• Business

    Golden Goose: O πρώην CEO της Gucci στο ΔΣ της εταιρείας των sneakers που λατρεύει η Τείλορ Σουίφτ

    • Bloomberg
    Marco Bizzarri, CEO Gucci

    Marco Bizzarri, πρώην CEO Gucci Photo Credit: Patrick MacLeod/WWD


    Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Gucci, Marco Bizzarri, διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Golden Goose, καθώς η ιταλική εταιρεία κατασκευής των πολυτελών sneakers, που αγαπούν οι Τέιλορ Σουίφτ και η Σελένα Γκόμεζ, ετοιμάζεται για μια πιθανή εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

    Η Golden Goose, η οποία ανήκει στην Permira Holdings LLP, ανακοίνωσε την είδηση την Τρίτη.

    Η πιθανή δημόσια εγγραφή, μία από τις πιο αναμενόμενες στην Ιταλία, αναμένεται να αποτιμήσει την εταιρεία μεταξύ 3 δισ. ευρώ (3,2 δισεκατομμύρια δολάρια) και 4 δισ. ευρώ, ανέφερε το Bloomberg τον Νοέμβριο, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

    Η ΙPO θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου το συντομότερο τον Μάιο ή τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ο Bizzarri αποχώρησε από τη Gucci πέρυσι αφού ηγήθηκε του ιταλικού οίκου μόδας για οκτώ χρόνια.

    Η ιδιωτική εταιρεία Permira εξέταζε την πώληση της επιχείρησης, την οποία αγόρασε το 2020 έναντι 1,3 δισ. ευρώ. Ωστόσο, η δυναμική ανάκαμψη της εταιρείας έστρεψε το ενδιαφέρον της στην εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Μιλάνο.

    Το ιταλικό brand πολυτελών αθλητικών παπουτσιών έχει επιλέξει ήδη την συμβουλευτική εταιρεία Lazard, ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο για την IPO, σχέδιο που συζητούσε και νωρίτερα μέσα στο 2023, αλλά το εγκατέλειψε λόγω της ασταθούς αγοράς.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, οι τραπεζίτες – από 12 τράπεζες- που διεκδικούν την συμμετοχή τους στην διαδικασία της δημόσιας αρχικής προσφοράς για το ιταλικό luxury brand μπήκαν στο «ρόλο» δυναμικά, εμφανιζόμενοι στις συναντήσεις για την εισαγωγή της εταιρείας φορώντας κουστούμι και τα ιδιαίτερα παπούτσια της.

    Η Golden Goose έχει ήδη περάσει από τα χέρια τριών διεθνών επενδυτικών ομίλων.

    Ο Όμιλος Carlyle αγόρασε την εταιρεία από την Ergon Capital Partners SA το 2017, πυροδοτώντας την επέκτασή του στις ΗΠΑ και την Κίνα.

    Τρία χρόνια αργότερα, η Permira αγόρασε το πλειοψηφικό μερίδιο από την Carlyle.

    Διαβάστε ακόμη:

    Giorgio Armani: Εξετάζει το σχέδιο διαδοχής – Δεν αποκλείει συγχώνευση ή IPO

    Greubel Forsey: Μειώνει τις τιμές η εταιρεία που κατασκευάζει ρολόγια αξίας $1 εκατ.

    Aυτό είναι το σπάνιο Rolex που πουλήθηκε 3,3 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία



    ΣΧΟΛΙΑ