• Ναυτιλία

    Η ΖΙΜ ναύλωσε 13 πλοία της Αγγελικής Φράγκου έναντι 870 εκατ. δολ.

    Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings, της Navios Maritime Partners L.P., της Navios Tankers Management Inc. και της Navios Maritime Acquisition Corporation

    Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings, της Navios Maritime Partners L.P., της Navios Tankers Management Inc. και της Navios Maritime Acquisition Corporation


    Η ισραηλινή ναυτιλιακή εταιρεία ZIM έκλεισε νέα συμφωνία με την Navios Maritime Partners LP για τη ναύλωση 13 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, εκ των οποίων τα 8 είναι νεότευκτα και τα 5 μεταχειρισμένα.

    Τα συνολικά έσοδα για την εταιρεία της Αγγελικής Φράγκου ανέρχονται σε περίπου 870 εκατομμύρια δολάρια.

    Τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ναυλώθηκαν για περίοδο έως 5,3 έτη, έχουν χωρητικότητα 5.300 TEU και θα παραδοθούν μεταξύ του τρίτου τριμήνου του 2023 και του τελευταίου τριμήνου του 2024. Η ZIM διευκρίνισε ότι θα χρησιμοποιήσει αυτά τα πλοία στο διαδρομές που συνδέουν την Ασία και την Αφρική.

    Τα μεταχειρισμένα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, που ναυλώνονται για περίοδο έως και 4,5 ετών, έχουν χωρητικότητα φόρτωσης μεταξύ 3.500 και 4.360 Teu και θα παραληφθούν μέχρι τα μέσα του 2022.

    «Αυτή η συναλλαγή ενισχύει τη θέση μας ως παγκόσμιου και εξειδικευμένου παίκτη, συμβάλλοντας στην εισαγωγή νέας χωρητικότητας στο μέγεθος που απαιτείται από την αγορά, καθώς και παρέχοντας υψηλής ποιότητας και οικονομικά αποδοτική πρόσθετη χωρητικότητα για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης στο μέλλον», σχολίασε ο Eli Glickman, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ZIM.

    «Κοιτάζοντας το μέλλον, σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε να εκμεταλλευόμαστε ευκαιρίες για να ενισχύσουμε περαιτέρω τις επιχειρηματικές μας προοπτικές και να υποστηρίξουμε την επιχειρησιακή μας ευελιξία, διατηρώντας παράλληλα τη συνετή στρατηγική κατανομής κεφαλαίων μας για να μεγιστοποιήσουμε την αξία των μετόχων», κατέληξε ο Ε. Glickman.

    Διαβάστε επίσης:

    Αγγελική Φράγκου: Αύξησε τη συμμετοχή της στην Navios Maritime Holdings

    Navios Maritime Holdings: Αναχρηματοδότηση δανείων ύψους 550 εκατ. δολαρίων

    Οι Έλληνες εφοπλιστές επιλέγουν τους… Τριάκοντα της ΕΕΕ και τον πρόεδρο τους – Ποιοι είναι οι 42 υποψήφιοι



    ΣΧΟΛΙΑ