• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Citi: Αποχωρεί από την λιανική τραπεζική σε 13 αγορές

    • Bloomberg

    Η Τζέιν Φρέιζερ, νέα CEO της Citi


    Η  Citigroup σχεδιάζει να σταματήσει τις λιανικές τραπεζικές συναλλαγές σε 13 αγορές σε Ευρώπη, Ασία, Μέση Ανατολή και Αφρική και θα παρέχει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες από τα τέσσερα κέντρα που διαθέτει στην Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Λονδίνο.

    Πρόκειται για μία κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αναδιάρθρωσης της στρατηγικής της τράπεζας, από την νέα CEO, Τζέιν Φρέιζερ , που ανέλαβε τα ηνία τον περασμένο μήνα.

    «Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να πετύχουμε την ισχυρή ανάπτυξη και τις ελκυστικές αποδόσεις που προσφέρει ο τομέας διαχείρισης πλούτου μέσω αυτών των σημαντικών κόμβων», δήλωσε η Φρέιζερ.

    H Citigroup θα σταματήσει τη λειτουργία των μονάδων λιανικής σε Αυστραλία, Μπαχρέιν, Κίνα, Ινδία, Ινδονησία, Νότια Κορέα, Μαλαισία, Φιλιππίνες, Πολωνία, Ρωσία, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ. Ωστόσο, ο όμιλος θα συνεχίσει να παρέχει προϊόντα σε αυτές τις αγορές στους θεσμικούς πελάτες του.

    Η τράπεζα, που έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη, αναπτύσσει ήδη ένα συμβουλευτικό κέντρο διαχείρισης πλούτου στη Σιγκαπούρη, έκτασης 2.800 τ.μ., το οποίο διαθέτει χώρο για να στεγάσει  περισσότερους από 300 μάνατζερ και συμβούλους.

    Η νέα απόφαση της Citigroup ελήφθη μετά την ανακοίνωση τριμηνιαίων κερδών ρεκόρ, που οφείλονται στο πλήθος εταιρειών ειδικού σκοπού που βοήθησε να εισέλθουν στο χρηματιστήριο κατά του τρεις πρώτους μήνες του έτους.

    Διαβάστε ακόμα:

    Τζέιν Φρέιζερ: Tα όπλα της CEO της Citigroup για την καταπολέμηση της ψυχικής κόπωσης των εργαζομένων

    Τζέιν Φρέιζερ: Ποια είναι η γυναίκα που καταφέρε να καταλάβει το ανδροκρατούμενο οχυρό της Wall Street (αναλαμβάνοντας τα ηνία της Citi)

    Τζέιν Φρέιζερ: Η νέα CEO της Citi έγραψε ιστορία και τώρα καλείται να λύσει τα προβλήματα της τράπεζας

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ