Νοσοκομείο “ΥΓΕΙΑ Α.Ε” ιδρύθηκε το 1970, και δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης κατέχοντας κυρίαρχη θέση στον κλάδο παροχής υπηρεσιών υγείας. Είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, απασχολώντας σε ομιλικό επίπεδο  περισσότερους από 2.650 εργαζομένους και περισσότερους από 3.800 συνεργάτες ιατρούς. Τον Ιανουάριο του 2006 η “MARFIN INVESTMENT GROUP” (MIG) απέκτησε τον έλεγχο του Ομίλου και προχώρησε σε μια σειρά από επενδυτικές πρωτοβουλίες  με στρατηγικό στόχο τη δημιουργία του μεγαλύτερου ομίλου παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας.  Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ, σήμερα διαθέτει 3 νοσοκομεία στην Ελλάδα (ΥΓΕΙΑ, ΜΗΤΕΡΑ, ΛΗΤΩ), με άδειες συνολικής δυναμικότητας 874 κλινών με συνολικά 45  χειρουργικές αίθουσες, 14 αίθουσες τοκετών και 9 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Παράλληλα διαθέτει ένα  Κέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής (ΑΛΦΑLAB), καθώς επίσης και εταιρεία εμπορίας ειδικών υλικών, αναλωσίμων, φαρμακευτικών ειδών και ειδών ιατρικής γενικής χρήσης (YLOGIMED). Επιπλέον δραστηριοποιείται στον τομέα της έρευνας, παραγωγής και εμπορίας ιατρικών καλλυντικών προϊόντων (BEATIFIC).

     Την 5η Ιουλίου 2018 η “MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ” προέβη στην υπογραφή δεσμευτικής σύμβασης αγοραπωλησίας του συνολικού ποσοστού συμμετοχής (άμεσης και έμμεσης) της στην Εταιρεία, ανερχόμενου σε 70,385%, στην “HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.” η οποία ελέγχεται από την  “CVC CAPITAL PARTNERS” έναντι τιμήματος € 0,95 ανά μετοχή (συνολικό τίμημα € 204.430 χιλ.). Την 25η Αυγούστου, η Γενική Συνέλευση της “MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ” με απόφασή της ενέκρινε την εν λόγω πώληση και μεταβίβαση καθώς και το σύνολο των σχετικών αποφάσεων και ενεργειών του Διοικητικού Συμβουλίου της. Η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού”.



    ΣΧΟΛΙΑ