• Business

    Γιώργος Νίκας-Κώστας Σάκκαρης (Exoplay): Mπαίνουν στο διαδικτυακό τζόγο


    Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για να λάβουν άδεια online τυχερών παιχνιδιών βρίσκονται δύο επιχειρηματίες, γνωστά ονόματα της αγοράς που όμως για πρώτη φορά θα εισέλθουν στην αγορά τυχερών παιχνιδιών.

    To νέο brand θα λέγεται Exoplay και ανήκει στους Κωνσταντίνο Σάκκαρη σύζυγο της τενίστριας Αγγελικής Κανελλοπούλου και  στον Γιώργο Νίκα, γόνο της οικογένειας που ίδρυσε την αλλαντοβιομηχανία και γνωστό από τις πρόσφατες περιπέτειές του στις ΗΠΑ.

    Η μεγάλη ανάπτυξη των τυχερών παιχνιδιών online είναι φυσικό να προσελκύσει το ενδιαφέρον τους. Τα μικτά κέρδη των διαδικτυακών εταιρειών (GGR) υπολογίζεται ότι θα κλείσουν στα 890 εκατ. ευρώ τη φετινή χρονιά από 742,25 εκατ. ευρώ το 2022, καταγράφοντας άνοδο 20% ενώ η ανοδική τάση εκτιμάται ότι θα συνεχίζεται σταθερά.

    Σημειώνεται ότι η άδεια online τυχερών παιγνίων κοστίζει 5 εκ. ευρώ για τα online casino και επιπλέον 5 εκ. για το αθλητικό στοίχημα.

    Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Σάκκαρης

    Ο Κωνσταντίνος Σάκκαρης ίδρυσε το 1982 την εταιρεία  VICTORY MEDIA A.E. ή VICTORY MEDIA S.A.  που δραστηριοποιείται στα οπτικοακουστικά μέσα, υπηρεσίες management και διαμεσολάβησης, διαμόρφωση δημόσιας εικόνας φυσικών και νομικών προσώπων,πωλήσεις προϊόντων σχετικών με τις δραστηριότητες της εταιρίας εξ αποστάσεως (τηλεμάρκετινκ), πωλήσεις δια μέσω του διαδικτύου (internet), μέσω κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και γενικώς οι πωλήσεις τέτοιων προϊόντων με κάθε τρόπο, η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, υπηρεσιών δημοσίων σχέσεων προβολής και επικοινωνίας κλπ

    Έγινε γνωστή με τα τουρκικά σήριαλ, τα οποία πράγματι εκείνη σύστησε στο ελληνικό κοινό.  Στην αφετηρία της η Victory Media στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και για δέκα ακόμη χρόνια υπήρξε η πλέον δραστήρια ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία στην Ελλάδα ως παραγωγός και διανομέας. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μάλιστα η Victory απέκτησε τα δικαιώματα σε ζωντανές ηχογραφήσεις της μεγάλης ντίβας της όπερας Μαρίας Κάλλας, με απευθείας αδειοδότηση από το Maria Callas Estate ενώ για κάποιες από αυτές έκλεισε συμφωνία με την ΕΜΙ για τη διανομή τους στη διεθνή αγορά.

    Την ίδια περίοδο προχώρησε και στην εξαγορά αρκετών ανεξάρτητων ελληνικών εταιρειών με αποτέλεσμα να διαθέτει ένα αξιόλογο χαρτοφυλάκιο εγχώριας μουσικής.

    Το 2002 μπήκε στη διανομή οπτικοακουστικού περιεχομένου προς τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια, ανέλαβε τα αποκλειστικά δικαιώματα παραγωγής και διανομής μιας σειράς DVD με την τελετή έναρξης και λήξης, καθώς και σημαντικά στιγμιότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

    Το 2011 εγκαινίασε το μοναδικό 24-ωρο κανάλι προβολής παλιών ελληνικών ταινιών με μεγάλη επιτυχία, μέσω της Cosmote TV καθώς και μέσω δορυφόρου σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Κύπρο.  Το 2009  ξεκίνησε η πρώτη συνεργασία για τουρκικό σήριαλ με το «Χίλιες και μία νύχτες» και ακολούθησαν ο «Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής», «Μοιραίος έρωτας», «Sila», «Asi», «Elif».

    Όμως αν και πριν μια δεκαετία ο κύκλος εργασιών της Victory Media ήταν στα επίπεδα των 7,5 εκατ. ευρώ, με βάση τις τελευταίες δημοσιευμένες καταστάσεις για τη χρήση του 2022, ο κύκλος εργασιών της Victory media  ήταν 114.500 ευρώ με ζημιές 52.000 ευρώ το 2022 και συσσωρευμένες ζημιές 1,2 εκατ. ευρώ.

    Βέβαια μπορεί η αίτηση στην Επιτροπή Παιγνίων για τη νέα άδεια να έχει γίνει από κάποια άλλη  εταιρεία, που να μην παρουσιάζει ζημιές.

    Γιώργος Νίκας: Επιχειρηματική πορεία….με εναλλαγές

    Αν και στο μυαλό μας έρχεται η τελευταία του περιπέτεια στις ΗΠΑ, με σκάνδαλο του Inside trading το 2019, ο Γιώργος Νίκας έχει κάνει μια μακρά επιχειρηματική πορεία με πολλές εναλλαγές.

    Σε ηλικία μόλις 24 ετών, λίγο μετά την αποφοίτησή του από την ΑΣΟΕΕ,  έφερε στην Ελλάδα την αλυσίδα fast food Wendy’s και το 1994 έφερε  στη χώρα μας την επιτυχημένη αλυσίδα Haagen Dazs . Tο 2007  μαζί με τον Νίκο Λούτσα προχώρησε στην ίδρυση της Μέγας Γύρος, με μονάδες παραγωγής γύρου τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ. Η επιτυχία ήταν μεγάλη, η εταιρεία ισχυροποιήθηκε και διεθνοποιήθηκε ως Megas Yeeros, με αξιοσημείωτες επιδόσεις.

    Το 2009 έστησε την GRK Fresh Greek, μια εταιρεία με έδρα το Μανχάταν που είχε ως βασικό concept το λανσάρισμα της ελληνικής κουζίνας με επίκεντρο τον γύρο που έφτασε να διαθέτει εννέα καταστήματα, σε Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Ντόχα και Ντουμπάι.

    Στις 18 Οκτωβρίου του 2019, ξέσπασε το σκάνδαλο του inside trading, όταν οι «Irish Times» και μετά το Bloomberg έβγαλαν στον αέρα την υπόθεση του insider trading, όπως έγραφαν, ενός κυκλώματος που αποκόμιζε κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων παίζοντας με την εσωτερική πληροφόρηση για συγκεκριμένες εταιρείες και μετοχές. Μετά από λίγες ώρες ήρθε η παραίτηση του Γιώργου Νίκα από τη θέση του προέδρου της Αλλαντοβιομηχανίας Νίκας, η οποία καιρό πριν είχε περάσει στα χέρια του Σπύρου Θεοδωρόπουλου. Ακολούθησαν αποκαλύψεις με λεπτομέρειες για τη δράση του κυκλώματος και συλλήψεις των άλλων καθώς ο Γιώργος Νίκας, απέφυγε κάθε εμπλοκή με επιδεξιότητα.  Σύμφωνα με το φερόμενο κατηγορητήριο στις ΗΠΑ, ο Γιώργος Νίκας συμμετείχε σε μεγάλης κλίμακας διεθνές δίκτυο ανταλλαγής εμπιστευτικών πληροφοριών από το 2012 έως το 2017, όταν και φέρεται να λάμβανε πληροφορίες για πιθανές εξαγορές εταιρειών.

    Σύμφωνα με τη Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης, ο Γιώργος Νίκας ξεκίνησε να λειτουργεί ως trader με εσωτερική πληροφόρηση από το 2010 και φέρεται να εμπλέκεται σε πάνω από 10 περιπτώσεις.

     Επιστρέφοντας  στην Ελλάδα συνέχισε νέες επιχειρηματικές κινήσεις αυτή τη φορά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, μαζί με δύο συνεταίρους, τον Ιούνιο του 2020 ίδρυσε την Icon Energy ΙΚΕ. Σκοπός της εταιρείας, σύμφωνα με την πράξη σύστασης, είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα, οι εργασίες προετοιμασίας εργοταξίων κατασκευαστικών έργων, το χονδρικό εμπόριο φωτοβολταϊκών στοιχείων, η αγοραπωλησία ιδιόκτητων ακινήτων, η εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων, οι υπηρεσίες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών διαχείρισης, οι υπηρεσίες μηχανικών για ενεργειακά έργα, η κατασκευή φωτοβολταϊκών κυττάρων, καθώς και οι υπηρεσίες που παρέχονται από διαφημιστικά γραφεία. Στις 30 Ιουνίου του 2021 η Icon Energy εξασφάλισε από τη ΡΑΕ δύο βεβαιώσεις παραγωγού για δύο μεγάλα φωτοβολταϊκά projects συνολικής ισχύος 220 MW.

    Παντρεύτηκε τη Μιράντα Πατέρα, της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, και ακολούθως χώρισε.



    ΣΧΟΛΙΑ