• Business

    H τεχνολογία είναι το κλειδί της επιτυχίας για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

    • NewsRoom

    Σε μια εποχή που η ανταγωνιστικότητα αλλά και η επιβίωση των επιχειρήσεων περνά από τον τρόπο και την ταχύτητα που αξιοποιούν την τεχνολογία, η ανάπτυξη ψηφιακών δυνατοτήτων κρίνει τη θέση τους στην αγορά τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον.

    Η COSMOTE, μέσω των δωρεάν δράσεων #GrowΥourBusiness που πραγματοποιεί, ανταποκρίνεται σε μια πραγματική ανάγκη και στηρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

    Μετά την επιτυχημένη -πρώτη- ημερίδα της δράσης στην Θεσσαλονίκη, το #GrowYourBusiness – «Meet The Experts»  ήρθε και στην Αθήνα. Οι πάνω από 800 συνολικά συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τους ειδικούς, να απολαύσουν τις ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες παρουσιάσεις και να μάθουν από αυτούς.

    Η ημερίδα #GrowYourBusiness -«Meet The Experts» αποτελεί τη μετεξέλιξη των επιτυχημένων εκπαιδευτικών σεμιναρίων #GrowYourBusiness της περιόδου 2017-2018, που ταξίδεψε σε 10 ελληνικές πόλεις, εκπαιδεύοντας πάνω από 2.500 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χρήση των σύγχρονων ψηφιακών μέσων.

    Η επιτυχία της δράσης έγκειται στο ότι τελικά οι ημερίδες αυτές γίνονται πόλος έλξης για επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επωφελούνται από την εμπειρία των ειδικών και ανακαλύπτουν τις δυνατότητες που τους δίνει η τεχνολογία.

    Δίπλα στον επιχειρηματία σε κάθε του βήμα

    Η COSMOTE, επειδή πιστεύει σε έναν κόσμο όπου όλες οι επιχειρήσεις θα μπορούν να αναπτύσσονται αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, ανοίγει την πόρτα στη γνώση και φέρνει σε επαφή τις επιχειρήσεις με τους ειδικούς.

    Η τεχνολογία κρύβει το κλειδί της επιτυχίας και της ανάπτυξης των σύγχρονων επιχειρήσεων, ωστόσο η γρήγορη εξέλιξή της την κάνει σε πολλές επιχειρήσεις απρόσιτη. Οι επιχειρήσεις που δεν καταφέρνουν να παρακολουθήσουν και να αξιοποιήσουν τις εξελίξεις κινδυνεύουν να εκτοπιστούν από όσες τα καταφέρνουν καλύτερα.

    Aνταποκρινόμενη στη μεγάλη αυτή ανάγκη, η COSMOTE στέκεται δίπλα στους επιχειρηματίες με προϊόντα υπηρεσίες και δράσεις που θα τους βοηθήσουν να πιάσουν το ρυθμό των εξελίξεων, να αξιοποιήσουν τις νέες δυνατότητες που προσφέρονται και να κάνουν το επόμενο βήμα ώστε να πετύχουν τους στόχους τους.

    Μαθαίνοντας από τους καλύτερους

    Στην ημερίδα #GrowYourBusiness – «Meet The Experts»  της Αθήνας, η COSMOTE έφερε ειδικούς που έχουν πετύχει στον επιχειρηματικό κόσμο, που παίζουν τα ψηφιακά μέσα στα δάχτυλα, που γνωρίζουν τις νέες τάσεις της τεχνολογίας και της επικοινωνίας και που ξέρουν τις πρακτικές που «απογειώνουν» την εμπειρία, ακόμα και του πιο απαιτητικού πελάτη, να παρουσιάσουν τα μυστικά τους. Στόχος ήταν οι συμμετέχοντες να πάρουν ιδέες και να βρουν τους τρόπους που θα κάνουν την διαφορά για τη δική τους επιχείρηση.

    Ο Θάνος Φαλάγγας, Διευθυντής Enterprise and Business Marketing του ομίλου ΟΤΕ, δήλωσε:

    «Με τον νέο κύκλο ημερίδων της COSMOTE, φέρνουμε σε επαφή επιχειρηματίες και επαγγελματίες με ειδικούς από διάφορους κλάδους για να μοιραστούν μαζί τους, γνώση, εμπειρία, αλλά και πρακτικές και καινοτόμες ιδέες. Θέλουμε οι επιχειρήσεις να αντλήσουν έμπνευση από τους ειδικούς και να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να ξεχωρίσουν στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται».

    θανασης φαλαγγας οτε
    Ο κ. Θάνος Φαλάγγας, Διευθυντής Enterprise and Business Marketing του ομίλου ΟΤΕ

    Ο Άκης Πετρετζίκης, CEO της Akis Petretzikis LTD, που εκτός από δημοφιλής μάγειρας είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, μοιράστηκε τη συνταγή… για μια επιτυχημένη επιχείρηση στον ψηφιακό κόσμο, με βάση την προσωπική του εμπειρία.

    «Να θυμάστε πάντα από που ξεκινάτε, να βάζετε μικρούς προσιτούς στόχους για κάθε ημέρα, οι  συνεργάτες σας να είναι καλύτεροι από εσάς για να μαθαίνετε από αυτούς, να παράγετε ξεχωριστό περιεχόμενο για κάθε κοινό και να κρατάτε ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων και της ποιότητας γιατί το κοινό καταλαβαίνει.

    Να στοχεύετε σε όλα τα social media και την τηλεόραση για να απευθύνεστε σε όλο το κοινό και για κάθε κοινό να προσαρμόζετε το περιεχόμενο. Μην κάνετε το ίδιο περιεχόμενο για όλα τα κοινά και όλα τα μέσα. Πρέπει να απευθύνεστε με διαφορετικό τρόπο σε κάθε κοινό και κάθε μέσο», σημείωσε.

    ακης πετρετζικης
    Ο κ. Άκης Πετρετζίκης, CEO της Akis Petretzikis LTD

    Στο microsite της δράσης www.growyourbusiness.gr οι επαγγελματίες μπορούν, επιπλέον, να βρουν χρήσιμα άρθρα και βίντεο, για τεχνολογικά νέα που αφορούν στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με στόχο την εκπαίδευση και την καλύτερη ενημέρωσή τους.

    Σε επόμενο διάστημα, θα ακολουθήσουν αντίστοιχες ημερίδες και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Αξιοποιώντας την τεχνολογία και τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα, η COSMOTE στηρίζει ενεργά την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, συμβάλλοντας σε έναν κόσμο, καλύτερο για όλους.