• Business

    Ιασώ: Πούλησε την μονάδα Φιλοκτήτης στην Darzalas Capital

    • NewsRoom


    Την πώληση της μονάδας Φιλοκτήτης στην Darzalas Capital Sarl, έναντι συνολικού τιμήματος 1,00 ευρώ ανακοίνωσε το Ιασώ

    Το Ιασώ ανακοίνωσε την πώληση από την ίδια και τις θυγατρικές της του συνόλου των μετοχών που κατείχε (ήτοι το 89,9% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου) της ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ, ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ στην Darzalas Capital Sarl, έναντι συνολικού τιμήματος 1,00 ευρώ.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση

    Η ΙΑΣΩ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ, ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ & ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ – ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Α.Ε. (η “Εταιρία”) ανακοινώνει την πώληση από την ίδια και τις θυγατρικές της (ο “Όμιλος”) του συνόλου των μετοχών που κατείχε (ήτοι το 89,9% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου) της ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ, ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (η “Φιλοκτήτης ΑΕ”) στην Darzalas Capital Sarl, έναντι συνολικού τιμήματος 1,00 ευρώ.

    Δεδομένου ότι ήδη κατά την 31.12.2019 είχε διενεργηθεί πρόβλεψη απομείωσης για την επένδυση της Εταιρίας και του Ομίλου στην Φιλοκτήτης ΑΕ, η πώληση της Φιλοκτήτης ΑΕ δεν θα έχει σημαντική επίπτωση στα ατομικά ή ενοποιημένα αποτελέσματα της Εταιρίας και του Ομίλου. Εκτός αυτού, ο Όμιλος θα παύσει από 31/08/2020 να ενοποιεί τα αποτελέσματα της Φιλοκτήτης ΑΕ που ήταν αρνητικά (ζημιές μετά από φόρους -15.099.421,37€ και – 1.637.524,02€ για το 2019 και 2018 αντίστοιχα) ενώ σε επίπεδο ισολογισμού του Ομίλου θα παύσει να ενοποιεί τον δανεισμό της Φιλοκτήτης ΑΕ από τρίτους (κατά την 31.12.2019 ύψους
    19.451.363,52€). Κατά τα λοιπά, από την εν λόγω συναλλαγή δεν αναμένεται να προκύψουν άλλες σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις για την Εταιρία ή τον Όμιλο.

    O κ. Ilian Grigorov, πρόεδρος της Darzalas Capital Sarl δήλωσε «Είμαστε πολύ ευτυχείς με την εξαγορά της Φιλοκτήτης ΑΕ. Θα χρησιμεύσει ως βάση για την ανάπτυξη μιας ευρύτερης πλατφόρμας αποκατάστασης και μακροχρόνιας φροντίδας στην Ελλάδα. Η Darzalas Capital Sarl είναι ένα επενδυτικό όχημα για επενδύσεις στον τομέα της υγείας στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Κατέχει την πλειοψηφία του Blocks Health and Social Care, ενός περιφερειακού κέντρου αποκατάστασης και μακροχρόνιας φροντίδας.»



    ΣΧΟΛΙΑ