• Business

    Οι Ρώσοι της Δωδώνης και ο Δουζόγλου «ακτινογραφούν» την Creta Farms


    Οι Ρώσοι επενδυτές της «Δωδώνη» και ο Θόδωρος Δουζόγλου βρέθηκαν χθες στην έδρα της Creta Farms στο Ρέθυμνο, προκειμένου να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι την κατάσταση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, την αρχή έκανε το κλιμάκιο των Ρώσων και ακολούθησε ο ομογενής επιχειρηματίας συνοδευόμενος από πολυπληθής ομάδα. Ο κ. Δουζόγλου ήταν ευδιάθετος καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης και λέγεται πως εξέφρασε την αισιοδοξία του, για την επόμενη μέρα της εταιρείας, εφ’ όσον βέβαια κερδίσει το διαγωνισμό και βρεθεί στο τιμόνι της.

    Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές μέρες τις εγκαταστάσεις της Creta Farms επισκέφθηκε ο Δημήτρης Βιντζηλαίος της Impala Investments, ο οποίος είναι μεταξύ των επενδυτών που συμμετέχουν στη διαγωνιστική διαδικασία. Ανάμεσα στους «μνηστήρες» είναι και το αμερικανικό fund HIG, το οποίο μέχρι στιγμής τηρεί σιγήν ιχθύος αναφορικά με τις προθέσεις του.

    Από την άλλη πλευρά, ιδιαίτερα προβληματισμένος δηλώνει ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος αναφορικά με την εικόνα που παρουσιάζουν τα οικονομικά της Creta Farm και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την κούρσα της διεκδίκησης. Κύκλοι προσκείμενοι στον Έλληνα επιχειρηματία αναφέρουν πως οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν της ερχόμενη Τρίτη, σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της «Νίκας» στις 12 Νοεμβρίου. Να σημειωθεί ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την εταιρεία των αδελφών Δομαζάκη είναι σύμφωνα με πληροφορίες η 18η Νοεμβρίου.

    Στο μεταξύ, χθες συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου το αίτημα των πιστωτριών τραπεζών με το οποίο ζήτησαν να μπορεί η προσωρινή διοίκηση να υπογράφει εξασφαλιστικές συμβάσεις με τις οποίες η Creta Farms θα συστήνει ενέχυρο επί των σημάτων και δικαιωμάτων βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Η ενεχυρίαση των σημάτων και των πατεντών θα ανοίξει τον δρόμο για την χορήγηση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης ύψους 4 εκατ. ευρώ στην αλλαντοβιομηχανία, η οποία θεωρείται απαραίτητη για να ξεκινήσει και πάλι η παραγωγική διαδικασία, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία εξεύρεσης νέου επενδυτή.  Αυτή τη στιγμή, είναι σε λειτουργία μόνο το σφαγείο και η χοιροτροφική μονάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ