• Business

    Ηχηρό μήνυμα Ευ. Βασιλάκη (Aegean): «Μειώστε τους φόρους για να κρατήσουμε τους ικανούς στη χώρα»

    • Του Γιώργου Μανέττα
    Ευτύχης Βασιλάκης

    Ευτύχης Βασιλάκης. Πρόεδρος Aegean Air


    Την ικανοποίησή του για τις θέσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο ζήτημα της εκπαίδευσης των εργαζομένων στον τουρισμό εξέφρασε ο επικεφαλής της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης, από το βήμα της κλειστής συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ.

    Ο κ. Βασιλάκης υπογράμμισε μάλιστα πως η εταιρεία του είναι πρόθυμη να συμβάλει προς την κατεύθυνση δημιουργίας ιδιωτικού Πανεπιστημίου για τουριστικές σπουδές, προκειμένου να εξασφαλισθεί η εξειδίκευση που όπως είπε «χρειαζόμαστε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη χώρα αυτή για να παραχθεί το τουριστικό προϊόν που όλοι ονειρευόμαστε».

    Ο κ. Βασιλάκης αναφέρθηκε και στην προοπτική μείωσης της φορολογίας, στην οποία όπως είπε φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους όσους διεκδικούν την εξουσία, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα πρέπει να είναι η αποκλιμάκωση των επιβαρύνσεων που αφορούν στο κόστος εργασίας, είτε αυτές αφορούν εισφορές είτε φορολογία. «Είναι μέρος του κόστους παραγωγής, είναι μέρος της ποιότητας του προϊόντος», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «εάν δεν υπάρξουν διαφοροποιήσεις στη φορολογία των εργαζομένων και στις ασφαλιστικές εισφορές, δεν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε το τουριστικό προϊόν που έχει ανάγκη η χώρα και οι επιχειρήσεις της.

    Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο ισχυρός άνδρας της Aegean σημείωσε πως όσο πιο γρήγορα γίνουν οι παρεμβάσεις στη φορολογία, ώστε να γίνει πιο δίκαιη και παράλληλα τεθούν οι βάσεις για καλύτερη εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, τότε θα έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.



    ΣΧΟΛΙΑ