• Business

    HSBC: Τα κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών το τρίτο τρίμηνο

    • Bloomberg
    Noel Quinn, διευθύνων σύμβουλος HSBC

    Noel Quinn, διευθύνων σύμβουλος HSBC


    Η HSBC ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα από τα εκτιμώμενα, καθώς η αύξηση των επιτοκίων ενίσχυσε τα περιθώρια δανεισμού.

    Η τράπεζα με έδρα το Λονδίνο είπε ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους, που αποτελούν βασικό μέτρο κερδοφορίας, έφτασαν τα 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια, συμβάλλοντας στην αύξηση των προσαρμοσμένων κερδών προ φόρων κατά 18%, στα 6,5 δισ. δολάρια και ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Το NII (Net Interest Income) της τράπεζας, το οποίο μετρά τα έσοδα από το δανεισμό μείον τους τόκους που καταβάλλονται στις καταθέσεις, είχε το καλύτερο τρίτο τρίμηνο σε περισσότερα από οκτώ χρόνια.

    «Η στρατηγική μας έφερε καλή οργανική ανάπτυξη και στις τρεις παγκόσμιες επιχειρήσεις και τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν λόγω της αύξησης των επιτοκίων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Noel Quinn. «Διατηρήσαμε τον αυστηρό έλεγχο του κόστους, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις και παραμένουμε σε τροχιά επίτευξης των στόχων κόστους για το 2022 και το 2023».

    Οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Fed και της Τράπεζας της Αγγλίας, αύξησαν ραγδαία τα επιτόκια τους τελευταίους μήνες σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό που τρέχει σε υψηλά τεσσάρων δεκαετιών.

    Η HSBC είναι η πρώτη μεγάλη τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου που ανακοινώνει τα αποτελέσματα της κατά τη διάρκεια του ταραχώδους τρίτου τριμήνου.

    Η τράπεζα συνεχίζει να αντιτάσσεται έναντι των προτάσεων για διάσπασης της από τον βασικό μέτοχο Ping An Insurance Group Co. Παράλληλα, επιμένει ότι η στροφή της προς την Ασία είναι μια πιο πολύτιμη στρατηγική.

    Νωρίτερα αυτό το μήνα, είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης της καναδικής της επιχείρησης και αναμένονται περαιτέρω πωλήσεις, αν και αυτές είναι πιθανό να μετριάζονται από εξαγορές σε άλλους τομείς που θεωρούνται βασικοί για το μέλλον της.

    Η HSBC, η οποία εξασφαλίζει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της από την Ασία, έχει δηλώσει ότι παραμένει προσηλωμένη στη διατήρηση της έδρας της στο Λονδίνο. Ωστόσο, σε ένα σημείωμα τον περασμένο μήνα, η τράπεζα είπε ότι ενδέχεται να σταματήσει τη μίσθωση των κεντρικών της γραφείων στο Canary Wharf όταν έρθει η ώρα της ανανέωσης του μισθωτηρίου το 2027.

    Διαβάστε ακόμη:

    UBS: Κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων στο τρίμηνο – Ώθηση από τα υψηλότερα επιτόκια



    ΣΧΟΛΙΑ