• Business

    Γιώργος Μυλώνας (ΑΛΟΥΜΥΛ): Με 50% μείωση της παραγωγής ο Απρίλιος

    Γιώργος Μυλωνάς, επικεφαλής Αλουμύλ


    Άμεσες είναι οι επιπτώσεις της κρίσης που δημιούργησε η πανδημία στις ευρωπαϊκές αγορές, στην εταιρεία ΑΛΟΥΜΥΛ που είναι κατά 85% εξαγωγική και βλέπει ήδη από τα τέλη Μαρτίου να έχει ξεκινήσει υστέρηση παραγγελιών.

    Την ίδια στιγμή ακόμη μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στην ελληνική αγορά όπου η μείωση στη δραστηριότητα φτάνει το 80%.

    Όπως δηλώνει ο κ. Γιώργος Μυλωνάς, Πρόεδρος της εταιρείας, “κάθετη πτώση παρουσιάζουν  οι παραγγελίες μας από Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Αγγλία, ενώ αντίθετα συνεχίζονται χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα οι πωλήσεις μας στις αγορές της Γερμανίας, Βελγίου, Ολλανδία αλλά και τα Βαλκάνια. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα στην ελληνική αγορά, η οποία όμως πλέον αντιπροσωπεύει το 15% του τζίρου μας. Οι περισσότερες οικοδομές έχουν σταματήσει είτε γιατί ήταν ξενοδοχεία που τις πάγωσαν, είτε μικρές  ιδιωτικές οικοδομές οι περισσότεροι δεν θέλουν να πραγματοποιούνται εργασίες για λόγους προφύλαξης. Τα μεγαλύτερα οικοδομικά έργα επίσης έχουν παγώσει”.

    Συνολικά η επίπτωση που βλέπει ο κ. Μυλωνάς για τον Απρίλιο είναι στο 50%. “Το πρώτο τρίμηνο ήταν ανοδικό, είχαμε αύξηση εσόδων κατά 10%, όμως ο Απρίλιος και ο Μάιος θα είναι σημαντικά πτωτικοί και ελπίζουμε να κινηθεί καλύτερα ο Ιούνιος”. Ωστόσο η Αλουμύλ δεν σταματά την παραγωγή, ούτε βγάζει τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα.

    “Συνεχίζουμε και παράγουμε και διατηρούμε το εργατικό μας δυναμικό. Ωστόσο τον Απρίλιο θα μειώσουμε στο 50% την παραγωγή μας, σημειώνει ο κ. Μπήτρος. Όσο για το πόσο θα διαρκέσει η επίπτωση της κρίσης, αν και είναι αισιόδοξος για τις αγορές του εξωτερικού, ότι θα μπορούσαν να επανέλθουν από τα τέλη Μαΐου στο βαθμό που η πανδημία θα υποχωρήσει θεωρεί ότι ο επενδυτικό ρυθμός θα καθυστερήσει να επανέλθει στην ελληνική αγορά.

    “Ακόμη και το 2021 δεν πιστεύω ότι οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, θα προχωρήσουν σε επενδυτικά σχέδια, τη στιγμή που το 2020 θα έχουν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Νομίζω ότι μεγάλες επενδύσεις θα ξαναδούμε μετά το καλοκαίρι το 20201”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

     



    ΣΧΟΛΙΑ