• Business

    Η Microsoft ετοιμάζει να ανοίξει την υπηρεσία cloud gaming και για τις κονσόλες Xbox

    • NewsRoom


    H Microsoft ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της Gamescom πως μέσα στο 2021 αναμένεται να δώσει πρόσβαση στην υπηρεσία cloud gaming και στις κονσόλες Xbox.

    To Xbox Cloud Gaming θα επιτρέπει στους χρήστες των νεών Xbox Series X και Xbox Series S, καθώς και σε αυτούς των παλαιότερων μηχανών Xbox One, να παίζουν παιχνίδια μέσω του stream, χωρίς να χρειαστεί να τα εγκαταστήσουν στην κονσόλα τους. Η νέα υπηρεσία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

    Μέχρι  στιγμής η υπηρεσία Xbox Cloud Gaming είναι διαθέσιμη μόνο για τους χρήστες κινητών και PC. Μάλιστα η Microsoft προγραμματίζει στο μέλλον να ανοίξει την υπηρεσία και για τις τηλεοράσεις.

    Οι μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Microsoft, η Google και η Amazon έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους προς το cloud gaming, όπου σημαντικό ρόλο θα παίζουν οι υπηρεσίες που θα απαιτούν συνδρομή. Ήδη η Microsoft δίνει μεγάλη σημασία στην υπηρεσία Xbox Game Pass, η οποία έναντι 15 δολαρίων τον μήνα δίνει στους παίκτες δυνατότητα πρόσβασης σε έναν κατάλογο 100 τίτλων παιχνιδιών.

    Η μεγάλη αντίπαλος της Microsoft, η Ιαπωνική Sony, επίσης επενδύει στον χώρο των συνδρομητικών υπηρεσιών  μέσω του PlayStation Plus, που δίνει στους παίκτες πρόσβαση σε Online multiplayer παιχνίδια και επιλεγμένους δωρεάν τίτλους κάθε μήνα.



    ΣΧΟΛΙΑ