• Business

    GX Blocks Energy: Η ελληνική «πράσινη» πρόταση για αποδοτική εξόρυξη κρυπτονομισμάτων


    Το παρόν στην οικονομία και την τεχνολογία είναι ψηφιακό. Το μέλλον, για να υπάρξει, οφείλει να είναι “πράσινο”. Η GX Blocks Energy είναι μια καινοτόμος εταιρεία που συνδυάζει τα παραπάνω. Ειδικεύεται στην ανάπτυξη υπηρεσιών και αποκεντροποιημένων (decentralized) δικτύων στον τομέα της ενέργειας, με στόχο τη δημιουργία υβριδικών υπηρεσιών και νέων πρωτοποριακών προϊόντων στο οικοσύστημα του blockchain. Σε μια περίοδο παγκόσμιων ανακατατάξεων και ευρύτερων αλλαγών σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας λόγω και της πανδημίας από τον κορονοϊό, η καινοτομία, η έρευνα και η πρωτοπορία είναι τα βασικά ζητούμενα για την ομαλή μετάβαση στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται.

    Εστιάζοντας εξ αρχής στην αειφορία και στην πράσινη ανάπτυξη σύγχρονων και βιώσιμων ενεργειακών λύσεων σε συνδυασμό με την λειτουργία των data centers, η GX Blocks Energy, μετά την άκρως επιτυχημένη συμμετοχή της στο MIT Enterprise Forum (MITEF) Greece Startup Competition 2019, είναι έτοιμη για την υλοποίηση και τη δυναμική ανάπτυξη του επιχειρησιακού μοντέλου της.

    Στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θα ξεκινήσει η διάθεση των έξυπνων συμβολαίων εξόρυξης προς την αγορά. Είναι η πρώτη πλατφόρμα που θα δημιουργήσει το πρώτο ανοιχτό “pool” υποστηριζόμενο με ανανεώσιμο ταμείο ενέργειας, το οποίο υπόσχεται ότι θα:

    • παρέχει την δυνατότητα διαχείρισης των digital assets, μηνιαίες αποδόσεις στους κατόχους των έξυπνων συμβολαίων από την δραστηριότητα της εξόρυξης,
    • επιτρέπει στους χρήστες της πλατφόρμας να δημιουργήσουν το δικό τους έξυπνο προφίλ διαχείρισης των τελικών αποδόσεων της εξόρυξης.
    • συμβάλλει παράλληλα στη μείωση των εκπομπών άνθρακα και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

    Τεχνολογία και λύσεις: Η τεχνολογία του blockchain χρειάζεται υπολογιστική ισχύ για να εκτελέσει και να επιβεβαιώσει τις συναλλαγές των χρηστών εντός του δικτύου και να υποστηρίξει όλες τις ιδιότητές της. Ως αποτέλεσμα της ραγδαίας εξέλιξης στον τομέα, η κατανάλωση των συγκεκριμένων data centers παγκοσμίως είναι σήμερα μεγαλύτερη από την ετήσια κατανάλωση ενέργειας της Ελλάδας (80 TWh)!

    Για τον λόγο αυτό η GX Blocks Energy δημιούργησε ένα νέο μοντέλο διαχείρισης data centers, σε συνδυασμό με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και την τεχνολογία του blockchain, με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας, όπου ο χρήστης, θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες του blockchain οικοσυστήματος.

    Η εταιρεία παρέχει στους χρήστες της τη δυνατότητα για την αγορά, διαχείριση digital assets καθώς και την εξόρυξή τους μέσω υβριδικών συμβολαίων και άλλων τεχνολογικών μηχανισμών.

    Για το περιβάλλον: Στις 5 Ιουνίου 2020, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η GX Blocks Energy θα γιορτάσει με μια πραγματικά καινοτόμα πρόταση: Θα παρουσιάσει την πρώτη ανοιχτή ψηφιακή πλατφόρμα που θα υποστηρίζεται από ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας). Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ίδρυσης μιας διαδικτυακής δεξαμενής (digital pool), η οποία θα αποτελείται από ένα αποκεντρωποιημένο δίκτυο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τη λειτουργία των data centers της.

    Συνδέοντας την παραγόμενη ενέργεια από την εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με την απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια για τη λειτουργία των servers, η GX Blocks καταφέρνει σε σημαντικό βαθμό την αύξηση της αποδοτικότητάς της. Συνεπώς, με την εξασφάλιση της απαιτούμενης ενέργειας των data mining servers αυξάνονται οι τελικές αποδόσεις στα συμβόλαια της εξόρυξης από τη διανομή της υπολογιστικής ισχύος που θα παρέχει η πλατφόρμα της GX Blocks Energy στο δίκτυο του blockchain.

    Στόχος της GX Blocks Energy είναι η δημιουργία/εκμετάλλευση υδροηλεκτρικών, αιολικών και μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων, αλλά και η συμμετοχή της σε project  ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με τα οποία ταυτόχρονα θα μειώσει τους παραγόμενους ρύπους από τα data centers της, δίνοντας έμφαση στην αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

    Γιατί να επιλέξω την GX Blocks Energy :

    Ανοιχτή πρόσβαση σε σύγχρονα, αξιόπιστα προϊόντα: Χρησιμοποιώντας και συνδυάζοντας τις τεχνολογίες του blockchain δημιουργήσαμε την πρώτη ελληνική πλατφόρμα η οποία θα σας παρέχει υβριδικές υπηρεσίες και προϊόντα από τον κλάδο του blockchain. Με απλό και ασφαλή τρόπο μπορείτε να εξερευνήσετε και να εκτεθείτε στον πιο αναδυόμενο τεχνολογικά κλάδο της παγκόσμιας οικονομίας Distributed Ledger Technology (Blockchain).

    Άμεση ευελιξία και ασφάλεια: Tα Smart Bitcoin Mining Contracts της GX Blocks, σας δίνουν τη δυνατότητα δημιουργίας ενός έξυπνου πορτοφολιού. Εχετε στη διάθεσή σας επιλογές να επιλέξετε τη στρατηγική και διαχείριση των τελικών αποδόσεων των συμβολαίων σε όποιο συνάλλαγμα αποφασίσετε ότι θέλετε να εξαργυρώσετε τα digital assets σας. Αυτό επιτυγχάνεται με το συνδυασμό των έξυπνων χρηματοοικονομικών συμβολαίων που διαθέτει η R3 Corda Enterprise και με το ανοιχτό πρωτόκολλο ILP για την ασφαλή εκτέλεση συναλλαγμάτων και τον αυτοματισμό της διαδικασίας.

    Συμβάλλω στο Περιβάλλον χρησιμοποιώντας Ανανεώσιμες Πηγές Eνέργειας: Πετυχαίνουμε τη μεγιστοποίηση των εσόδων στα συμβόλαια εξόρυξης βάση της στρατηγικής εκμετάλλευσης από τα πάρκα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) έως και 30% ετησίως. Με αποτέλεσμα να μειώνουμε τους ρύπους των Mining Data Centers και να αυξάνουμε μακροπρόθεσμα τη βιωσιμότητα παραγωγής των digital assets.

    Κερδίζω από την πρώτη στιγμή: Τα συμβόλαια εξόρυξης θα καταγράφουν καθημερινά τις αποδόσεις, οι οποίες θα διανέμονται αυτόματα κάθε πρώτη μέρα του επόμενου μήνα. Συνεπώς βάση των τωρινών δεδομένων το κόστος της παραγωγής/εξόρυξης μιας μονάδας Bitcoin είναι έως και 30% φθηνότερο από την αγορά του στις χρηματιστηριακές.

    Εμπιστεύομαι τους ειδικούς: Η GX Blocks εξειδικεύεται και διαχειρίζεται Mining Data Centers για blockchain δραστηριότητες, όπως η διαχείριση και υποστήριξη του Bitcoin δικτύου. Είναι η πρώτη εταιρεία που ιδρύθηκε στην Ελλάδα στελεχωμένη από επαγγελματίες με μεγάλη πείρα στη διαχείριση και δημιουργία digital assets από το 2014. Στόχος της εταιρείας είναι να μειώσει τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούνται από την εξόρυξη των digital assets.

    Γιατί να επενδύσω στο bitcoin

    Το bitcoin “φάρμακο” για τον κορονοϊό

    Όταν μιλούν οι αριθμοί (και οι δισεκατομμυριούχοι)

    Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Paul Tudor Jones υπήρξε προφητικός σε ό,τι αφορά τον χρυσό το 2019. Τώρα λέει πως το bitcoin, το δυναμικά αναπτυσσόμενο ψηφιακό νόμισμα, τού θυμίζει χρυσό στη δεκαετία του 1970 και μπορεί να είναι το καλύτερο μέσο αντιστάθμισης έναντι του πληθωρισμού στην εποχή του κορονοϊού.

    Ο φημισμένος επενδυτής hedge-fund σε πρόσφατο ερευνητικό σημείωμα επικαλέστηκε τα πρωτοφανή μέτρα τυπώματος χρήματος και τόνωσης της οικονομίας από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα και την κυβέρνηση των ΗΠΑ εν μέσω της πανδημίας του Covid-19 ως βασικούς λόγους πίσω από το φρέσκο ενδιαφέρον του για το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα στον κόσμο.

    “Η καλύτερη στρατηγική μεγιστοποίησης κέρδους είναι να κατέχεις το γρηγορότερο άλογο”, ανέφερε ο Jones σε ένα σημείωμα για τις προοπτικές της αγοράς….

    Ο Jones θα εστιάσει στην τοποθέτηση στοιχημάτων υπέρ του bitcoin στην αγορά προθεσμιακών συμβολαίων της CME Group, όπου το συμβόλαιο του bitcoin, παράδοσης Ιουνίου, άγγιξε το υψηλό των 10.155 δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

    Τα futures του bitcoin στη βάση του πιο ενεργού συμβολαίου έχουν ενισχυθεί κατά σχεδόν 38% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα και σχεδόν 70% τους τελευταίους 12 μήνες, υπεραποδίδοντας σημαντικά έναντι του χρυσού.



    ΣΧΟΛΙΑ