• Business

    Huawei: Πουλά την εταιρεία smartphone Honor έναντι 15,2 δισ.

    • NewsRoom
    Ren Zhengfei, CEO Huawei

    Ren Zhengfei, CEO Huawei


    Η Huawei σχεδιάζει να πουλήσει τη μονάδα smartphone Honor έναντι 100 δισ. γιουάν (15,2 δισ. δολάρια) σε μια κοινοπραξία εταιρειών που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση του Πεκίνου, την έδρα της Huawei και την Digital China, τον κύριο διανομέα της Honor.

    Όπως αποκαλύπτει το Reuters το σχέδιο έρχεται καθώς οι αμερικανικοί περιορισμοί στην προμήθεια της Huawei Technologies αναγκάζουν τον δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή smartphone στον κόσμο – μετά τη Samsung Electronics, να επικεντρωθεί σε συσκευές υψηλής τεχνολογίας.

    Δείχνει επίσης τις χαμηλές προσδοκίες για οποιαδήποτε αλλαγή στη στάση των ΗΠΑ προς την Huawei, παρά την αλλαγή μετά την ανάδειξη του Τζό Μπάιντεν ως νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

    Η πώληση περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών σημάτων, των δυνατοτήτων έρευνας και ανάπτυξης και της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η Huawei θα μπορούσε να ανακοινώσει και επίσημα μέχρι την Κυριακή, αναφέρουν πηγές που επικαλείται το Reuters.

    Η Digital China, η οποία συνεργάζεται επίσης με την Huawei σε επιχειρήσεις όπως το cloud computing, σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο μέρος της συμφωνίας με τραπεζικά δάνεια.

    Μετά την πώληση, η Honor σκοπεύει να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος της διοικητικής της ομάδας και 7.000 εργατικού δυναμικού και να προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή μέσα σε τρία χρόνια.



    ΣΧΟΛΙΑ