• Business

    Μειώνει τιμές η IKEA

    • NewsRoom


    Η μεγαλύτερη αλυσίδα επίπλων και οικιακού εξοπλισμού, η IKEA, προχωρά σε μειώσεις τιμών σε κάποια προϊόντα, μετά την αποκατάσταση της εφοδιαστικής αλυσίδας και την υποχώρηση του κόστους των πρώτων υλών.

    Ο Jon Abrahamsson Ring, διευθύνων σύμβουλος της Inter Ikea, ανέφερε ότι η εταιρεία είχε απορροφήσει πάνω από 1 δισ. ευρώ από αυξήσεις κόστους στις τελευταίες δύο χρήσεις, προτού προχωρήσει σε αύξηση τιμών κατά 9% στο τέλος του περασμένου έτους.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, οι  αυξήσεις του Δεκεμβρίου «μας πλήγωσαν πραγματικά», καθώς η Ikea έχει στόχο να μειώσει τις τιμές των προϊόντων, ξεκινώντας τους τελευταίους μήνες από τη μείωση των τιμών σε δημοφιλή είδη όπως τα ράφια Kallax και οι Klippan καναπέδες.

    «Η ΙΚΕΑ δεν έχει ανοσία στον πληθωρισμό, αλλά συγκρατήσαμε τις αυξήσεις τιμών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λιανικής IKEA Ingka. «Είναι το επιχειρηματικό μας μοντέλο να προσπαθούμε να μειώνουμε τις τιμές, όχι απλώς μία φιλανθρωπική πράξη. Ήδη το καλοκαίρι αρχίσαμε να μειώνουμε τις τιμές σε βασικά προϊόντα», ανέφερε.

    Η εταιρεία κατέγραψε αύξηση εσόδων ρεκόρ, ύψους 44,6 δισ. ευρώ, για την οικονομική χρήση έως το τέλος Αυγούστου, ή σε ποσοστό 6,5% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

    Σύμφωνα με την Inter Ikea, οι πωλήσεις στα καταστήματα αυξήθηκαν την ίδια περίοδο κατά 13%, ενώ οι διαδικτυακές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 10%.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Παρίσι καλεί την TotalEnergies να αυξήσει τους μισθούς



    ΣΧΟΛΙΑ