• Business

    KKR: Επενδύει στην Catalio Capital Management του Γιώργου Πετρόχειλου

    • NewsRoom

    Γιώργος Πετρόχειλος, Catalio Capital Management


    Ο επενδυτικός κολοσσός KKR & Co. Inc. (KKR), εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε την Τρίτη στρατηγική συμφωνία με την Catalio Capital Management, LP, εταιρεία ελληνικών συμφερόντων που επικεντρώνεται στην πρωτοποριακή βιοϊατρική τεχνολογία και στις καινοτόμες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

    Η συμφωνία προβλέπει ότι η KKR θα αποκτήσει μειοψηφικό μερίδιο στην Catalio, της οποίας ιδρυτές είναι ο Γιώργος Πετρόχειλος και Dr. Jacob Vogelstein.

    Oι δύο πλευρές, αρνήθηκαν, σύμφωνα με τη WSJ, να  αποκαλύψουν το ποσό που επένδυσε η KKR ή το μέγεθος του μεριδίου που απέκτησε στην Catalio.

    Ποια είναι η εταιρεία Catalio

    Η προσθήκη νέων κεφαλαίων αναμένεται να επιταχύνει την αναπτυξιακή τροχιά και την απόκτηση ταλέντων της Catalio, καθώς και να εδραιώσει τις επενδυτικές της στρατηγικές.

    Στο πλαίσιο της συναλλαγής θα συγκροτηθεί νέο ΔΣ, στο οποίο θα προεδρεύει ο συνιδρυτής και συν-εκτελεστικός πρόεδρος της KKR Henry Kravis και στα μέλη του θα περιλαμβάνονται ο πρώην διευθύνοντας σύμβουλος της Johnson & Johnson Alex Gorsky και η Dina Powell McCormick, πρόεδρος των παγκόσμιων υπηρεσιών πελατών της εμπορικής τράπεζας BDT & MSD Partners.

    Η Catalio, η οποία αποσχίστηκε από την επενδυτική εταιρεία Camden Partners το 2020, δραστηριοποιείται ως investment firm στην βιοτεχνολογία.

    Επενδυτικές ευκαιρίες

    Ο Ali Satvat, συν-επικεφαλής του Americas Health Care και Global Head of Health Care Strategic Growth στο KKR, δήλωσε: «Ο τομέας των βιοεπιστημών αντιπροσωπεύει μια αυξανόμενη ευκαιρία αγοράς και έχει αποτελέσει σημαντικό τομέα εστίασης για τη στρατηγική μας για την ανάπτυξη της υγειονομικής περίθαλψης. η οποία θα επιταχυνθεί περαιτέρω μέσω της συνεργασίας μας με την Catalio…».

    Μετά τη συναλλαγή, ο Γιώργος Πετρόχειλος και ο R. Jacob Vogelstein, συνιδρυτές και Managing Partners της Catalio, θα συνεχίσουν να κατέχουν μερίδιο ελέγχου στην Catalio.

    Η Kirkland & Ellis LLP λειτούργησε ως νομικός σύμβουλος στην KKR, ενώ νομικοί σύμβουλοι της Catalio ήταν οι Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP.

    Τα private equity ποντάρουν στις βιοεπιστήμες

    Τους τελευταίους μήνες, οι εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων έχουν ανακαλύψει νέες επενδυτικές ευκαιρίες στους τομείς των βιοεπιστημών, όπως η βιοτεχνολογία, κλάδος που αναδείχθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας, ενισχύοντας επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους τομείς.

    Οι εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των Carlyle, Apollo Global Management και Blackstone, έχουν επίσης συνάψει συμφωνίες με επενδυτικές εταιρείες βιοεπιστημών. Πέρυσι, η Carlyle απέκτησε την Abingworth και η Apollo εξασφάλισε μειοψηφικό μερίδιο στη Sofinnova Partners. Η Blackstone εξαγόρασε την Clarus το 2018.

    Διαβάστε επίσης

    Telecom Italia: Δεσμευτική προσφορά από την KKR για το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας

    FAMAR: Element Capitals Management και Metric Capital Partners αυξάνουν τα ποσοστά τους – Σε τι προσβλέπουν



    ΣΧΟΛΙΑ