• Business

    Γιώργος Οικονόμου: Μπελάδες με τους δανειστές της Ocean Rig

    Γιώργος Οικονόμου

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips


    Αντιμέτωπη με τους δανειστές της φαίνεται πως θα βρεθεί αναπόφευκτα η εταιρεία γεωτρήσεων Ocean Rig του Γιώργου Οικονόμου, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

    Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία του Γιώργου Οικονόμου, έχει αναθέσει σε χρηματοπιστωτικούς και νομικούς συμβούλους να αξιολογήσουν τη βιωσιμότητα της κεφαλαιακής της δομής και τις εναλλακτικές πιθανότητες που θα μπορούσε να αξιοποιήσει. Η κίνηση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα του «συνεχιζόμενου προβληματικού περιβάλλοντος στην αγορά, καθώς και της ομόφωνης άποψης ότι μία ανάκαμψη πιθανόν να μην συμβεί για αρκετά χρόνια».

    Όπως παραδέχεται η Ocean Rig, πρόσφατα «μας προσέγγισαν αρκετοί από τους δανειστές μας, που σε ορισμένες περιπτώσεις επίσης σε νομικούς και χρηματοπιστωτικούς συμβούλους».

    Η Ocean Rig ξεκαθαρίζει πάντως πως δεν έχει λάβει καμία συγκεκριμένη απόφαση, ωστόσο «είναι εμφανές ότι οι δανειακές της υποχρεώσεις θα πρέπει να τροποποιηθούν ή να ανταλλαγούν με νέο χρέος και/ή μετοχές, και κάποιοι δανειστές πιθανόν να έχουν μικρή ή καθόλου ανάκτηση της επένδυσής τους».

    «Συνεχίζουμε να εξετάζουμε και να μελετάμε εναλλακτικές, που περιλαμβάνουν μία πιθανή αναδιοργάνωση υπό την πτωχευτική νομοθεσία των Ηνωμένων Πολιτειών ή άλλης δικαιοδοσίας, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτόν τον πολύ δύσκολο κύκλο με εφικτές προοπτικές για ισχυρή, μακροπρόθεσμη επιτυχία», καταλήγει η Ocean Rig.

    Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου της DryShips του Γιώργου Οικονόμου, που κατέγραψε
    καθαρές ζημίες ύψους 9,1 εκατομμυρίων δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

    Χαρακτηριστικό είναι ότι τα έσοδα από δρομολόγια των πλοίων της εταιρείας κατρακύλησαν από τα 79,5 εκατομμύρια δολάρια κατά το β’ τρίμηνο του 2015, σε μόλις 13,2 εκατομμύρια δολάρια κατά το β’ τρίμηνο του 2016.

    Η μέση ημερήσια τιμή ναύλωσης για τα 20 πλοία τύπου panamax της εταιρείας περιορίστηκαν στα 3.392 δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο του 2016, από τα 10.813 δολάρια που ήταν κατά την αντίστοιχη περίοδο το 2015.

    Οι ζημίες ανά μετοχή ανήλθαν σε 34 σεντς του δολαρίου.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/tsakos-energy-navigation-simfonise-gia-ti-navlosi-tou-monadikou-tis-lng/67220



    ΣΧΟΛΙΑ