• Business

    Η Intracom Telecom επιτυγχάνει κορυφαία απόδοση με το ραδιοσύστημα E-Band UltraLink™-GX80 στην Κίνα

    • NewsRoom

    Intracom Telecom


    Εκτεταμένες δοκιμές πεδίου του UltraLink™-GX80 στο δίκτυο της China Mobile αποδεικνύουν την υπεροχή του συστήματος

    H Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση σειράς δοκιμών πεδίου (field test) του ραδιοσυστήματος υψηλής χωρητικότητας τεχνολογίας E-Band, UltraLink™-GX80, στο δίκτυο της China Mobile, του μεγαλύτερου παρόχου κινητής τηλεφωνίας της Κίνας, κατά τη διάρκεια των τελικών του διαγωνισμού 2020 China Mobile Emergency Skills, που έλαβε χώρα στην πόλη Τσανγκσά της επαρχίας Χουνάν στην Κίνα.

    Η δοκιμή πεδίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής της China Mobile για σημαντική εξοικονόμηση στις εργασίες στο πεδίο και στο τελευταίο τμήμα του δικτύου ασύρματης πρόσβασης (RAN), αντικαθιστώντας τις οπτικές ίνες μεταξύ του αναλογικού και του ψηφιακού τμήματος σταθμού βάσης 4G/5G, με ασύρματη σύνδεση διασφαλίζοντας παράλληλα την ίδια ποιότητα υπηρεσιών.

    Πιο συγκεκριμένα, η δοκιμή πεδίου υλοποίησε μια fronthaul εφαρμογή στην CPRI option 7 όπου το ψηφιακό μέρος του σταθμού βάσης 4G BBU (Baseband Broadband Unit) συγχρονίστηκε και συνδέθηκε με το RRU (Remote Radio Unit) μέσω του UltraLink™-GX80, με το σύστημα να παρέχει την υψηλότερη σταθερότητα (στη μέγιστη διαμόρφωση 512-QAM), και συνεπώς την χωρητικότητα δεδομένων του ραδιοσυστήματος να φτάνει τα 10 Gbps στα 1500 MHz. Σημειώνεται ότι υλοποιήθηκαν δύο διαμορφώσεις CPRI: Star (ένα BBU – ένα RRU) και Cascade (ένα BBU – δύο RRU).

    Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία παρουσίασε και στις δύο διαμορφώσεις τις τεράστιες δυνατότητες της πλατφόρμας UltraLink™-GX80 για την εξυπηρέτηση πολλαπλών σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας και, συνεπώς, για σημαντική εξοικονόμηση στο δίκτυο ραδιοεπικοινωνιών (C-RAN).

    Ο κ. Li Yuejun, Διευθυντής του Mobile Emergency Center της Χουνάν και Διοργανωτής του διαγωνισμού επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης της China Mobile, 2020, σημείωσε: «Η αξιοποίηση ραδιοσυστημάτων τεχνολογίας E-Band για μετάδοση από BBU σε RRU αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για 4G/5G fronthaul, ενώ παράλληλα διευρύνει την χρήση της τεχνολογίας mmWave, η οποία αποτελεί για εμάς καινοτόμα επιλογή στις επικοινωνίες έκτακτης ανάγκης. Ευελπιστούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Intracom Telecom ώστε να επιτύχουμε ακόμα περισσότερα εκπληκτικά αποτελέσματα».

    Ο κ. Πάνος Δάλλας, Global Sales Coordinator της Intracom Telecom, δήλωσε: «Η συμμετοχή μας σε αυτή τη δοκιμή πεδίου στο δίκτυο του μεγαλύτερου παρόχου κινητής τηλεφωνίας της Κίνας αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την εξέχουσα απόδοση της λύσης μας τεχνολογίας E-Band. Το UltraLink™-GX80 αποτελεί ένα επόμενης γενιάς ραδιοσύστημα υπερ-υψηλής χωρητικότητας (FDD) το οποίο έχει δημιουργηθεί για να παρέχει συγκρίσιμη απόδοση με λύσεις οπτικής ίνας με χαμηλότερο όμως κόστος επένδυσης».

    Το UltraLink™-GX80 είναι ένα ραδιοσύστημα τεχνολογίας Ethernet μικρών διαστάσεων και εξ’ ολοκλήρου εξωτερικής εγκατάστασης το οποίο λειτουργεί σε ολόκληρη τη συχνοτική περιοχή Ε-Band, δηλαδή 71-76 / 81-86 GHz, ενώ χρησιμοποιείται σε εφαρμογές όπου απαιτείται μεγάλη εμβέλεια και πολύ υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. Οι ταχύτητες που επιτυγχάνει φθάνουν έως και 10 Gbit/s ενώ υποστηρίζει επιλογή πρωτοκόλλου μέσω λογισμικού λειτουργώντας είτε ως Ethernet bridge είτε ως CPRI διεπαφή.

    Σε λειτουργία Ethernet bridge, το UltraLink ™-GX80 προσφέρει πλήρη γκάμα χαρακτηριστικών δικτύωσης και συγχρονισμού πακέτων δεδομένων μέσω 1 x Gigabit Ethernet και 2 x 1/10 Gigabit Ethernet διεπαφών δεδομένων, υλοποιώντας με αυτόν τον τρόπο σύνθετες τοπολογίες δικτύου χωρίς τη χρήση εξωτερικών switches.

    Σε λειτουργία μετάδοσης CPRI, τρεις από τις διαθέσιμες διεπαφές δεδομένων μπορούν να διατεθούν ταυτόχρονα και να επιτύχουν μετάδοση CPRI έως Option 7, ενώ υποστηρίζει και πολλαπλά RRU σε αλυσιδωτή διασύνδεση.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ