• Business

    Γιάννης Καρύδας (Copelouzos Group): Επιθετικό πλάνο επενδύσεων σε offshore και υδρογόνο

    Γιώργος Καρύδας

    Γιώργος Καρύδας, CEO του τομέα Renewables του ομίλου Copelouzos Group


    Στα σχέδια επιθετικών επενδύσεων του ομίλου Κοπελούζου στις καινοτόμες ΑΠΕ, όπως είναι τα υπεράκτια αιολικά, η αποθήκευση ενέργειας και το πράσινο υδρογόνο, εν γένει αναφέρθηκε σήμερα στο Φόρουμ των Δελφών ο Γιάννης Καρύδας, CEO του τομέα Renewables του ομίλου Copelouzos Group.

    Όπως τόνισε, ο όμιλος έχει ήδη επενδύσει στις πράσινες τεχνολογίες, όπως ηλιακή αιολική ενέργεια και συνεχίζει διαθέτοντας ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ στην Ελλάδα και τα νησιά στηρίζοντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης.

    Σχετικά με τα υπεράκτια αιολικά, μια τεχνολογία που σήμερα αναπτύσσεται γρήγορα στην Ευρώπη, σημείωσε ότι ο όμιλος κινήθηκε νωρίς και ήδη έχει μία από τις δύο άδειες που υπάρχουν στην ελληνικά αγορά ΑΠΕ.

    Όσον αφορά στο πράσινο υδρογόνο, οι σχετικές υποδομές θα είναι μια αξιόπιστη και ασφαλής εναλλακτική λύση, σημείωσε, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη σημασία της αποθήκευσης για την ανάπτυξη των ΑΠΕ στη χώρα. Όπως είπε ο κ. Καρύδας, ο όμιλος διαθέτει άδειες αποθήκευσης για μικρές και μεγαλύτερες μονάδες αποθήκευσης ενέργειας.

    Σημείωσε επίσης ότι ο όμιλος έχει καταθέσει τις προτάσεις του σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη offshore αιολικών πάρκων που ετοιμάζεται, υποστηρίζοντας το συνδυαστικό μοντέλο.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ