• Business

    Θεόδωρος Φέσσας: Η κίνηση ματ στην αγορά ακινήτων


    Την ώρα που ο ανταγωνισμός στρέφεται στην αγορά ξενοδοχείων και ακινήτων με αντικείμενο την εμπορική εκμετάλλευση, όπως χώρων γραφείων, ο Θεόδωρος Φέσσας, επικεφαλής του ομίλου Quest φαίνεται ότι έχει άλλες επενδυτικές κινήσεις στο μυαλό του.

    Ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, απαλλαγμένος από τα «συνδικαλιστικά» καθήκοντά του που απαιτούσαν την παρουσία του στο βαρύ κτήριο της οδού Ξενοφώντος, έχει διοχετεύσει όλη του την ενέργεια στην εισηγμένη εταιρεία του BriQ, στρέφοντάς τη στην κατεύθυνση της εξαγοράς χώρων και εγκαταστάσεων logistics. Και τούτο διότι προβλέπει ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου τα επόμενα χρόνια, που σημαίνει ότι οι προμηθεύτριες εταιρείες θα χρειαστούν αποθηκευτικούς χώρους για την στέγαση των προϊόντων τους.

    Όπως τονίζεται, στα logistics παρατηρείται άνοδος της ζήτησης και των τιμών και δεν έχουν επηρεαστεί από την πανδημία, ενώ τα επόμενα χρόνια η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και η αύξηση των αγορών μέσω Internet που αναμένεται θα οδηγήσουν στην ανάγκη εξασφάλισης μεγάλων αποθηκευτικών χώρων και χώρων διανομής. Μάλιστα, η μέση απόδοση των κέντρων αυτών είναι στο 8%-8,5% και εκεί στοχεύει η εταιρεία για το κέντρο στον Ασπρόπυργο που θα ετοιμάσει.

    Η εταιρεία ετοιμάζεται να αξιοποιήσει ακίνητο 44 στρεμμάτων στον Ασπρόπυργο για την ανέγερση κέντρου logistics 22 χιλ. τ.μ. και έτσι θα αυξήσει περαιτέρω το ποσοστό της αξίας του χαρτοφυλακίου της σε αυτή την κατηγορία. Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου ήταν στο 14,5% με 4 κέντρα logistics, ενώ τα γραφεία (9 στο σύνολο) κατείχαν το 44% της αξίας του χαρτοφυλακίου και τα ξενοδοχεία (5 στο σύνολο) το 27%.

    Τα έσοδα της BriQ στο πρώτο 6μηνο ανήλθαν σε 1,766 εκατ. έναντι 1,317 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, σημειώνοντας αύξηση 34% λόγω της ενσωμάτωσης των εσόδων από τις νέες επενδύσεις σε ακίνητα, σύμφωνα με τις ενοποιημένες καταστάσεις του α’ εξαμήνου 2020.

    Μάλιστα, σύμφωνα με τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων, η εταιρεία κατέγραψε αύξηση όλων των μεγεθών της σε επίπεδο Ομίλου, στο πρώτο εξάμηνο του έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

    Την 30ή Ιουνίου 2020, το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της εταιρείας περιλάμβανε 26 επενδυτικά ακίνητα συνολικής αξίας 71,665 εκατ. έναντι 22 ακίνητων αξίας 59,793 εκατ. την 31.12.2019, καταγράφοντας αύξηση 20%.

    Εντός του α’ εξαμήνου του 2020, η εταιρεία υλοποίησε επενδύσεις συνολικού ποσού 11,317 εκατ. ευρώ, επενδύοντας συγκεκριμένα σε τρία επενδυτικά ακίνητα έναντι συνολικού ποσού επένδυσης 7,795 εκατ., ενώ απέκτησε άλλο ένα ακίνητο μέσω εξαγοράς εταιρείας έναντι τιμήματος 3,522 εκατ. ευρώ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ