• Business

    Η CNL Capital και οι «καταραμένες» ημέρες της χώρας 

    • NewsRoom
    Νίκος Χλωρός, διευθύνων σύμβουλος CNL Capital

    Νίκος Χλωρός, διευθύνων σύμβουλος CNL Capital


    Λίγοι το κατάλαβαν και ακόμα λιγότεροι το σχολίασαν την προηγούμενη εβδομάδα. Λογικό. Όλη η Ελλάδα μετρούσε νεκρούς και αγωνιούσε για το εάν θα βρεθούν οι αγνοούμενοι. Και όμως. Άρχισε να σχολιάζεται και μάλιστα αρνητικά το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Στις 24 Ιουλίου ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στις 26 Ιουλίου η Δημόσια Προσφορά για την εισαγωγή των μετοχών μια σχετικά άγνωστης εταιρίας στο XA. Της CNL Capital. Σημασία δεν έχει ότι είναι άγνωστη. Σημασία έχει οτι οι επικεφαλής της εταιρίας, όπως λένε στην αγορά, δεν ειχαν την στοιχειώδη λογική να μεταθέσουν τη δημόσια προσφορά κάποιες ημέρες μετά.  Η εταιρεία, με πρόεδρο διοικητικού συμβουλίου τον κ. Πάνο Λέκκα και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Νίκο Χλωρό, ιδρύθηκε στα μέσα του 2014 από μια αρχική ομάδα 25 επενδυτών, που διέβλεψαν την ανάγκη για τη δημιουργία ενός εναλλακτικού φορέα χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Δηλαδη συνδύασαν μια τοσο σημαντική κίνηση για την εταιρία τους με τις πιο μαύρες, τις πιο «καταραμένες» ημέρες της νεότερης ιστορίας της χώρας.

    «Τα αφεντικά της εταιρίας αυτής μάλλον δεν κατάλαβαν τίποτα απο τους 90 νεκρούς. Προτίμησαν το χρήμα από το να κάνουν μια συμβολική κίνηση μετάθεσης της δημόσιας προσφοράς. Εκτος εάν το πρότειναν στις χρηματιστηριακές αρχές και αυτές το αρνήθηκαν. Τότε θα πρέπει να το πουν να το ξέρει ο κόσμος», έλεγε σοβαρός επιχειρηματίας  την Κυριακή σε μεγάλη παρέα!!!

    Ο ιδιος επιχειρηματίας σημείωσε οτι απο τα χρήματα που συγκέντρωσαν δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ σε οσους επληγησαν απο τις φονικές πυρκαγιές….

    Να σημειωθεί οτι συντονιστής και κύριος ανάδοχος της Δημοσιας Προσφοράς ηταν η MERIT Χρηματιστηριακή.

    Τώρα εαν πράγματι είναι απληστία ή εάν οι άνθρωποι πράγματι προσπάθησαν να αναβάλουν την δημόσια προσφορά αυτό δεν έχει και τόση σημασία. Η εταιρία CNL Capital καταγράφηκε στην μνήμη μας!!!

    Ο κ. Παναγιώτης Λέκκας είναι Πρόεδρος ΔΣ της CNL Capital ΕΚΕΣ.



    ΣΧΟΛΙΑ