• Business

    Γουόρεν Μπάφετ: «Πράσινο φως» στη CEO της Citi για τις απολύσεις

    • NewsRoom
    O Warren Buffett κατά την συνέντευξη που παραχώρησε στον Αμερικανό δημοσιογράφο Charlie Rose

    Warren Buffett


    Ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της Berkshire Hathaway, Γουόρεν Μπάφετ, επιθυμεί η Διευθύνουσα Σύμβουλο της Citigroup, Jane Fraser να συνεχίσει την αναμόρφωση της τράπεζας, μετά την ανακοίνωση της τράπεζας την περασμένη εβδομάδα για περικοπές 20.000 θέσεων εργασίας. 

    Ο Μπάφετ, ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Citi, ανέφερε πρόσφατα στην Fraser – κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας – τα συναισθήματά του σχετικά με τις προσπάθειες αναδιοργάνωσης της Citi, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

    Από πλευράς της η Fraser μετέφερε στους διευθύνοντες συμβούλους της Citi τα όσα ειπώθηκαν με τον Buffett.

    Παράλληλα, πηγές του Reuters αναφέρουν ότι είπε στα στελέχη ότι η τράπεζα μπορεί να ανακοινώσει τον επόμενο γύρο αναδιοργάνωσής της το συντομότερο αυτή την εβδομάδα.

    Ο Μπάφετ επιβεβαίωσε ότι το γεύμα πραγματοποιήθηκε, αν και αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνομιλία, ενώ και η Citi αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

    Οι συζητήσεις με το Μπάφετ έρχονται μετά την ανακοίνωση της Citi την περασμένη Παρασκευή ότι σχεδιάζει να περικόψει 20 χιλιάδες θέσεις εργασίας, ή το 10% του εργατικού δυναμικού της τα επόμενα δύο χρόνια, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μια αναδιάρθρωση της εταιρείας, η οποία σχεδιάστηκε από την Fraser.

    Υπενθυμίζεται ότι λίγο αφότου έγινε Διευθύνουσα Σύμβουλος τον Μάρτιο του 2021, ανακοίνωσε σχέδια για την αποχώρηση της λιανικής τραπεζικής της Citi από περίπου δώδεκα χώρες.

    Επίσης, η τράπεζα αποκάλυψε σχέδια για τη μείωση των επιπέδων διαχείρισης και την απλοποίηση της δομής της εταιρείας.

    Η Berkshire Hathaway, αποκάλυψε για πρώτη φορά ένα μερίδιο στη Citigroup,  με περίπου 55,2 εκατομμύρια μετοχές τον Μάιο του 2022.

    Η εταιρεία επενδύσεων κατείχε ακόμη μερίδιο 2,9% στο τέλος του 3ου τριμήνου του περασμένου έτους.

    Διαβάστε επίσης: 

    Macy’s: Γιατί είπε «Νo» σε προσφορά εξαγοράς $5,8 δισ.

    Blackrock: «Ξεπουλάει» γραφεία της στην Σαγκάη με 30% έκπτωση

    Sony: «Ναυάγησε» το $10 δισ. mega deal με την Zee – Διαφωνία για το… «πηδάλιο»



    ΣΧΟΛΙΑ