Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Η Rheinmetall προετοιμάζει την πρώτη δημόσια έκδοση ομολόγου της εδώ και σχεδόν 16 χρόνια, επιδιώκοντας να αξιοποιήσει τη δυναμική που καταγράφει η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία μετά την εκρηκτική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η μεγαλύτερη αμυντική εταιρεία της Γερμανίας βρίσκεται σε επαφές με επενδυτές για πιθανή έκδοση senior unsecured ομολόγου πενταετούς διάρκειας ύψους 500 εκατ. ευρώ.

1

Πρόκειται για την πρώτη «παραδοσιακή» έξοδο της εταιρείας στις αγορές χρέους από το 2010, καθώς τα προηγούμενα χρόνια είχε στραφεί κυρίως σε μετατρέψιμα ομόλογα και χρηματοδότηση μέσω δανείων τύπου Schuldschein.

Εκτίναξη εσόδων μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η πορεία της Rheinmetall έχει αλλάξει δραματικά μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022, με τη NATO και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αυξάνουν σημαντικά τις αμυντικές δαπάνες.

Η Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρώπης έχουν ενισχύσει τα εξοπλιστικά τους προγράμματα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και αναβάθμιση της αμυντικής βιομηχανικής παραγωγής.

Η Rheinmetall συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους ωφελημένους αυτής της μεταστροφής, καταγράφοντας ισχυρή αύξηση παραγγελιών και εσόδων τα τελευταία χρόνια.

Παρά τη μεγάλη άνοδο του αμυντικού κλάδου, η μετοχή της Rheinmetall έχει υποχωρήσει αισθητά τους τελευταίους μήνες, μετά από οικονομικά αποτελέσματα που απογοήτευσαν μέρος της αγοράς.

Οι εξελίξεις αυτές ενίσχυσαν τις ανησυχίες επενδυτών ότι οι αποτιμήσεις αρκετών αμυντικών εταιρειών έχουν αυξηθεί ταχύτερα από την πραγματική τους κερδοφορία.

Ταυτόχρονα, η αυξανόμενη χρήση drones και νέων τεχνολογιών στα μέτωπα της Ουκρανίας και της Μέσης Ανατολής οδηγεί ορισμένους επενδυτές να επανεξετάζουν το μοντέλο ανάπτυξης των παραδοσιακών αμυντικών βιομηχανιών.

Συντονιστές της πιθανής έκδοσης είναι οι Credit Agricole CIB και UniCredit, ενώ το ομόλογο αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Baa1 από τη Moody’s Ratings.

 

Διαβάστε επίσης 

ΕΤΑΔ: Η «ΚΟΣΤΑ ΠΑΛΛΑΣ Α.Ε.» ανάδοχος για τη μίσθωση της «Οικίας Brunetti» έναντι τιμήματος 85.000 ευρώ

Paramount: Χρηματοδότηση-μαμούθ με έκδοση χρέους $49 δισ. για την εξαγορά της Warner Bros.

Stellantis: Στοίχημα ανατροπής για τον νέο CEO Antonio Filosa – Στο επίκεντρο Jeep, Ram και περικοπές κόστους