• Business

    Γιατί το Pornhub κινδυνεύει με βαρύ πρόστιμο από την ΕΕ

    • NewsRoom
    Pornhub

    Pornhub (Πηγή: Bloomberg)


    Αντιμέτωπες με βαριά πρόστιμα βρίσκονται οι εταιρείες πίσω από τις πλατφόρμες Pornhub, Stripchat και XVideos, που απευθύνονται σε ενήλικες, αν δεν συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες διαδικτυακού περιεχομένου που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή η Κομισιόν.

    Οι εταιρείες κινδυνεύουν με πρόστιμα έως και 6% του παγκόσμιου ετήσιου τζίρου τους για παραβιάσεις του DSA.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι εταιρείες θα πρέπει να κάνουν αναφορές αξιολόγησης κινδύνου (Risk Assesments) και να λάβουν μέτρα, προκειμένου  να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους που συνδέονται με τις υπηρεσίες τους.

    Οι τρεις εταιρείες χαρακτηρίστηκαν ως πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες τον περασμένο Δεκέμβριο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA), ο οποίος απαιτεί να προβούν σε περισσότερες ενέργειες, για να αφαιρούν παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο από τις πλατφόρμες τους.

    Το Pornhub και το Stripchat θα πρέπει να συμμορφωθούν με αυτούς τους κανόνες έως τις 21 Απριλίου και το XVideos έως 23 Απριλίου, δήλωσε στο Reuters στέλεχος της ΕΕ.

    «Αυτές οι συγκεκριμένες υποχρεώσεις περιλαμβάνουν την υποβολή εκθέσεων αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή και θέσπιση μέτρων μετριασμού των συστημικών κινδύνων που συνδέονται με την παροχή των υπηρεσιών τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κομισιόν.

    Επιπλέον, οι εταιρείες θα πρέπει να εκπληρώσουν πρόσθετες υποχρεώσεις σε σχέση με την διαφάνεια, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών με τις διαφημίσεις και της παροχής πρόσβασης δεδομένων σε ερευνητές.

    Διαβάστε επίσης: 

    Κομισιόν: Πιο αυστηρές υποχρεώσεις από την ερχόμενη εβδομάδα για πλατφόρμες ψυχαγωγίας ενηλίκων

    Neurosoft: Καθαρά κέρδη 1,3 εκατ. ευρώ το 2023

    American Express: Στα $2,44 δισ. τα κέρδη στο τρίμηνο – Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα έσοδα



    ΣΧΟΛΙΑ