• Business

    Τελεσίγραφο από Elon Musk: Γυρίστε στα γραφεία σας ή φύγετε από την Tesla

    • Bloomberg
    Elon Musk

    Elon Musk


    Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου φαίνεται ότι δεν αντέχει την ιδέα της εργασίας από το σπίτι.

    Ο Elon Musk, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, συμμετείχε σε συζήτηση για την επιστροφή στο γραφείο στο Twitter, απαντώντας σε έναν χρήστη που ανέβασε ένα e-mail, το οποίο φέρεται να έστειλε ο Musk στα στελέχη της Tesla.

    Σε ένα σημείο αναγράφεται «Η απομακρυσμένη εργασία δεν είναι πλέον αποδεκτή» και ακριβώς από κάτω αναφέρει: «Όποιος θέλει να εργάζεται από απόσταση, θα πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο του το λιγότερο 40 ώρες την εβδομάδα ή φεύγει από την Tesla».

    Συνέχισε γράφοντας ότι όταν αναφέρεται στη λέξη γραφείο, μιλά για τα κεντρικά της Tesla, όχι για ένα γραφείο σε κάποιο υποκατάστημα, το οποίο είναι άσχετο με τα καθήκοντα εργασίας. Για παράδειγμα να είναι υπεύθυνος των ανθρωπίνων σχέσεων του εργοστασίου Fremont, αλλά το γραφείο του να βρίσκεται σε άλλη πολιτεία.

    Αν και ο Musk δεν απάντησε αν τελικά το e-mail είναι αυθεντικό, ο δισεκατομμυριούχος απαντώντας σε χρήστη που τον ρώτησε τι πιστεύει για τα άτομα που θεωρούν ότι το να πηγαίνουν στην δουλειά είναι μια απαρχαιωμένη ιδέα, απάντησε:

    «Θα πρέπει να προσποιούνται ότι εργάζονται κάπου αλλού», έγραψε στο Twitter.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk έχει σκληρή συμπεριφορά προς τους υπαλλήλους του.

    Πριν περίπου δύο εβδομάδες πριν ο Musk συνάψει συμφωνία για την αγορά της Twitter Inc., ο επιχειρηματίας της Silicon Valley Keith Rabois ανέβασε στο Twitter μια ιστορία

    Κάποτε, στη Space Exploration Technologies Corp., ο Musk είχε παρατηρήσει μια ομάδα ασκουμένων να τριγυρνούσαν ενώ περίμεναν σε μια ουρά για καφέ.

    Για τον Musk, αυτό ήταν προσβολή στην παραγωγικότητα. Σύμφωνα με τον Rabois, ο οποίος γνωρίζει τον Musk από τις μέρες τους στην PayPal Holdings Inc., ο Musk απάντησε απειλώντας ότι θα απολύσει όλους τους ασκούμενους εάν συμβεί ξανά και είχε εγκαταστήσει κάμερες ασφαλείας ώστε η εταιρεία να μπορεί να παρακολουθεί τη συμμόρφωση.

    Η περίπτωση της Σαγκάης

    Η αναφορά του e-mail στους εργάτες του εργοστασίου είναι επίσης ενδιαφέρουσα υπό το φως της κατάστασης στο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη.

    Εκεί, χιλιάδες εργαζόμενοι είναι ουσιαστικά κλειδωμένοι εδώ και μήνες, δουλεύοντας 12ωρες βάρδιες, έξι ημέρες την εβδομάδα. Μέχρι πρόσφατα, πολλοί κοιμόντουσαν στο πάτωμα του εργοστασίου, στο πλαίσιο ενός συστήματος που προοριζόταν να αποτρέψει τον Covid και να μην υπάρξει κάποια επιπλοκή στην γραμμή παραγωγής των αυτοκινήτων.

    Οι εργάτες, μεταφέρονται από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου έως τα υπνοδωμάτιά τους, τα οποία βρίσκονται είτε σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια είτε σε παλιά στρατόπεδα, και εναλλάσσονται οι εργάτες της πρωινής και της βραδινής βάρδιας, οι οποίοι μοιράζονται τα ίδια κρεβάτια σε αυτοσχέδιους κοιτώνες.

    Διαβάστε επίσης:

    Elon Musk VS Bill Gates: Νέα κόντρα με αφορμή την Tesla

    Αγωγή από επενδυτές της Twitter στον Elon Musk – Κατηγορίες για χειραγώγηση της μετοχής



    ΣΧΟΛΙΑ