• Business

  GROWTH AWARDS 2023: Ποιοι είναι οι φετινοί Growth Winners

  • NewsRoom


  Έξι ελληνικές επιχειρήσεις, που διακρίνονται για τη δέσμευσή τους στην εξέλιξη και την προσαρμοστικότητα απέναντι στις ισχυρές σύγχρονες προκλήσεις, με σταθερό γνώμονα τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και την επιστροφή μερίσματος ανάπτυξης στην κοινωνία, είναι οι φετινοί Growth Winners, που ανακοινώθηκαν σήμερα, στο πλαίσιο των Growth Awards 2023.

  Ο θεσμός, τον οποίο έχουν καθιερώσει η Eurobank και η Grant Thornton, συμπληρώνει φέτος επτά έτη παρουσίας στην ελληνική αγορά και κάθε χρόνο επιβραβεύει τις βέλτιστες επιχειρηματικές πρακτικές, αναδεικνύοντας επιχειρήσεις που διακρίνονται για τη συμβολή τους στην εξέλιξη, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του εγχώριου επιχειρηματικού τοπίου.

  Την έναρξη της τελετής, όπου απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, κήρυξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Οι 6 Growth Winners ανακοινώθηκαν από τους προέδρους της 20μελούς Επιτροπής Βράβευσης των Growth Awards 2023, κ.κ. Γιώργο Ζανιά, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank και Βασίλειο Καζά, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Grant Thornton.

  Οι έξι Growth Winners είναι οι εταιρείες:
  -Cenergy Holdings
  -ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ – ΒΙΚΟΣ Α.Ε.
  -ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
  -Rontis Hellas
  -UNI-PHARMA SA
  -Start Up / Scale Up | Hack The Box

  Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε «Τα Growth Awards είναι ένας θεσμός αριστείας των ελληνικών επιχειρήσεων. Και αυτό έχει τη σημασία του στην προσπάθεια που όλοι μαζί κάνουμε για να στηρίξουμε το ελληνικό επιχειρείν!»

  Ο κ. Κ. Χατζηδάκης σημείωσε, επίσης, ότι «τα ίδια τα οικονομικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει γίνει πολύ πιο φιλική στο επιχειρείν: Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης. Η εντυπωσιακή αύξηση στις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις. Το ρεκόρ όλων των εποχών το 2022 στις εξαγωγές. Η μείωση της ανεργίας κατά σχεδόν 7 ποσοστιαίες μονάδες. Οι συνεχείς αναβαθμίσεις του αξιόχρεου της χώρας, με πιο πρόσφατη την αναβάθμιση από την Standard & Poors.»

  Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε τους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης η οποία έχει ως βάση της τη δημοσιονομική σταθερότητα και σοβαρότητα: «Η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η έμφαση στους κλάδους στους οποίους η ελληνική οικονομία είναι πιο ανταγωνιστική, τα κίνητρα για τη μεγέθυνση των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της καινοτομίας, η στήριξη στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση των επιχειρήσεων, καθώς και οι δράσεις για την ποσοτική και ποιοτική ενίσχυση του εργατικού δυναμικού, είναι βασικές προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε μπροστά με μια διατηρήσιμη ανάπτυξη!».

  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, στον εναρκτήριο χαιρετισμό του δήλωσε: «Η πρωτοκαθεδρία σήμερα κρίνεται κυρίως στο πεδίο της τεχνολογικής καινοτομίας. Η Ευρώπη μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα, για να ενθαρρύνει την έρευνα, να συνδέσει τα πανεπιστήμια με την παραγωγή, να δώσει κίνητρα για την προσέλκυση ταλέντου σε παγκόσμια κλίμακα και να στηρίξει “ευρωπαϊκούς πρωταθλητές”. Γιατί χωρίς το απαραίτητο μέγεθος κανείς δεν θα μπορέσει να σταθεί απέναντι στον αμερικανικό ή τον κινεζικό ανταγωνισμό που λαμβάνει απεριόριστη κρατική υποστήριξη».

  Ο κ. Φ. Καραβίας αναφέρθηκε στις δράσεις που λαμβάνει η Τράπεζα στο πλαίσιο αυτό σημειώνοντας πώς «στην Eurobank, πέρα από τις επενδύσεις σε ψηφιακή τεχνολογία, ενισχύουμε τον αναπτυσσόμενο κόσμο των νεοφυών επιχειρήσεων, μέσω του επιχειρηματικού επιταχυντή egg» ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία, από την Τράπεζα, ειδικής μονάδας υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων μέσω εξειδικευμένων τραπεζικών υπηρεσιών και χρηματοδότησης.

  Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, κ. Γιώργος Ζανιάς, δήλωσε: «Η εξέλιξη ενός ανταγωνιστικού προτύπου επιχειρηματικότητας είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. Ένα δυναμικό επιχειρείν είναι κινητήρια δύναμη για να πετύχουμε μια σταθερή άνοδο των επενδύσεων τα επόμενα χρόνια, που συνιστά ικανή συνθήκη για να πετύχει η ελληνική οικονομία την πολυεπίπεδη αναβάθμιση που επιχειρεί, και τη δημιουργία ενός βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου σε περιβάλλον έντονης μεταβλητότητας και προκλήσεων παγκοσμίου εύρους. Οι Growth Winners αντιπροσωπεύουν αυτήν ακριβώς τη δυναμική: Κάνουν πράξη το βέλτιστο, επιλέγουν να εξελιχθούν πρωτοπορώντας και προσαρμόζονται εγκαίρως για την υπέρβαση αντιξοοτήτων και τη διαχείριση μεγάλων αλλαγών, όπως η κλιματική αλλαγή και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας. Η Eurobank στηρίζει διαχρονικά την υγιή επιχειρηματικότητα με σταθερή τη δική της δέσμευση στην πρωτοπορία και στη διαμόρφωση συνθηκών συλλογικής ευημερίας για όλους.».

  Στην τοποθέτησή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton, κ. Βασίλειος Καζάς, δήλωσε ότι: «Φέτος συμπληρώνονται επτά χρόνια από τη θέσπιση του θεσμού των Growth Awards. Ξεκινήσαμε τον θεσμό σε μία δύσκολη περίοδο για την επιχειρηματικότητα. Αναδείξαμε επιχειρήσεις που δίνουν έμφαση στη βιωσιμότητα και την πράσινη μετάβαση και οι οποίες παράλληλα επιδεικνύουν ανθεκτικότητα στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και προσαρμοστικότητα στις κοσμογονικές αλλαγές που επιφέρει η τεχνητή νοημοσύνη και οι ψηφιακές εξελίξεις. Επιχειρήσεις που δημιουργούν πλούτο για την κοινωνία, που δημιουργούν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας και επιδεικνύουν την κοινωνική τους ευαισθησία. Θα συνεχίσουμε να ξεχωρίζουμε και να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που συμβάλει στη διάνθιση της υγιούς επιχειρηματικότητας.».

  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση μεταξύ του κ. Μάρκου Βερέμη, Εταίρου στην Big Pi Ventures Capital, Προέδρου της Επιτροπής Καινοτομίας του ΣΕΒ, και της κας Eve Psalti, Senior Engineering Director – Azure AI, Microsoft, Seattle, USA, με θέμα Τεχνητή Νοημοσύνη – Ευκαιρίες, κίνδυνοι και ένας θαυμαστός καινούργιος κόσμος. Όπως μεταξύ άλλων σημείωσε η κεντρική ομιλήτρια, κα Eve Psalti, στο πλαίσιο της συζήτησης που είχε με τον κ. Μάρκο Βερέμη, παρόλο που η τεχνολογία AI υπάρχει τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, η Generative AI έχει έρθει δυναμικά στο προσκήνιο τους τελευταίους 18 μήνες, αλλάζοντας τα δεδομένα για τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε, ειδικά με την εισαγωγή του ChatGPT. «Κάθε νέα τεχνολογία προσφέρει ευκαιρίες, όπως η βελτίωση της παραγωγικότητας, η αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών και η εξοικονόμηση κόστους» ανέφερε, υπογραμμίζοντας παράλληλα τις ανησυχίες σχετικά με την υπεύθυνη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και την ανάγκη διασφάλισης της εμπειρίας για τους χρήστες.

  Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συντόνισε η δημοσιογράφος κα Νίκη Λυμπεράκη, η Grant Thornton παρουσίασε τα αποτελέσματα της ανάλυσης για το ελληνικό επιχειρείν σήμερα. Η ετήσια έρευνα αποτυπώνει τις προσδοκίες των Ελλήνων επιχειρηματιών για την πορεία των επιχειρήσεων, ενώ, παράλληλα, παρουσιάζει τα πιθανά εμπόδια και τις πολυεπίπεδες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας ο κ. Μανόλης Μιχαλιός, Partner, Head of Assurance της Grant Thornton, ανέφερε: «Παρά τις τρέχουσες προκλήσεις, είναι σημαντικό οι επιχειρήσεις να μην οδηγούνται σε εσωστρέφεια λόγω των συνεχώς μεταβαλλόμενων συνθηκών, αλλά, αντίθετα, να συνειδητοποιήσουν πόσο κομβικής σημασίας είναι οι επενδύσεις σε καινοτόμες λύσεις, με σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητάς τους.».

  Τα βραβεία απονεμήθηκαν από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, και μέλη της 20μελούς Επιτροπής Βράβευσης Growth Awards 2023.

  Στην εκδήλωση παρέστησαν, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, πλήθος διακεκριμένων επιχειρηματιών και ακαδημαϊκών της χώρας, ανώτατα στελέχη της Eurobank και της Grant Thornton.

  Η επιλογή των νικητών γίνεται μέσα από μια διαδικασία που αναπτύσσεται σε τρεις (3) φάσεις, σύμφωνα με τις αναλυτικές προβλέψεις της σχετικής Προκήρυξης, η πρώτη (φάση) εκ των οποίων εκκινεί μέσω της άντλησης πληροφοριών από δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, για περισσότερες από 8.000 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με γνώμονα βασικούς χρηματοοικονομικούς δείκτες, ενώ στη συνέχεια (κατά τη δεύτερη και τρίτη φάση) αξιολογούνται οι προκριθείσες εταιρείες που υπέβαλαν υποψηφιότητα συμμετοχής επί τη βάσει συγκεκριμένων ποιοτικών κριτηρίων και αναδεικνύονται οι έξι (6) νικήτριες εταιρείες (Growth Winners) εκ των οποίων η μία (1) νικήτρια περιλαμβάνεται στην ειδική κατηγορία Start-Up / Scale-Up.

  Η αναλυτική ομιλία του Φωκίωνα Καραβία

  Κύριε υπουργέ,
  Αγαπητοί μας προσκεκλημένοι,

  Σας ευχαριστούμε που για άλλη μια χρονιά ανταποκριθήκατε σε αυτή την ετήσια πρόσκληση της Grant Thornton και της Eurobank για την απονομή των βραβείων επιχειρηματικής αριστείας Growth Awards, που πλέον καθιερώθηκε ως θεσμός του ελληνικού επιχειρείν.

  Συγχρόνως, τα Growth Awards, ως θεσμός αποτελούν και μια ευκαιρία να αναλογιστούμε σε πιο σημείο είμαστε, οικονομικά και επιχειρηματικά. Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερη συγκυρία, ζούμε μια περίοδο μεταβατική, περίοδο τεκτονικών αλλαγών, με καταλύτες γεωπολιτικές εξελίξεις από τη μία πλευρά και την τεχνολογία από την άλλη. Δύο μεγάλες πολεμικές συρράξεις εξελίσσονται στον πολύ κοντινό γεωγραφικό μας περίγυρο.

  Η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή επηρεάζει καταλυτικά όσα είχαν δρομολογηθεί το προηγούμενο διάστημα, ενώ η αστάθεια αντανακλάται στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Σε ένα τρίτο πεδίο, η γεωπολιτική ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας δημιουργεί προβλήματα, ιδιαίτερα στις μεγάλες εξαγωγικές οικονομίες της Ευρώπης (αλλά και ευκαιρίες για τη χώρα μας, με την επιστροφή παραγωγικών μονάδων προς τη Δύση).

  Για την Ευρώπη, βασικοί πυλώνες της στρατηγικής των τελευταίων δεκαετιών κλονίζονται. Η γεωπολιτική ασφάλεια που αισθανόμασταν μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου, η ενεργειακή ασφάλεια που είχε εξασφαλιστεί μέσω του ρωσικού φυσικού αερίου και η εξαγωγική δυναμική προς την Κίνα. Αυτοί οι τρείς παράγοντες, συν το δημογραφικό και την απουσία της Ευρώπης από τις τεχνολογίες αιχμής αποτελούν μεγάλες προκλήσεις για την Ήπειρο μας.

  Όλα αυτά τα προβλήματα, η Ελλάδα τα αντιμετωπίζει ως μέρος και μέλος της ενωμένης Ευρώπης. Τώρα, στο τέλος της μεγάλης περιπέτειας της κρίσης, ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η παρουσία μας στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Σήμερα, μάλιστα, η ελληνική οικονομία ξεχωρίζει θετικά. Σε ένα περιβάλλον χαμηλής ανάπτυξης, ή και ήπιας ύφεσης για ισχυρούς εταίρους της ευρωζώνης, η Ελλάδα υπεραποδίδει σταθερά. Η ανάκαμψη από την πανδημία ήταν από τις ισχυρότερες, φέτος θα προσεγγίσουμε το 2.5%, παρά τις έκτακτες συνθήκες του καλοκαιριού, και όλες οι προβλέψεις συγκλίνουν ότι θα κινηθούμε σταθερά πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και τα επόμενα χρόνια. Η στήριξη από την Ε.Ε. για την ανάπτυξη, όπως και για τις έκτακτες ανάγκες, είναι καθοριστική.

  Αναφέρθηκα νωρίτερα στις μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις. Η άλλη παγκόσμια αλλαγή, που ασκεί καθολική επιρροή, είναι η εξέλιξη της τεχνολογίας, ιδιαίτερα με την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης. Νομίζω ότι καλύτερη επιλογή θεματικής και συνομιλητών δεν θα μπορούσε να υπάρξει από το πάνελ που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στη συνέχεια με τον κ. Βερέμη και την κα Eve Ψάλτη, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

  Επιτρέψτε μου να πω δυο λόγια από την πλευρά της αγοράς για τις πολιτικές που εφαρμόζονται, ξεκινώντας με ένα παράδειγμα, ένα παράδειγμα που το ονομάζω «Η Ευρώπη του iPhone15».

  Όλοι γνωρίζουμε το iphone, ένα smartphone, που το hardware σχεδιάζεται στις ΗΠΑ, το software αναπτύσσεται στις ΗΠΑ και το οποίο κατασκευάζεται στην Κίνα. Και το οποίο έθεσε εκτός αγοράς του πρωτοπόρους της κινητής τηλεφωνίας, τις ευρωπαϊκές εταιρείες Nokia και Ericsson. Η Ευρώπη έμεινε εκτός της αγοράς των smartphones, στην οποία επικράτησαν η Apple μαζί με Κορεάτικες και Κινέζικες εταιρείες.

  Αυτό όμως άλλαξε, με το νέο iphone15. Η Ευρώπη επιτέλους είναι παρούσα. Διάβασα διάφορα άρθρα -και στην Ελλάδα και σε διεθνή μέσα- με το γενικό τίτλο «η Ευρώπη κέρδισε τον πόλεμο του φορτιστή». Πράγματι, αυτή είναι μια ανάγνωση. Ένας παγκόσμιος κολοσσός, υποχρεώθηκε να αλλάξει το δικό της σύστημα φόρτισης. Οι Βρυξέλλες επέβαλαν ένα συγκεκριμένο πρότυπο -το USB-C- και προκειμένου να μην χάσει την ευρωπαϊκή αγορά ή να έχει δύο διαφορετικούς τύπους θύρας φόρτισης προτίμησε να το υιοθετήσει σε όλο τον κόσμο. Η υφήλιος κινείται στο ρυθμιστικό μοντέλο που αποφασίζουν οι 27 της ενωμένης Ευρώπης.

  Η Ευρώπη είναι υπερήφανη για αυτό και ορθώς καθώς ο δικός της κανονισμός περιορίζει αισθητά τα απόβλητα εκατομμυρίων καλωδίων. Όμως, η Ευρώπη θα έπρεπε συγχρόνως να ανησυχεί.

  Αυτή τη στιγμή εξελίσσεται ένας αγώνας δρόμου, μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας στις τεχνολογίες αιχμής. Η Ευρώπη λίγο συμμετέχει και φοβάμαι ότι ακόμη λιγότερο ανησυχεί για τη βιομηχανική της πολιτική.

  Οι άλλες υπερδυνάμεις εστιάζουν στην καινοτομία, η Ευρώπη στη ρύθμιση. Ακόμη κι αν επικρατεί στο πεδίο της, η ρύθμιση είναι κάτι από τη φύση του δευτερογενές. Η πρωτοκαθεδρία κρίνεται στο πεδίο της τεχνολογικής καινοτομίας, πρώτα και κύρια. Κι εδώ, η Ευρώπη έχει να κάνει περισσότερα, πολύ περισσότερα για να ενθαρρύνει την έρευνα, να συνδέσει τα πανεπιστήμια με την παραγωγή, να δώσει κίνητρα για την προσέλκυση ταλέντου σε παγκόσμια κλίμακα και να στηρίξει «ευρωπαϊκούς πρωταθλητές», γιατί χωρίς το απαραίτητο μέγεθος κανείς δεν θα μπορέσει να σταθεί απέναντι στον αμερικανικό ανταγωνισμό, ούτε τον κινεζικό που έχει απεριόριστη κρατική υποστήριξη.

  Να χρησιμοποιήσω παραδείγματα και από άλλους κλάδους της οικονομίας: η αυτοκινητοβιομηχανία, προνομιακός ευρωπαϊκός κλάδος, νιώθει ήδη την πίεση λόγω της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση, λόγω της Tesla και των αντίστοιχων κινέζικων εταιρειών. Στον τραπεζικό κλάδο, το 2007 η Santander και η JPMorgan είχαν σχετικά κοντινές κεφαλοποιήσεις, περίπου 100-150 δις. δολλάρια. Σήμερα, η JPMorgan προσεγγίζει τα 400 δις. δολλάρια, έναντι της Santander στα 60.

  Νιώθουμε ότι η Ευρώπη -και μαζί της η Ελλάδα- μένει πολύ πίσω. Αν χαθεί το τρένο της λεγόμενης 4ης βιομηχανικής επανάστασης, η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να στηρίξει ούτε εν μέρει τα κεκτημένα, όσα οι πολίτες της θεωρούν αυτονόητα, και ασφαλώς όχι το πολύτιμο, αλλά και ακριβό, κοινωνικό κράτος.

  Στην Ελλάδα, ωστόσο, έχουμε κάνει βήματα και πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Η επιχειρηματικότητα είναι πια αποδεκτή ως καταλύτης ευημερίας. Υποδεχόμαστε επενδύσεις σε τομείς τεχνολογίας, όπου έως πρόσφατα δεν ήμασταν καν στο χάρτη – σήμερα στην Αθήνα, αλλά και στη περιφέρεια όπως στη Θεσσαλονίκη ή τα Γιάννενα εγκαθίστανται σημαντικά hub διεθνών εταιριών, κυρίως επειδή βρίσκουν προσωπικό υψηλών προσόντων από τα τοπικά πανεπιστήμια. Η ψηφιοποίηση είναι στην κορυφή της ατζέντας και του δημοσίου και των επιχειρήσεων.

  Το 30% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης έχει προδιαγραφεί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Μιλώντας για τη Eurobank, πέρα από τις δικές μας επενδύσεις σε ψηφιακή τεχνολογία, ενισχύουμε το αναπτυσσόμενο κόσμο των νεοφυών επιχειρήσεων, μέσω του επιχειρηματικού επιταχυντή egg. Και ξεκινάμε άμεσα ειδική μονάδα υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων μέσω εξειδικευμένων τραπεζικών υπηρεσιών και χρηματοδότησης. Βήματα γίνονται, λοιπόν, σε όλα τα επίπεδα. Αλλά χρειάζονται άλματα. Κι εσείς, οι πρωτοπόροι της επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας, παρόντες και στις ευρωπαϊκές εξελίξεις με λόγο και επιρροή μέσα από τα θεσμικά σας όργανα, μπορείτε να συμβάλετε, ώστε να πάμε πιο γρήγορα μπροστά, με περισσότερο επιχειρηματικό πνεύμα και ακόμη περισσότερη έμφαση στην καινοτομία.

  Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Βασίλη Καζά και την Grant Thornton για την τόσο δημιουργική συνεργασία μας και να εκφράσω την κοινή μας ευγνωμοσύνη στα μέλη των Επιτροπών που επέλεξαν τους αποψινούς νικητές. Τους οποίους νικητές θα ήθελα και εγώ προκαταβολικά να συγχαρώ. Στο πρόσωπο σας αντανακλά η αναγνώριση της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεότερης γενιάς, ότι η επιχειρηματικότητα είναι ο καταλύτης ανάπτυξης της χώρας μας. Η ευημερία χρειάζεται πρωτοπόρους.

  Διαβάστε επίσης:

  Παρουσιάστηκε η νέα BMW Σειρά 5

  ΤΑΙΠΕΔ: Ποια είναι η μοναδική εταιρεία που υπέβαλε προσφορά για την αξιοποίηση της Μαρίνας Αργοστολίου

  Turkish Airlines: Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις έως τις 22:00  ΣΧΟΛΙΑ