• Business

    H Naftomar ισχυροποιεί τη θέση της στην αγορά LPG

    Πλοίο της Naftomar


    Σε μία ακόμη συμφωνία προχώρησε η ναυτιλιακή Naftomar Shipping & Trading, συμφερόντων της γνωστής οικογένειας του Λιβάνου, Ζέιν, με την BP Shipping για την εξαγορά και του δεύτερου VLGC της βρετανικής εταιρίας.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η BP πούλησε το πλοίο British Commerce, χωρητικότητας 83.000-cbm και κατασκευής 2006, και αγοραστής είναι η λιβανέζικη ναυτιλιακή που έχει έδρα στην Ελλάδα.

    Πρόκειται για το τελευταίο LPG carrier που περιλαμβάνει ο στόλος της BP. Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Ιουνίου η Naftomar, όπως ανέφεραν ναυλομεσίτες, εξαγόρασε από την βρετανική εταιρία και το αδελφό πλοίο British Courage (χωρητικότητας 83.000-cbm και κατασκευής 2006), έναντι 38 εκατ. δολαρίων.

    Σημειώνεται ότι η Naftomar, που ιδρύθηκε το 1972 στη Βηρυτό, μεταφέρθηκε το 1991 στην Αθήνα και, συγκεκριμένα, στη Βούλα και έχει εξελιχθεί σε έναν ισχυρό «παίχτη» στην αγορά του LPG.

    Πρόσφατα η εταιρία πούλησε το παλαιότερο πλοίο του στόλου της, το Gaz Unity (κατασκευής 1982), χωρητικότητας  77,000-cbm, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έναντι 9,3 εκατ. δολ.

    Με τις νέες αγορές η ναυτιλιακή ενισχύει περαιτέρω τον στόλο της που αποτελείται από 20 πλοία μεταφοράς LPG.

    ναυτιλία ναυλαγορά

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Α. Χατζηγιάννης: Ενισχύεται το ελληνικό χρώμα στο tanker pool V8

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γ. Αλαφούζος: Στην αγορά του Όσλο αύριο οι μετοχές της Okeanis Eco Tankers. Tι λένε οι αναλυτές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σ. Παληός: Νέες business με την Cargill International για την Diana Shipping



    ΣΧΟΛΙΑ