• Business

    H μεγάλη επιστροφή της Mazda στην Ελλάδα μέσω του Ομίλου Συγγελίδη

    • NewsRoom
    συγγελιδης

    Πολυχρόνης Συγγελίδης, Πρόεδρος του Ομίλου Συγγελίδη


    Δυναμική επιστροφή ετοιμάζει η ιαπωνική εταιρεία αυτοκινήτων Mazda στη χώρα μας, αφού επανεκκινεί τις πωλήσεις των μοντέλων της στην Ελλάδα, ύστερα από πέντε χρόνια απουσίας. Όπως γνωστοποίησε η ίδια η εταιρεία με ανακοίνωσή της, την επαναδραστηριοποίηση της εταιρείας στη χώρα μας αναλαμβάνει ο όμιλος Συγγελίδη. Ο Όμιλος έχει αξιοσημείωτη παρουσία στην ελληνική αγορά, μέσω της διακίνησης των μοντέλων των εταιρειών Citroen, DS, Peugeot και Opel.

    Υπενθυμίζεται ότι η ιαπωνική Mazda κατέγραφε επιτυχημένη δραστηριότητα στην ελληνική αγορά, από το 1982, πετυχαίνοντας πωλήσεις άνω των 100.000 οχημάτων στην Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά, το 2014 η αντιπροσωπεία με την επωνυμία ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ, που εκπροσωπούσε τη Mazda στην Ελλάδα κατέρρευσε οικονομικά και έκλεισε. Η αρνητική πορεία της αντιπροσωπείας είχε ξεκινήσει ήδη από το 2010, όταν οι ταξινομήσεις της μάρκας στη χώρα μας μειώθηκαν από τις 5.000 περίπου το 2009 στις 1.850, ενώ τα επόμενα έτη δεν ξεπερνούσαν ετησίως τις λίγες εκατοντάδες.

    Στην Ελλάδα, η Mazda Ευρώπης διατήρησε, μετά το κλείσιμο της ΕΛΜΑ ένα δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών στη χώρα μας, με σκοπό να εξυπηρετεί τα χιλιάδες αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, ως προς τα απαραίτητα service και ανταλλακτικά. Οι πωλήσεις, ωστόσο, έπαψαν και τα νέα μοντέλα που παρήγαγε η εταιρεία δεν έφτασαν ποτέ στην ελληνική αγορά.

    Ο Όμιλος Συγγελίδη έρχεται για να δημιουργήσει ένα νέο δίκτυο πωλήσεων, μέσα από το οποίο οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να προμηθευτούν όλα τα νέα μοντέλα της μάρκας, δηλαδή τα 2, 3, 6, το roadster ΜΧ-5 και τα SUV CX-3 και CX-5.

    Επισημαίνεται ότι δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν τα σημεία τεχνικής εξυπηρέτησης και διανομής ανταλλακτικών Mazda, που υφίστανται σήμερα και είναι 14 στον αριθμό σε όλη την Ελλάδα, θα παραμείνουν στο δίκτυο.

    Η πρώτη εμπορία της μάρκας υπό τον όμιλο Συγγελίδη θα ξεκινήσει τη λειτουργία της το ερχόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Η λειτουργία θα ξεκινήσει από τα νότια προάστια της Αθήνας, ενώ το δίκτυο εμπορίας της εταιρείας αναμένεται να διευρυνθεί με αρκετά ακόμη σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, έως το τέλος του έτους.

    Ο David McGonigle, περιφερειακός διευθυντής της Mazda για την κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη και ο πρόεδρος του ομίλου Συγγελίδη, κ. Πολυχρόνης Συγγελίδης, εξέφρασαν μέσω δηλώσεων την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία και τη βεβαιότητα ότι η Mazda θα συνεχίσει να συγκινεί τους Έλληνες οδηγούς, διαγράφοντας μια λαμπρή εμπορική πορεία στην Ελληνική αγορά.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Συγγελίδης ανέφερε τα εξής: «Είμαστε ευτυχείς που η Mazda επέλεξε την ομάδα μας για αυτή την προσπάθεια, σε αυτή τη συναρπαστική στιγμή για τη μάρκα. Είμαστε βέβαιοι ότι η μακροχρόνια δέσμευσή μας να επιτύχουμε ηγετική θέση στην τοπική αγορά αυτοκινήτου, παρέχοντας ολοκληρωμένη προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών και κορυφαία εμπειρία πελατών, θα επιτρέψει σε μια νέα γενιά Ελλήνων να ερωτευτούν τα αυτοκίνητα της Mazda».

    Από την πλευρά του, ο David McGonigle τόνισε «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε την πώληση νέων οχημάτων στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνεχώς λάβει αιτήματα από ενδιαφερόμενους καταναλωτές, για να διαθέσουμε τα αυτοκίνητά μας προς πώληση στην Ελλάδα και τώρα αισθανόμαστε ότι ο καιρός είναι η σωστή στιγμή. Με τον Όμιλο Συγγελίδη, βρήκαμε ένα τοπικό συνεργάτη υψηλής ποιότητας, που κατανοεί το εμπορικό μας σήμα και ο οποίος θα εξασφαλίσει την επιτυχή επανένταξή του σε μια αγορά που η Mazda έχει μακρά ιστορία».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Mazda: Ανακαλεί 640.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως για προβλήματα με τον κινητήρα ντίζελ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα απόφαση «βόμβα»: Tέλος στα diesel αυτοκίνητα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Volkswagen πουλάει περισσότερα… λουκάνικα παρά αυτοκίνητα!



    ΣΧΟΛΙΑ