• Business

    Οι εκδηλώσεις Απριλίου στα Public

    • NewsRoom
    Κατάστημα Public

    Κατάστημα Public


    Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στα Public, προσφέροντάς μας έμπνευση και προβληματισμό!

    Επίκαιρες συζητήσεις αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων έρχονται στα καταστήματα Public σε Αθήνα και περιφέρεια, για να μας κρατήσουν συντροφιά με τον καλύτερο τρόπο, πάντα με την υπογραφή του κορυφαίου βιβλιοπωλείου στην Ελλάδα.

    Δημήτρης Παπανικολάου

    11:11, Εκδόσεις Ψυχογιός 

    Πέμπτη 18/4 και ώρα 19:00 | Αίθουσα Public Συντάγματος

    Το Public και οι εκδόσεις Ψυχογιός σε προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Παπανικολάου, «11:11 όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι», την Πέμπτη 18/4 στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.

    Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι:

    Νίκος Συρίγος, Δημοσιογράφος
    Εβίνα Μάλτση, Υπεύθυνη προώθησης Μπάσκετ γυναικών ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης και Πρώην Διεθνής Αθλήτρια

    Λίγα λόγια για το βιβλίο:

    Κύριε Παπανικολάου, λυπούμαστε, δε δεχόμαστε «αυτά τα παιδιά» στο σχολείο μας.
    Κύριε Παπανικολάου, να πάρετε την κόρη σας από την ομάδα βόλεϊ, δε θα κάνει καριέρα.
    Δημήτρη, την κορόιδεψαν στο
    Tik Tok, αποκαλώντας την αυτιστική.
    Δημήτρη, πάλι γύρισε αμίλητη και στεναχωρημένη.
    Δημήτρη, τα άλλα παιδιά πήγαν βόλτα και της είπαν ότι δε θα βγουν για να μην την πάρουν μαζί. Μη μάθει ότι της είπαν ψέματα.

    Ένα βράδυ το κινητό μου φώτισε για μια ειδοποίηση. Η ώρα ήταν 11:11, έναν αριθμό που βλέπαμε με τη γυναίκα μου σχεδόν καθημερινά, στο τηλέφωνο, σε αποδείξεις, σε ταμπέλες, σε πινακίδες αυτοκινήτων κ.α, από τη διάγνωση της Άριας και μετά.

    Αυτή τη φορά θα τους έδινα μεγαλύτερη σημασίαΤι θέλετε να μου πείτε και εμφανίζεστε συνέχεια μπροστά μου; Τους έκανα screenshot. Επικεντρώθηκα στους αριθμούς στην οθόνη. Αν έβγαζες έναν άλλαζε το σύνολο, κάθε αριθμός ήταν μοναδικός. Μετά έκανα ζουμ. Όλοι οι αριθμοί ήταν ίσοι. Στο ύψος, στο πάχος. «Όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι. Όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι!» αναφώνησα.

    Δεν κερδίζω άλλο με καταγγελίες και με ατομικές μάχες, συρρικνώνομαι. Θα κερδίσω δημιουργώντας και σκορπίζοντας φως. Θα ενεργοποιήσω τους καλούς που υπερέχουν αριθμητικά, και οι «κακοί» θα κάνουν πίσω.

    Έχω όμως ακόμα ένα σοβαρό πρόβλημα να λύσω. Δε με αφήνει η γυναίκα μου να πούμε δημόσια για το παιδί γιατί φοβάται ότι θα στιγματιστεί. Δεν πειράζει, έχω όλα τα εφόδια από τον αθλητισμό και ξέρω πώς λειτουργούν οι καλές ομάδες και οι ηγέτες τους. Θα πάρω εγώ την ευθύνη, θα βάλω τον εαυτό μου μπροστά και θα μιλήσω για μένα.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΛΥΣΕΙΣ.

    Βαγγέλης Γιαννίσης

    Μακγκάφιν, Εκδόσεις Διόπτρα 

    Πέμπτη 18/4 και ώρα 19:00 | Public Σέρρες

    Τα Public και οι εκδόσεις Διόπτρα σε προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βαγγέλη Γιαννίση «Μακγκάφιν», την Πέμπτη 18/04 στις 19:00 στο Public Σερρών.

    Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι:

    Χρυσάνθη Ιακώβου, δημοσιογράφος
    Μαριάννα Τσιολπίδου, δημοσιογράφος-φιλόλογος

    Λίγα λόγια για το βιβλίο:

    Μια μαύρη κωμωδία εκτυλίσσεται πάνω σε ένα σαπιοκάραβο

    Μια νέα ευφυής ιστορία μυστηρίου από τον αγαπημένο συγγραφέα αστυνομικών βιβλίων Βαγγέλη Γιαννίση, που αυτή τη φορά καταρρίπτει τα όρια μεταξύ θρίλερ και μαύρης κωμωδίας.

    Το φαραωνικό πλοίο Αφροδίτη έχει ξεκινήσει ασθμαίνοντας το τελευταίο του ταξίδι. Μεταφέρει ορισμένους ενδιαφέροντες επιβάτες, μεταξύ των οποίων μια τετραμελή οικογένεια με μια αιωνόβια γιαγιά, πληρωμένους δολοφόνους που αγαπούν τα τανούκι, και τον Πρίγκιπα Χάρι (όχι αυτόν που έχει σχέσεις με το Μπάκιγχαμ).

    Οι πορείες των χαρακτήρων –μοιραία, αφού δεν μπορούν να πάνε και πολύ μακριά επάνω σε ένα πλοίο– διασταυρώνονται, και η ιστορία εκτυλίσσεται με επίκεντρο το πιο σημαντικό (ή μήπως όχι;) κομμάτι της πλοκής: ένα Μακγκάφιν. Στο μεταξύ ένας Χορός εισβάλλει στο σαλόνι μας, στην καφετέρια, στο γραφείο, στο μπάνιο – ή όπου, τέλος πάντων, διαβάζουμε τα βιβλία μας, και γίνεται συνοδοιπόρος μας στο ταξίδι του Αφροδίτη.

    Με το Μακγκάφιν, ο Βαγγέλης Γιαννίσης ξεκινά μια νέα πορεία στον κόσμο της μαύρης κωμωδίας, διατηρώντας ωστόσο θέματα με μεγάλη βαρύτητα: τις οικογενειακές σχέσεις, την αγάπη και την εκδίκηση. Το πώς μικρές πράξεις μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο και πώς οι ηλικιωμένοι συχνά παραγκωνίζονται ως μη απαραίτητοι.

    *Το Μακγκάφιν είναι ένα βιβλίο που ενδείκνυται για χαλαρή ανάγνωση στην παραλία ή όπου νιώθει άνετα ο αναγνώστης. Ο συγγραφέας δεν ευθύνεται για πιθανές απώλειες ποτών, φαγητού ή υπόληψης λόγω γέλιου. Προσοχή: Το παρόν περιέχει μυστήριο και plot twists που καθηλώνουν.

    Διαβάστε επίσης:

    Sunlight: Συμμετέχει στη συμμαχία Upcell με στόχο τον μετασχηματισμό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας μπαταριών λιθίου

    Vago (CLIA): Τα κρουαζιερόπλοια στηρίζουν το 80% των ευρωπαϊκών ναυπηγείων

    TSMC: Άλμα κερδών έφεραν τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης



    ΣΧΟΛΙΑ