• Business

    Η ιστορία του “χρυσού” επιχειρηματία Χ. Ντουόνγκ και το 5άστερο ξενοδοχείο… του Μίδα! (pics)

    • NewsRoom


    Μπορεί η πανδημία να έχει πλήξει καίρια την επιχειρηματική δραστηριότητα παγκοσμίως, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που τολμούν να επενδύουν ακόμη και σε τέτοια δύσκολη συγκυρία.

    Ένας εξ αυτών, ο Βιετναμέζος Νγκουγέν Χουού Ντουόνγκ, πλειοψηφικός μέτοχος και πρόεδρος του ομίλου Hoa Binh. Πρόσφατα το όνομα του ομίλου έγινε γνωστό παγκοσμίως, καθώς παρά τα κλειστά σύνορα στο Βιετνάμ, από τον περασμένο Μάρτιο, προκάλεσε αίσθηση με τα εγκαίνια στο Ανόι του -πρώτου παγκοσμίως- ξενοδοχείου φτιαγμενου από χρυσό.

    CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 90

    Το concept είναι ιδιαίτερο: τοίχοι και πλακάκια όλα επιχρυσωμένα στο Dolce Hanoi Golden Lake Hotel, ενώ τα 120.000 τ.μ. της πρόσοψής του είναι επίσης καλυμμένα με το πολύτιμο μέταλλο. Στις εγκαταστάσεις συγκαταλέγεται μια πισίνα με πλακάκια χρυσού 24 καρατίων στην οροφή του κτιρίου, οι πόρτες των ανελκυστήρων είναι κατασκευασμένες από πέντε τόνους χρυσού, επίχρυσα είναι και τα μαχαιροπήρουνα, ενώ ακόμη και τα στέικ σερβίρονται κατά παραγγελία τυλιγμένα σε φύλλα χρυσού! Μπανιέρες, οι νιπτήρες κι οι λεκάνες τουαλέτας είναι επίσης επίχρυσες.

    Το Dolce Hanoi Golden Lake, το ξενοδοχείο αυτό των 5 αστέρων, έλαβε την Πέμπτη (19 Νοεμβρίου) πιστοποιητικό από την International Union of Records για τη μοναδικότητά του.

    Διαχειριστής του είναι η αμερικανική Wyndham Hotels & Resorts Inc, και ευελπιστεί ότι θα τραβήξει το ενδιαφέρον πλούσιων πελατών με πολύ ακριβά γούστα. Το κόστος της διανυκτέρευσης μάλιστα ξεκινά από τα 250 δολάρια.

    Ποιος είναι όμως ο Νγκουγέν Χουού Ντουόνγκ, πρόεδρος του ομίλου Hoa Binh και εμπνευστής αυτού του πρωτοποριακού project;

    Πρόκειται για βετεράνο του Πολέμου του Βιετνάμ και πρώην οδηγού τρίκυκλου ποδηλάτου ταξί. Κατάφερε να αποκτήσει μία ολόκληρη περιουσία μέσω της ενασχόλησής του στις κατασκευές και στα ακίνητα.

    Τον έχουν χαρακτηρίσει “αληθινό πατριώτη” καθώς “αγωνίζεται ακόμα για να προστατεύσει τη χώρα του, τέσσερις δεκαετίες μετά από μάχη με τις αμερικανικές δυνάμεις στον πόλεμο του Βιετνάμ”.

    Ο “κροίσος του Βιετνάμ”  έχει συγκεντρώσει δεκάδες εκατομμυρία δολάρια στο πλαίσιο καμπάνιας για μεγαλύτερη οικονομική ανεξαρτησία του Βιετνάμ και για να αντιμετωπίσει την “εισβολή” των κινεζικών προϊόντων.

    Παροτρύνει νέους στο Βιετνάμ να ανοίξουν τις δικές τους start-ups παρέχοντάς τους επιχειρηματική “στέγη” στο εμπορικό κέντρο “V +” που του ανήκει, υπό τον όρο να πωλούν αποκλειστικά προιόντα από το Βιετνάμ.

    Ξόδεψε 200 εκατ. δολάρια για την κατασκευή του ξενοδοχείου.

    Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι για να αποκτήσει το ξενοδοχείο τη νέα του όψη χρησιμοποιήθηκε περίπου ένας τόνος χρυσού, ενώ σκόπευε να συμπέσουν τα εγκαίνια του ξενοδοχείου των 25 ορόφων και των 400 δωματίων με την πρεμιέρα της Formula 1 Grand Prix στο Ανόι, που όμως ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

    Διαβάστε επίσης:

    Ένας διαδικτυακός διαγωνισμός, η ανακύκλωση και η τσάντα της Σίλιας Κριθαριώτη

    Πώς έχασε την περιουσία της η πρώην δισεκατομμυριούχος Τζόσλιν Γουαϊλντενστάιν;



    ΣΧΟΛΙΑ