• Business

    Goldman Sachs: “Μαχαίρι” στους υπαλλήλους με χαμηλές αποδόσεις – Ετοιμάζει νέες απολύσεις προσωπικού

    • NewsRoom
    David Solomon, CEO Goldman Sachs

    David Solomon, CEO Goldman Sachs


    Η Goldman Sachs ετοιμάζεται να προχωρήσει σε έναν ακόμη γύρο περικοπών θέσεων εργασίας ίσως και τον επόμενο μήνα, βάζοντας στο στόχαστρο τους υπαλλήλους που έχουν χαμηλές αποδόσεις, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Financial Times.

    Η κίνηση αυτή είναι μέρος μιας ετήσιας πρακτικής που συνήθως έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους ποσοστό μεταξύ 1% έως 5% των εργαζομένων σε ολόκληρη την εταιρεία.

    Η Goldman στοχεύει στο χαμηλότερο όριο αυτού του εύρους, σε τμήματα των βασικών επενδυτικών τραπεζικών και εμπορικών δραστηριοτήτων της. Η διαδικασία προγραμματίζεται να ξεκινήσει στα τέλη Οκτωβρίου, αναφέρει το δημοσίευμα των FT.

    Σημειώνεται ότι το 1% του συνολικού προσωπικού της Goldman, που περιλαμβάνει επίσης το τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας, καθώς και λειτουργικούς ρόλους, θα ισοδυναμούσε με περίπου 440 θέσεις εργασίας.

    Διευθυντές σε όλη την Goldman Sachs έχουν συντάξει λίστες με υπαλλήλους που θα μπορούσαν να απολυθούν, ανέφεραν οι πηγές.

    Ο τελικός αριθμός δεν έχει ακόμη αποφασιστεί και θα μπορούσε να επηρεαστεί από οποιονδήποτε εργαζόμενο παραιτηθεί πριν κοινοποιηθούν στο προσωπικό οι απολύσεις, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα την περικοπή λιγότερων θέσεων εργασίας, πρόσθεσαν οι πηγές.

    Η Goldman αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

    Η τράπεζα έχει καταργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας φέτος.

    Τον Ιανουάριο περιέκοψε περίπου 3.200 θέσεις εργασίας, ή το 6,5% του εργατικού δυναμικού της, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος μετά τη δραματική επιβράδυνση της επενδυτικής τραπεζικής δραστηριότητας και τις απώλειες στις καταναλωτικές τραπεζικές εργασίες της.

    Ορισμένα ανώτερα στελέχη έχουν επίσης αποχωρήσει από την τράπεζα.

    Τα καθαρά κέρδη της Goldman μειώθηκαν κατά 35% τους πρώτους έξι μήνες του 2023 και οι εργαζόμενοι προετοιμάζονται για άλλη μια απογοητευτική χρονιά στις αμοιβές.

    Η Goldman εργάζεται για να μειώσει τις εργασίες της στον τομέα της καταναλωτικής τραπεζικής μετά από χρόνια ζημιών και δίνει έμφαση στην ανάπτυξη πιο σταθερών τμημάτων, όπως η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Goldman Sachs: Τέλος οι short θέσεις στις περιφερειακές τράπεζες από τα hedge funds

    Jefferies: Οι πρόσφατες τάσεις παραμένουν υποστηρικτικές για τις ελληνικές τράπεζες

    Sergio Ermotti: Η χρυσή επιστροφή του βετεράνου τραπεζίτη – Πώς εκτόξευσε την κεφαλαιοποίηση της UBS κατά 27 δισ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ