• Business

    Η Alpha, o John Paulson και ο Mr Jumbo οι κερδισμένοι του ΧΑ

    Paulson

    John Paulson. Επικεφαλἠς Paulson & Co


    Nευρικότητα, αρκετές διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμου και χαμηλός τζίρος ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης. Ωστόσο, με τη στήριξη της Alpha Bank, του ΟΠΑΠ και της EEE, o γενικός δείκτης τερμάτισε σε θετικό έδαφος.

    Σημειώνεται ότι μετά τη λήξη της αυριανής συνεδρίασης θα τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές στο δείκτη Morgan Stanley Capital International και από την 1η Ιουνίου, οι μετοχές των ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και Attica Bank θα περιλαμβάνονται στον small cap. Έτσι, τα funds που κινούνται με βάση τους δείκτες του MSCI προχωρούν σε αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου τους. Παράλληλα, θα μειωθεί η στάθμιση του ΧΑ από 0,49% σε 0,46% στον MSCI Standard, εξέλιξη που σύμφωνα με τους αναλυτές θα προκαλέσει εκροές κεφαλαίων.

    Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,66% στις 641,04 μονάδες, ενώ κατέγραψε χαμηλότερη τιμή στις 626,81 μονάδες και υψηλότερη στις 642,70 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 46,2 εκατ. ευρώ.

    Με βάση  τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr, που παρουσιάζει καθημερινά πως διαμορφώνεται η περιουσία των μετόχων των εταιριών που είναι είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών,  ο John Paulson μέτοχος των Alpha και Πειραιώς, ο Απόστολος Βακάκης της Jumbo και ο Θ. Βασιλάκης της Aegean ήταν οι κερδισμένοι της ημέρας.  Αντίθετα, στους χαμένους βρέθηκαν ο Prem Watsa της Eurobank, ο Δημ. Κουτσολιούτσος της FF Group και ο Γ. Φειδάκης της FG Europe. 

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 1,04%, στις 178,58 μονάδες, ενώ πτώση 0,21% σημείωσε ο Mid Cap κλείνοντας στις 767,52 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,78% στις 55,91 μονάδες.

    Αυξημένη μεταβλητότητα σημείωσαν οι τραπεζικοί τίτλοι, που κατόρθωσαν να καλύψουν τις σημαντικές απώλειες που κατέγραφαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Η Alpha Bank έκλεισε με κέρδη 4,10%, η Εθνική ενισχύθηκε κατά 1,72%, αμετάβλητη παρέμεινε η Πειραιώς ενώ η Eurobank έκλεισε με πτώση 0,99%.

    Σημαντική στήριξη στην αγορά παρείχα ο ΟΠΑΠ και η Motor Oil με άνοδο άνω του 2%. Κέρδη 3,12% σημείωσε η Lamda. Η Jumbo ενισχύθηκε κατά 1,87% και η ΕΕΕ σημείωσε άνοδο 1,73%.

    Αντίθετα, σημαντικές πιέσεις δέχθηκε η ΔΕΗ που υποχώρησε κατά 3,95%, η Ελλάκτωρ έχασε ποσοστό 3,27%, ενώ πτώση 2,03% κατέγραψε η Τέρνα Ενεργειακή. Απώλειες άνω του 1% σημείωσαν οι Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ και Folli Follie.

    Στον Mid Cap,  ξεχώρισε ήταν η Δρομέας, η οποία σημείωσε άλμα 25,64%, ενώ η Q&R έκλεισε με κέρδη 3,36%.  Στον αντίποδα, η Creta Farm έκλεισε με απώλειες 4,22% και η Σαράντης βρέθηκε στο -0,42%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ti-tha-kani-me-200-ek-evro-o-lampros-papakonstantinou/49232

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/i-bmw-giortazi-100-chronia-dimiourgias-afta-ine-merika-apo-ta-kalitera-montela-tis/49315

     

     

     

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ