• Business

    Ο όμιλος Dogus, o Καραμανλής και η Μύκονος . Τι προβληματίζει τους επίδοξους αγοραστές του ξενοδοχείου Λητώ

    Ferit F. Sahenk. Ετων 47. Επικεφαλής ομίλου Dogus


    Περιπλέκεται όλο και πιο πολύ η προσπάθεια του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων να πουλήσει το γνωστό ξενοδοχείο Λητώ της Μυκόνου. Πίσω από την πώληση του ιστορικού ξενοδοχείου Λητώ, που βρίσκεται στη Μύκονο, από το ΤΑΙΠ ΕΔ, το οποίο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών επίδοξων αγοραστών μεταξύ των οποίων και ο όμιλος Dogs του Τούρκου πολυεκατομμυριούχου και μεγαλοεπενδυτή στην Ελλάδα F. Sahenk.

    Όπως είναι γνωστό το ξενοδοχείο αυτό έχει περάσει στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ από το 2013 ενώ στη συνέχεια έγινε η πρώτη αποτυχημένη απόπειρα πώλησής του. Τώρα το ΤΑΙΠΕΔ επιχειρεί εκ νέου να προχωρήσει στην πώληση του ξενοδοχείου μέσω ηλεκτρονικής και διαφανούς διαδικασίας.

    Ferit F. Sahenk. Ετων 47. Επικεφαλής ομίλου Dogus
    Ferit F. Sahenk. Ετων 47. Επικεφαλής ομίλου Dogus

    Μόνο που και πάλι υπάρχει ένα ζήτημα που εμποδίζει την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Αυτό δεν είναι άλλο από τη σύμβαση ενοικίασης του ξενοδοχείου η οποία όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές λήγει το 2028.

    Ουσιαστικά δηλαδή αν όντως το ο αγοραστής του ξενοδοχείου έχει «παντρευτεί» τον ενοικιαστή έως το 2028 και θα πρέπει να περιμένει να λάβει ετησίως ποσό ύψους 200.000 ευρώ που είναι το ενοίκιο.

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ενδιαφερόμενοι για το ξενοδοχείο έχουν προσεγγίσει τον ενοικιαστή ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί ότι δεν έχει λόγο να φύγει παρά μόνο αν το τίμημα «έξωσης» που θα του καταβληθεί θα ανέρχεται στο ικανοποιητικό γι αυτόν ποσό της τάξεως των 5 εκ ευρώ!!!

    Αυτό είναι προφανές ότι περιπλέκει την προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην πώληση.

    Από την πλευρά της η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ γνωρίζει το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο δεν αναμένεται να κινήσει διαδικασίες για ακύρωση της μίσθωσης η οποία έγινε χωρίς της συγκατάθεσή της, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές.

    Ξενοδοχειο Λητώ. Μύκονος
    Ξενοδοχειο Λητώ. Μύκονος

    Η υπόθεση έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά δεδομένου ότι επί πολλές δεκαετίες ενοικιαστής του ξενοδοχείου είναι ο κ. Μπάμπης Πανταζόπουλος, ο οποίος έχει παντρευτεί εξαδέλφη της Αλίκης Καραμανλή της αείμνηστης μητέρας του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ κ. Κώστα Καραμανλή.

    Πάντως για τον κ. Πανταζόπουλο δεν φαίνεται να είναι εντελώς ανέφελη η κατάσταση καθώς καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για σημαντικού ύψους οφειλές προς τις φορολογικές αρχές οι οποίες ωστόσο δεν υπερβαίνουν το φερόμενο ως ετήσιο μίσθωμα για το ξενοδοχείο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το προς πώληση ξενοδοχείο βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο του παλιού λιμανιού της Μυκόνου σε έκταση 3,6 στρεμμάτων, με χτισμένα 2.037 τετραγωνικά μέτρα. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι 25 και οι κλίνες 48.



    ΣΧΟΛΙΑ