• Business

    Hermes: Εκτίναξη των πωλήσεων και νέες προσλήψεις παρά την κρίση κόστους ζωής

    • Bloomberg
    Axel Dumas, Γάλλος δισεκατομμυριούχος κληρονόμος και επικεφαλής της Hermes

    Axel Dumas, Γάλλος δισεκατομμυριούχος κληρονόμος και επικεφαλής της Hermes


    Οι πωλήσεις της Hermes International αυξήθηκαν καθώς οι αγοραστές πολυτελών ειδών στην Κίνα επέστρεψαν στα καταστήματα μετά τη χαλάρωση των περιορισμών για τον Covid-19, εστιάζοντας στις τσάντες Birkin και Kelly.

    Το τρίτο τρίμηνο τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 24% στα 3,1 δισ. δολάρια, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών διακυμάνσεων,  ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, δήλωσε την Πέμπτη η Hermes.

    Η μετοχή της σημείωσε άνοδο μέχρι 4,3% στο χρηματιστήριο του Παρισιού.

    Τα αποτελέσματα της εταιρείας αποδεικνύουν ότι οι κατασκευαστές ειδών πολυτελείας παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστοι από τη μείωση των δαπανών των καταναλωτών που έχει πλήξει της εταιρείες λιανικής πώλησης και καταναλωτικών αγαθών.

    «Προς το παρόν, δεν έχουμε σημάδια επιβράδυνσης σε καμία από τις αγορές μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Οικονομικός Διευθυντής της Herme,s Eric du Halgouet.

    O CFO επισήμανε ότι η Hermes παραμένει σε επαγρύπνηση λόγω του γεωπολιτικού και μακροοικονομικού πλαισίου. Ωστόσο, υποστήριξε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να επιταχύνει τις προσλήψεις στο δεύτερο εξάμηνο.

    Η Hermes προσέλαβε περισσότερους από 800 εργαζομένους το πρώτο εξάμηνο του 2022 και σχεδιάζει να εντάξει στο δυναμικό της άλλους 800 μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με εκπρόσωπο της. Ο όμιλος απασχολούσε 18.400 άτομα στα τέλη Ιουνίου.

    Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει ένα νέο κατάστημα στη Σαγκάη στα τέλη αυτού του μήνα. Μόλις τον περασμένο μήνα άνοιξε ένα νέο κατάστημα ναυαρχίδα στη Νέα Υόρκη.

    Οι πωλήσεις στο τμήμα δερμάτινων ειδών της Hermes, που αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα της, αυξήθηκαν 13% το περασμένο τρίμηνο.

    Ο CFO επιβεβαίωσε ότι ο όμιλος πολυτελείας σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές των προϊόντων του παγκοσμίως μεταξύ 5% και 10% το 2023, σε σύγκριση με 4% το 2022.

    Η Hermes θεωρείται μία από τις ισχυρότερες μάρκες στον χώρο ειδών πολυτελείας, με περιορισμένη παραγωγή των διάσημων τσαντών της.

    Ο οίκος Sotheby’s πούλησε τον περασμένο μήνα την πιο ακριβή τσάντα του, μια Hermes Kelly από δέρμα κροκόδειλου, έναντι 352.800 ευρώ σε δημοπρασία στο Παρίσι.

    Διαβάστε ακόμη:

    Gucci-Burberry: Τα luxury brands που δραστηριοποιούνται στη second hand αγορά

    Κόντρα στην ακρίβεια με Louis Vuitton, Hermes και Rolex – Τι αποκαλύπτουν οι επιδόσεις στην ελληνική αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ