• Business

    Hewlett Packard: Έκλεισε το mega deal $14 δισ. για την εξαγορά της Juniper

    • NewsRoom

    Enrique Lores, CEO HP, (Πηγή: direporter.com)


    Ανακοινώθηκε τελικά το αναμενόμενο mega deal της εξαγοράς της Juniper Networks από την Hewlett Packard για περίπου 14 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 40 δολάρια ανά μετοχή.

    Η συμφωνία ανακοινώθηκε μια ημέρα αφότου η Wall Street Journal ανέφερε ότι οι εταιρείες βρίσκονταν σε προχωρημένες συνομιλίες.

    Η Hewlett Packard αναμένει να κλείσει τη συμφωνία στα τέλη του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2025, ανέφερε η εταιρεία.

    Οι μετοχές της Juniper είχαν την καλύτερη ημέρα των τελευταίων 20 ετών την Τρίτη, με άλμα 22% και κλείσιμο στα 37,05 δολάρια.

    Η τιμή αγοράς των 40 δολαρίων ανά μετοχή αντιπροσωπεύει ένα premium 32% σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας, πριν από τη δημοσίευση της Journal.

    Την ίδια στιγμή, η Hewlett Packard αναφέρει ότι η συμφωνία θα αυξήσει τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή τον πρώτο χρόνο μετά την εξαγορά, τονίζοντας ότι θα διπλασιάσει την υπάρχουσα δραστηριότητα δικτύωσής της, μετά από χρόνια ανταγωνισμού.

    Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Juniper, Rami Rahim, θα ηγηθεί της ομάδας και θα αναφέρεται στον CEO της Hewlett, Antonio Neri.

    Σημειώνεται ότι η Hewlett Packard επεκτάθηκε στον τομέα της δικτύωσης, όταν αγόρασε την Aruba Networks το 2015.

    Μήνες αργότερα έκανε split, με αποτέλεσμα τη δημιουργία της HP enterprice, η οποία πουλά διακομιστές και άλλο εξοπλισμό για κέντρα δεδομένων, και της HP η οποία κατασκευάζει υπολογιστές και εκτυπωτές.

    Η HPE ανέφερε ότι η προσθήκη της Juniper στο χαρτοφυλάκιό της θα ενισχύσει τα περιθώρια κέρδους και θα επιταχύνει την ανάπτυξη.

    Από την άλλη, η Juniper ιδρύθηκε το 1996 και πέρασε πολλά χρόνια προσπαθώντας να ανταγωνιστεί τη Cisco στην αγορά εξοπλισμού δικτύωσης.

    Τα έσοδα αυξήθηκαν 12% σε ετήσια βάση το 2022, την ταχύτερη ανάπτυξη από το 2010.

    Το πιο πρόσφατο τρίμηνο, η Juniper σημείωσε κέρδη 76 εκατομμυρίων δολαρίων με έσοδα 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία μειώθηκαν κατά 1% από το προηγούμενο έτος.

    Ο τομέας δικτύωσης της HPE ήταν η κορυφαία πηγή κερδών προ φόρων της εταιρείας, με 401 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία αυξήθηκαν κατά 41%.

    Η σημερινή συγχώνευση, θα οδηγήσει σε ετήσια εξοικονόμηση κόστους 450 εκατομμυρίων δολαρίων εντός τριών ετών από την ολοκλήρωση της συμφωνίας, σύμφωνα με την HPE.

    Οι δύο εταιρείες θα συζητήσουν τη συμφωνία σε τηλεδιάσκεψη σήμερα Τετάρτη.

    Διαβάστε επίσης:

    Τζον Κατσιματίδης: Προήγαγε τον γιο του σε πρόεδρο της «αυτοκρατορίας» των $7 δισ.

    CVC: Ετοιμάζει deal 900 εκατ. δολ. με εταιρεία παραγωγής βιταμινών

    Lamda Development: Κατασκευαστικό έργο της χρονιάς το κτήριο ΑΜΕΑ στο Ελληνικό



    ΣΧΟΛΙΑ