• Business

    ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ: Νέα επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ


    Την «κορδέλα» του νέου διαγνωστικού κέντρου του έκοψε την Τετάρτη ο Όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ, μια επένδυση που ανήλθε συνολικά στα 10 εκατ. ευρώ και «άνοιξε» 65 θέσεις εργασίας.

    Το νέο κέντρο στεγάζεται σε ένα ιδιόκτητο κτίριο 2.500 τ.μ. στην οδό Πατησίων, το οποίο κατασκευάσθηκε εξαρχής με προδιαγραφές διαγνωστικού κέντρου, μέσα σε λιγότερο από ενάμισι χρόνο. Διαθέτει συνολικά 12 -πλήρως εξοπλισμένα με υπερσύγχρονα τεχνολογικά συστήματα- τμήματα, που του δίνουν τη δυνατότητα να καλύψει 400.000 κατοίκους της περιοχής, διενεργώντας διαγνωστικές εξετάσεις σε τουλάχιστον 800 ασθενείς την ημέρα.

    Πρόκειται για το 7ο «παιδί» του Ομίλου, ο οποίος διαθέτει ήδη πέντε διαγνωστικά κέντρα (Χαλάνδρι, Αθήνα, Αργυρούπολη, Περιστέρι, Κερατσίνι) καθώς και μία εξειδικευμένη ογκολογική κλινική, απασχολεί περί τα 550 άτομα και εξυπηρετεί 4.000 επισκέπτες καθημερινά.

    Η επένδυση αυτή, η οποία χρηματοδοτήθηκε με ίδια κεφάλαια, έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς επενδύσεων, ύψους περίπου 70 εκατ. ευρώ, κατά την τελευταία δεκαετία, ενώ το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου περιλαμβάνει τη δημιουργία τριών επιπλέον κέντρων στην Αττική μέχρι το 2020.

    «Παρότι βρισκόμαστε ακόμη σε περίοδο οικονομικών δυσχερειών για τη χώρα, κρίναμε πως υπάρχει έντονη ανάγκη για περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας στο κέντρο της πόλης, για αυτό και προχωρήσαμε σε μία επένδυση η οποία θα καλύψει όλους τους κατοίκους με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό σε διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις. Άλλωστε ακόμη και μέσα στην κρίση οι Όμιλοι πρέπει να τολμούν και να επενδύουν στη χώρα, στηρίζοντας τον τομέα της ανάπτυξης και της απασχόλησης», αναφέρει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ, κ. Φίλιππος Γουρλής.

    Κατά τα χρόνια της κρίσης, ο Όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ακολούθησε ανοδική πορεία ανάπτυξης, δημιουργώντας τα 5 από τα 7 κέντρα του, με ελάχιστη δανειακή επιβάρυνση.

    Πριν από περίπου ένα χρόνο ολοκληρώθηκε επένδυση 9 εκατ. ευρώ, διευρύνοντας το δίκτυο του Ομίλου με τη νέα μονάδα στο Κερατσίνι. Τα αποτελέσματα του πρώτου χρόνου λειτουργίας της είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς ήδη από στο πρώτο εξάμηνο επιτεύχθηκαν οι στόχοι  της διοίκησης.

    Η κρίση μας βρήκε χωρίς δανειακές υποχρεώσεις, ως εκ τούτου όλη η διαθέσιμη ρευστότητα πάει σε επενδύσεις”, σημείωσε ο κ. Σωκράτης Γουρλής, μέλος διοίκησης του Ομίλου, επισημαίνοντας ότι όλες οι επενδύσεις της εταιρείας γίνονται με ίδια κεφάλαια.

    Ο Όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1985 με τη δημιουργία του 1ου διαγνωστικού κέντρου στο Χαλάνδρι. Η λειτουργία της νέας μονάδας αναμένεται να αυξήσει η δυναμικότητά του και κατ’ επέκταση τον κύκλο εργασιών του, ο οποίος το 2018 “έκλεισε” στα 45 εκατ. ευρώ (πριν αφαιρεθεί το clawback), σε ενοποιημένη βάση.



    ΣΧΟΛΙΑ