• Business

    Γιατί η Fosun αντικατέστησε τον εκπρόσωπό της στο ΔΣ της Folli Follie. Ολες οι λεπτομέρειες


    Ως έμπρακτη απόδειξη της αμφισβήτησης που χαρακτηρίζει πλέον τη στάση της Fosun απέναντι στη διοίκηση του ομίλου Folli Follie θα μπορούσε να ερμηνευθεί η αντικατάσταση του Qian Jiannong, αντιπροέδρου της Fosun International, ο οποίος κατείχε θέση μη εκτελεστικού μέλους στο Δ.Σ. της εισηγμένης από τον George (Haolei) Zhang, επικεφαλής του ομίλου στην Ελλάδα.

    Η αντικατάσταση του Qian Jiannong εγκρίθηκε σήμερα, σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

    Σύμφωνα με πηγές της Fosun, η απόφαση της Fosun για την αντικατάσταση του εκπροσώπου της στο ΔΣ της Folli Follie είναι ουσιαστικά κίνηση στρατηγικής σημασίας, δεδομένου ότι ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπός της δεν γνώριζε Ελληνικά και δεν μπορούσε να παρακολουθήσει όπως έπρεπε τις ραγδαίες εξελίξεις.

    Το πρόσωπο που τον αντικαθιστά, αντιθέτως, είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά Ελληνικά και θα μπορεί να παρακολουθεί καλύτερα την κατάσταση, καθώς και να βρίσκεται σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση φορείς και αρχές.

    Με αυτόν τον τρόπο, η Fosun διασφαλίζει ότι θα έχει καλύτερη ενημέρωση και καλύτερο έλεγχο επί των όποιων εξελίξεων.

    Αποδεικνύει, επίσης, ότι μέχρι πρότινος η Fosun είχε εμπιστοσύνη στον όμιλο της Folli Follie, η οποία, όμως, κλονίστηκε σοβαρά μετά τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ύστερα από την «επίθεση» του fund QCM εναντίον της εταιρείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραγδαίες εξελίξεις για Folli: Λίγο πριν πάει η υπόθεση σε ανακριτή παραιτήθηκε ο 81χρονος πεθερός του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σπέκουλα με τις «νέες Folli Follie» και οι ποινικές διώξεις που έρχονται 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπόθεση Folli: Εξυφαίνεται «σκοτεινό σχέδιο» από την πλευρά Κουτσολιούτσου ή πρόκειται για κινήσεις απελπισίας;



    ΣΧΟΛΙΑ