• Business

    Οι πέντε σημαντικότερες ειδήσεις στη ναυτιλία τώρα

    ναυτιλία ναυλαγορά εφοπλιστές


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Συμφωνία-μαμούθ μεταξύ Golar LNG και Cosco

    Στη σύναψη συμφωνίας πώλησης-και-επαναμίσθωσης (sale-and-leaseback) προχώρησε η ναυτιλιακή Golar LNG, συμφερόντων του Νορβηγού εφοπλιστή John Fredriksen, με την κινεζική Cosco Shipping Development Co (CSDC) που αφορά το πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) Golar Crystal (χωρητικότητας 160.000-cbm και κατασκευής 2014) για το ποσό των 187 εκατ. δολ., το οποίο θα επαναναυλωθεί στη Golar για 10 χρόνια.

    Σε δημόσια προσφορά μετοχών προχωρά η Seaspan

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Η εισηγμένη στο NASDAQ ναυτιλιακή Seaspan Corporation – με έδρα το Χονγκ Κονγκ – θα προχωρήσει σε δημόσια προσφορά μετοχών συνολικής αξίας 1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τη σχετική shelf registration (έγγραφη δήλωση στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς) που υπέβαλε. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα έσοδα θα διατεθούν για αποπληρωμή χρέους, την κάλυψη κεφαλαιουχικών δαπανών, εξαγορές πλοίων ενώ μέρος τους θα χρησιμοποιηθεί ως κεφάλαιο κίνησης.

    Στη Fincantieri τα ναυπηγεία STX France;

    Κοντά στο κλείσιμο της συμφωνίας απόκτησης των ναυπηγείων STX France βρίσκεται η ιταλική ναυπηγική βιομηχανία Fincantieri, η οποία και διαπραγματεύεται για το σκοπό αυτό με στελέχη της γαλλικής κυβέρνησης. Ωστόσο, η Fincantieri δεν πρόκειται να αποκτήσει το πλειοψηφικό ποσοστό και θα πρέπει να αρκεστεί στο 45-49%, καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί να χειριστεί με ιδιαίτερη προσοχή την πώληση των ναυπηγείων.

    Αναζητά νέο στέλεχος η Wilson

    Η νορβηγικών συμφερόντων ναυτιλιακή Wilson – που δραστηριοποιείται στο ξηρό φορτίο – βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης νέου οικονομικού διευθυντή, καθώς ο τρέχων CFO Petter Berge αποχωρεί μετά από 10 χρόνια, ωστόσο θα παραμείνει στο πόστο του ως το τρίτο τρίμηνο του 2017.

    Πούλησε για scrap ένα panamax η Asiatic Lloyd

    Η γερμανική ναυτιλιακή Asiatic Lloyd πούλησε και δεύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων τύπου panamax για scrap μέσα σε τρεις μήνες. Πρόκειται για το AL Encore (χωρητικότητας 4.500-teu και κατασκευής 2003), το οποίο πουλήθηκε σε διαλυτήριο στη τιμή των 351 δολ./ldt, σύμφωνα με τους brokers.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ε. Αγγελάκος: Μετά τα δικαστήρια, επανέρχεται με νέες συμφωνίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Οικονόμου: Μετά τις ζημίες, οι παραγγελίες – Πτώση για τη μετοχή του κατά 6,2%

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι δείχνουν οι δείκτες για την αγορά ξηρού φορτίου



    ΣΧΟΛΙΑ