• Business

    Γιούροβα (Κομισιόν) κατά Έλον Μασκ: Το Χ κάνει ρωσική προπαγάνδα – Υπό παρακολούθηση

    • NewsRoom

    Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βέρα Γιούροβα και ο ιδιοκτήτης του Χ (πρώην Twitter) Έλον Μασκ


    Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ ΕΕ και Έλον Μασκ, καθώς μια νέα έκθεση της Κομισιόν διαπίστωσε ότι το X, πρώην Twitter, είχε το μεγαλύτερο ποσοστό ρωσικής παραπληροφόρησης από οποιαδήποτε από τις μεγάλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

    Την ώρα που ο Μασκ συνεχίζει να αναθεωρεί τις πολιτικές κατά της παραπληροφόρησης του κοινωνικού δικτύου, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βέρα Γιούροβα περιέγραψε το X ως «την πλατφόρμα με τις περισσότερες αναρτήσεις παραπληροφόρησης».

    Σημειώνεται ότι η ΕΕ έχει επανειλημμένως επισημάνει στον Μασκ ότι το X, πρέπει να καταστείλει την παραπληροφόρηση, αφού μια μελέτη διαπίστωσε ότι η ρωσική προπαγάνδα πολλαπλασιαζόταν στον ιστότοπο.

    Η νέα έκθεση εξέτασε 6.000 δημοσιεύσεις από την Ισπανία, τη Σλοβακία και την Πολωνία που έγιναν σε μια σειρά από πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

    «Πρόκειται για ένα όπλο μαζικής χειραγώγησης πολλών εκατομμυρίων ευρώ που στοχεύει τόσο εσωτερικά τους Ρώσους όσο και τους Ευρωπαίους και τον υπόλοιπο κόσμο», συνέχισε, σημείωσε η Γιούροβα στο BBC.

    «Καθώς το Twitter έχει χαρακτηριστεί ως μια πολύ μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα, φυσικά υπάρχουν υποχρεώσεις που επιβάλει ο αυστηρός νόμος.

    Έτσι, το μήνυμά μου στο Twitter είναι ότι πρέπει να συμμορφωθείτε με αυτόν και να ξέρετε ότι σας παρακολουθούμε», πρόσθεσε. σύμφωνα με το Bloomberg.

    Ο Μασκ έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις για διάδοση ρωσικής προπαγάνδας στο X, με μια ξεχωριστή έκθεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διαπιστώνει ότι οι αλλαγές που έγιναν στις πολιτικές ασφαλείας του ιστότοπου, βοήθησαν στη διάδοση ψευδών πληροφοριών για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

    Παράλληλα, η  ΕΕ έχει ασκήσει πίεση στις παγκόσμιες εταιρείες τεχνολογίας για να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση και τις ψευδείς ειδήσεις.

    Σύμφωνα με τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο μήνα, οι κοινωνικές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 6% των ετήσιων εσόδων τους εάν δεν συμμορφωθούν.

    «Ο κ. Μασκ γνωρίζει ότι δεν έχει ξεφύγει από τον κώδικα πρακτικής. Τώρα έχουμε πλήρη εφαρμογή του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες», επεσήμανε η Γιούροβα.

    Διαβάστε επίσης: 

    Έξυπνες επενδυτικές στρατηγικές για μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Στρατηγική, στόχοι και δυνατότητες χρηματοδότησης

    H&M: Εντυπωσιακά κέρδη στο τρίτο τρίμηνο – Επιβράδυνση των πωλήσεων τον Σεπτέμβριο

    Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Στόχος το €1 δισ. EBITDA σε ετήσια βάση



    ΣΧΟΛΙΑ