• Business

    Σοκ στην Γερμανία. H Εθνική δανείζεται με καλύτερα επιτόκια από την Deutsche Bank

    Deutsche Bank


    Η Deutsche Bank βρίσκεται σε δεινή θέση. Συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για το πρόστιμο $ 14 δισ. που της επεβλήθη, η μετοχή της έχει καταγράψει δραματικές απώλειες σχεδόν 60%, ενώ σύμφωνα με τους Financial Times  έτυχε ειδικής μεταχείρισης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στα stress tests του Ιουλίου. Και εκτός από τα παραπάνω η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα πληρώνει περισσότερα για να δανειστεί από άλλες τράπεζες ακόμα και σε σχέση με ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα, σύμφωνα με στοιχεία του European Money Market Institute.

    Σύμφωνα με το Reuters, η Deutsche Bank είναι η μόνη τράπεζα που καταβάλλει τόκο για να δανειστεί για περίοδο εννιά ή 12 μηνών από μια ομάδα 21 τραπεζών, οι οποίες συμμετέχουν στην έρευνα για τον καθορισμό του Euribor.

    Μεταξύ άλλων η Deutsche Bank είναι σε χειρότερη θέση ακόμα και από την ιταλική Monte dei Paschi di Siena ή την Εθνική Τράπεζα. Με βάση τα στοιχεία η γερμανική τράπεζα αναγκάζεται να πληρώνει επιτόκιο 0,02% για να δανειστεί από τις άλλες τράπεζες για διάστημα εννιά μηνών, ενώ για ένα έτος το επιτόκιο ανέρχεται σε 0,06%.

    Οι φόβοι ότι η τράπεζα μπορεί να  καταρρεύσει από το ύψους του προστίμου που καλείται να πληρώσει στις ΗΠΑ, έχουν οδηγήσει τη μετοχή της σε ιστορικό χαμηλό, την ώρα που εντείνονται τα σενάρια για το αν η γερμανική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να τη βοηθήσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες.

    Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Christine Lagarde, επικεφαλής του ΔΝΤ, έθεσε υπό αμφισβήτηση το επιχειρηματικό μοντέλο της τράπεζας, προτρέποντας την να αποφασίσει “τι μέγεθος θέλει να έχει”, μετά τις αρνητικές ειδήσεις της περασμένης εβδομάδας που βύθισαν τις μετοχές της. Τώρα η διοίκηση της επανεξετάζει τη στρατηγική που θα ακολουθήσει.

    Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο – μαμούθ της Deutsche Bank από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέρχεται στα 14 δισ. δολ., γεγονός που αναγάγει ένα “σχέδιο έκτακτης ανάγκης” -όπως το έχει χαρακτηρίσει  η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt- σε μείζονος και επιτακτικής σημασίας εξέλιξη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα αποκάλυψη-σοκ για την Deutsche Bank-“Πείραξαν” τα αποτελέσματα των stress test

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φοροδιαφυγή: Ηχηρά ονόματα στη νέα λίστα από Γερμανία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

     



    ΣΧΟΛΙΑ