ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Magnificent Seven μπαίνουν σε φάση διόρθωσης καθώς αυξάνονται οι κίνδυνοι από την AI και τον πόλεμο στο Ιράν
Αποχωρεί από την Google, ένα από τα πρώτα στελέχη της, ο βετεράνος Urs Holzle, ο οποίος μέχρι πρότινος, κατείχε ανώτερη θέση στη μονάδα cloud της εταιρείας.
Ο Holzle εντάχθηκε στην εταιρεία το 1999, η οποία τώρα αποτελεί τη βασική μονάδα της μητρικής Alphabet, ως ο όγδοος υπάλληλος της, και τώρα θα ακολουθήσει τον ρόλο του συνεργάτη της Google, σύμφωνα με την εταιρεία.
Ο Holzle θα γίνει «αυτόνομος συνεισφέρων», μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες σε θέσεις κορυφαίων τεχνικών ομάδων, ανέφερε νωρίτερα το CNBC, επικαλούμενο ένα εσωτερικό email από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Google Cloud, Thomas Kurian.
Ο βετεράνος της Google, θα επικεντρωθεί στις τεχνικές διαδικασίες που αφορούν τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, στη διευκόλυνση των εσωτερικών διαδικασιών, καθώς και στον εξορθολογισμό της λήψης αποφάσεων, σύμφωνα με το υπόμνημα.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, o Holzle έχει προκαλέσει στο παρελθόν μια εσωτερική διαμάχη, όταν αποφάσισε να μετακομίσει στη Νέα Ζηλανδία το 2021, αφού εναντιώθηκε στην εξ αποστάσεως εργασία για άλλους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Σήμερα, ο νέος ρόλος που αναλαμβάνει, αποτελεί μέρος μίας σειράς αλλαγών στη Google τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης του βασικού ερευνητή τεχνητής νοημοσύνης Llion Jones.
Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο, η Google ενοποίησε τις ερευνητικές της ομάδες τεχνητής νοημοσύνης σε μια ενιαία μονάδα, η οποία μετατόπισε τον επί σειρά ετών στέλεχος τεχνητής νοημοσύνης Jeff Dean, σε νέο ρόλο ως επικεφαλής επιστήμονα.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί προς την Alphabet, λόγω πιθανότητας ο αντίκτυπος μιας οικονομικής επιβράδυνσης στις κυκλικές διαφημιστικές πωλήσεις να επιβαρύνουν τη μετοχή.
«Γενικά, η αλλαγές σε θέματα τεχνολογίας θα αποτυπωθούν στα εταιρικά κέρδη», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Jordan Stuart, διαχειριστής χαρτοφυλακίου πελατών της Federated Hermes, προσθέτοντας ότι οι συνθήκες γίνονται πιο δύσκολες σε τομείς όπως οι καταναλωτικές δαπάνες και οι επενδύσεις της εταιρείας.
Διαβάστε επίσης:
Nvidia: Συζητά να γίνει βασικός επενδυτής της εταιρείας ημιαγωγών Arm πριν την IPO
Bulgari: Χαστούκι από την Κίνα στο brand των πολυτελών ειδών – Γιατί εξόργισε τους καταναλωτές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Πάνω από 4% η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς, βουτιά άνω του 4% η ΕΥΡΩΒ – Στα όρια των 3 ευρώ η Alpha
- Όμιλος Aktor: Αγόρασε το 100% της Αίολος Εύβοιας Ενεργειακή
- Κιρ Στάρμερ: Έκτακτη σύσκεψη για την κρίση στο Ιράν – Πιέσεις για μέτρα στήριξης εν μέσω ενεργειακής έντασης
- Berkshire (Γουόρεν Μπάφετ): Νέα στρατηγική επένδυση $1,8 δισ. στην ιαπωνική αγορά
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.