• Business

    H Christian Tour ενδιαφέρεται για το ποσοστό της Aegean στην AnimaWings

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος της Aegean Airlines, Ευτύχης Βασιλάκης

    Ο πρόεδρος της Aegean Airlines, Ευτύχης Βασιλάκης


    Δύο χρόνια μετά την αύξηση του ποσοστού της Aegean Airlines στην ρουμανική Animawings, από το 25% στο 51%, η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ρουμανίας εξετάζει την εξαγορά του πλειοψηφικού ποσοστού της ρουμανικής εταιρείας από την Christian Tour.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ρουμανικά ΜΜΕ, η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ρουμανίας, αναλύει μια συναλλαγή «μέσω της οποίας η Christian Tour Holding S.A. προτίθεται να εξαγοράσει την Anima Wings Aviation S.A.».

    «Ο όμιλος Christian Tour, γνωστός στην αγορά και ως Memento Group, δραστηριοποιείται κυρίως στην αγορά παροχής τουριστικών υπηρεσιών. Η Anima Wings είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται σε πτήσεις τσάρτερ για τουριστικούς πράκτορες στη Ρουμανία».

    Η Ρουμανική Αρχή  πρέπει να εγκρίνει την κίνηση «προκειμένου να διαπιστωθεί η συμβατότητα με ένα κανονικό ανταγωνιστικό περιβάλλον και θα εκδώσει απόφαση εντός των προθεσμιών που προβλέπει ο νόμος». Κάλεσε δε για «οποιαδήποτε σχόλια και απόψεις» επί του θέματος εντός 20 ημερών από την ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου.

    Οι οικονομικές λεπτομέρειες της σχεδιαζόμενης συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές.

    Το υπόλοιπο 49% της Animawings ανήκει στην MCP Holding BV, ένα όχημα που ελέγχεται από τον όμιλο Memento.

    Η Animawings διαθέτει αεροσκάφος Α320 στον στόλο της, μισθωμένο από την Aegean Airlines, σύμφωνα με στοιχεία του Planespotters.com.

    Διαβάστε επίσης

    HELLENiQ Energy: Στα 6,80 με 7,20 ευρώ οι εγγραφές στο βιβλίο προσφορών – Τεράστια η ζήτηση

    Χρηματιστήριο: Κράτησαν την αγορά Jumbo, OTE, ασανσέρ τα ΕΛΠΕ

    Ερντογάν στην Ελλάδα: 8 συμφωνίες και 7 διακηρύξεις υπέγραψαν Ελλάδα και Τουρκία



    ΣΧΟΛΙΑ