• Business

    Οι πρώτες απολύσεις του Μασκ: 200 άτομα έφυγαν από την Tesla

    Elon Musk, CEO Tesla


    Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τότε που ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ, είχε προειδοποιήσει για απολύσεις και μετά τα «γύρισε» αναφέροντας ότι τελικά απλά θα διατηρήσει τους μισθούς σταθερούς.

    Τελικά, η Tesla απέλυσε 200 εργαζόμενους από την ομάδα Autopilot, καθώς έκλεισαν οι εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου στην Καλιφόρνια, με την πλειονότητα όσων απολύθηκαν να είναι ωρομίσθιοι.

    Στις εγκαταστάσεις αυτές γινόταν αξιολόγηση των δεδομένων από τα οχήματα πελατών που σχετίζονταν με τις λειτουργίες του συστήματος Autopilot, μια λειτουργία υποβοήθησης του οδηγού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, εργάζονταν μέχρι πρότινος 350 υπάλληλοι και μετά τις απολύσεις, οι υπόλοιποι έχουν ήδη μεταφερθεί σε άλλες εγκαταστάσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ είχε πρόσφατα αναφερθεί σε περικοπές προσωπικού, διευκρινίζοντας ότι αυτές αφορούσαν  μισθωτούς αλλά και σε αυξήσεις των ωρομίσθιων εργατών.

    Τα προηγούμενα χρόνια η Tesla είχε προχωρήσει σε μεγάλο αριθμό προσλήψεων, με την εταιρεία που εδρεύει στο Όστιν του Τέξας να έχει αυξήσει το προσωπικό της κατά 100.000 άτομα, ενισχύοντας το εργοστάσιο στο Τέξας αλλά και αυτό στο Βερολίνο.

    Φόβοι για την οικονομία

    Ο Μασκ αιφνιδίασε τους εργαζόμενούς του στην Tesla νωρίτερα μέσα στο μήνα, όταν είπε ότι οι απολύσεις είναι απαραίτητες σε ένα ολοένα και πιο ασταθές περιβάλλον.

    Σε συνέντευξή του στο Bloomberg διευκρίνισε ότι το 10% των μισθωτών υπαλλήλων θα μπορούσε να χάσει τη δουλειά του μέσα στους επόμενους μήνες, αν και ο συνολικός αριθμός προσωπικού μπορεί να είναι και υψηλότερος (σ.σ. αναφερόμενος σε προσλήψεις ωρομισθίων).

    Οι απολύσεις που έγιναν αφορούν άτομα που εργάζονται στο ανθρώπινο δυναμικό (HR) και ως μηχανικοί λογισμικού και στην πλειοψηφία τους αφορούσαν υπαλλήλους που εργάζονταν μόλις λίγες εβδομάδες στην εταιρεία.

    Ο Μασκ φέρεται να έχει εκφράσει τους φόβους του για την οικονομία, αναφέροντας ότι έχει ένα «super» κακό συναίσθημα, αναφερόμενος σε αναγκαίες αλλαγές στην εταιρεία του.

    Η μετοχή της Tesla αντιμετωπίζει ήδη μια κακή χρονιά, καθώς έχει χάσει το 34% της αξίας, ποσοστό αρκετά υψηλότερο από τον μέσο όρο των απωλειών που εντοπίζονται στον S&P 500, που είναι της τάξης του 20%.

    Διαβάστε επίσης:

    Θα βυθιστούν οι αγορές; Μασκ και Ρουμπινί απαντούν

    Τελεσίγραφο από Elon Musk: Γυρίστε στα γραφεία σας ή φύγετε από την Tesla



    ΣΧΟΛΙΑ