• Business

    American Express: Στα $2,44 δισ. τα κέρδη στο τρίμηνο – Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα έσοδα

    • NewsRoom
    Στίβεν Σκουέρι, CEO American Express

    Στίβεν Σκουέρι, CEO American Express


    Η American Express κατέγραψε έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της αγοράς στο α’ τρίμηνο του 2024, καθώς οι καταναλωτές συνέχισαν να συρρέουν στις προσφορές premium πιστωτικών καρτών της εταιρείας.

    Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 11% στα 15,8 δισεκατομμύρια δολάρια το α’ τρίμηνο, ανέφερε ο κολοσσός των πιστωτικών καρτών με έδρα τη Νέα Υόρκη σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή. Ξεπέρασε τον μέσο όρο των 15,77 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον οποίο προέβλεπαν αναλυτές σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg.

    Ως αποτέλεσμα, η Amex αναφέρει ότι εξακολουθεί να αναμένει ότι τα έσοδα ολόκληρου του έτους θα είναι αυξημένα έως και κατά 11% σε σύγκριση με το 2023.

    “Συνεχίζουμε να προσελκύουμε πελάτες υψηλών δαπανών, υψηλής πιστοληπτικής ποιότητας στο franchise”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Steve Squeri στη δική του δήλωση.

    Οι δαπάνες μέσω καρτών της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 6% στα 367 δισεκατομμύρια δολάρια, ελαφρώς υψηλότερες από τα 366 δισεκατομμύρια δολάρια που “έβλεπαν” οι αναλυτές στην έρευνα του Bloomberg. Αυτό οδήγησε σε κέρδη 2,44 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίμηνο, τα οποία επίσης ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Η Amex, γνωστή για προϊόντα όπως η κάρτα Platinum, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του τριμήνου ότι την αναβάθμιση της συνεργασίας της στο πεδίο των πιστωτικών καρτών με την Delta Air Lines, τον μεγαλύτερο συνεργάτη της εταιρείας. Τα πρόσθετα προνόμια θα συνοδεύονται βέβαια από υψηλότερες ετήσιες χρεώσεις.

    Η εταιρεία διέθεσε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια για να καλύψει επισφαλή δάνεια. Ενώ το ποσό ήταν υψηλότερο από το 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ανάλογες προβλέψεις πριν από έναν χρόνο, ήταν σύμφωνο με τις προσδοκίες των αναλυτών.

    Η κίνηση έρχεται καθώς τα ποσοστά αθέτησης πληρωμών πιστωτικών καρτών σε όλο τον κλάδο έχουν φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τουλάχιστον το 2012, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Federal Reserve Bank of Philadelphia.

    Διαβάστε επίσης:

    Γαλλία: Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

    Netflix: Βουτιά για τη μετοχή παρά το άλμα σε κέρδη και συνδρομητές

    Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ δεν ενεπλάκησαν στις εκρήξεις στο Ιράν



    ΣΧΟΛΙΑ